Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Ως ΟΛΟΗΜΕΡΟ ορίστηκε με απόφαση του Υφυπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α Θ.Παπαθεοδώρου το ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ-Ερωτήματα για τις εργασιακές παραμέτρους του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που εργάζονται σε ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε




Ως ΟΛΟΗΜΕΡΟ ορίστηκε με απόφαση του Υφυπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α Θ.Παπαθεοδώρου το ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ-Ερωτήματα για τις εργασιακές παραμέτρους του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π που εργάζονται σε ΟΛΟΗΜΕΡΕΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε

Ο Υφυπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α κος Παπαθεοδώρου με απόφασή του(Φ.50/86/25463/Γ1-25/2/2013), ορίζει ως ΟΛΟΗΜΕΡΟ το 5θέσιο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ, αρμοδιότητος Π.Ε ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, « χωρίς αύξηση του συνολικού αριθμού των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών της χώρας», όπως αναφέρει το σχετικό έγγραφο.

Με αφορμή την παραπάνω απόφαση πρέπει τα Συλλογικά Όργανα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, να «δουν» τις εργασιακές παραμέτρους των συναδέλφων που εργάζονται σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε που θα ορίζονται ως Ολοήμερες Σχολικές Μονάδες, μην τυχόν και έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Βασίλης Βούγιας
31/3/2013

ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ(Δ.Ε.Σ)




ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ(Δ.Ε.Σ)

Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα η πρώτη ομάδα γονέων που διοργανώθηκε από το ΔΕΣ με θέμα ‘ Τα αδέλφια των παιδιών με αναπηρία’.
 Ευχαριστούμε την κα Μάνθα Παναγιώτου (–Κοινωνική Λειτουργός-) για την πολύτιμη βοήθειά της και την ευαίσθητη καθοδήγηση της ομάδας καθώς και όλους τους γονείς που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με την παρουσία τους.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες συναντήσεις μπορούν να δώσουνε υπαρκτές λύσεις σε κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που έχουν ένα παιδί με αναπηρία αλλά πιο πολύ, ότι μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία να μοιραστούμε κομμάτια της ψυχής μας με ανθρώπους που μας καταλαβαίνουν και να μην νιώθουμε τόσο πολύ μόνοι σε αυτό το δρόμο που διανύουμε.

Θα σας ενημερώσουμε για την επόμενη…

Δ.Ε.Σ
30/3/2013

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ -ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ



ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ -ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΠΟΣΟ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ(Δ.Ε.Σ)

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (Δ.Ε.Σ.) ξεκινάει μια προσπάθεια επικοινωνίας με σχολεία και Ιδρύματα και Συνδέσμους/Συλλόγους της Κύπρου, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που προκύπτουν στη λειτουργία τους κάτω από τις δεδομένες συνθήκες που έχουν προκύψει.

Ήδη κάναμε επικοινωνία με το Ίδρυμα ΚΙΒΩΤΟΣ και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ατόμων με Αυτισμό.

Σκοπός είναι η ενημέρωση για τα προβλήματα που προκύπτουν (καθυστέρηση ή αναστολή κρατικών χορηγιών και "κούρεμα" καταθέσεων των Ιδρυμάτων- Συνδέσμων/Συλλόγων κλπ τα οποία για τη στιγμή δεν εξαιρούνται του "κουρέματος") και θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία αλλά και την ύπαρξή τους.

Πιστεύουμε ότι ανάδειξη αυτών των προβλημάτων και στην Ελλάδα, μπορεί να ασκήσσει πίεση για την υπέρβαση αυτών των θεμάτων και την επιβίωση των Ιδρυμάτων κλπ..

Το Δ.Ε.Σ. θα διοργανώσει press conference για την ενημέρωση των δημοσιογράφων για την διαμαρτυρία το Υπ. Παιδείας στις 19/4/2013 μέσα στην οποία θα ήθελε να παράσχει στους δημοσιογράφους και όποιες πληροφορίες για το θέμα της Κύπρου καταφέρουμε να συλλέξουμε.

Όσοι έχετε σχέση ή επικοινωνία με σχολεία - συλλόγους κλπ στην Κύπρο, παρακαλούμε συνεχίσετε να μας στέλνετε πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας τους.

Επικοινωνία

E-mail: des_ath@yahoo.gr 
Facebook: http://on.fb.me/VtBrYb 


Ν. Λαδάς
Δ.Ε.Σ.


ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

" Υγεία και Ασφάλεια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση" ΗΜΕΡΙΔΑ-Αθήνα- Πέμπτη 4 Απριλίου 2013-ώρα 11:00


Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η «ΕΓΚΡΙΣΗ» ΕΦΤΑΣΕ 29/3 ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Β.Π) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ-Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΝΕΑ(9) Ε.Β.Π ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

(Φωτογραφία: Μια δημιουργία του Ηρακλή Φοβάκη)



Βασίλης Βούγιας
Πρόεδρος Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ
Τηλ: 22310-66588, 66162
Fax: 22310-25226
Κιν: 6974714206
           bilkday@yahoo.gr
 F.b : www.facebook.com/seepea.stella                                                                                                                                                                      
                   
                                                                              30/3/2013

Η «ΕΓΚΡΙΣΗ» ΕΦΤΑΣΕ 29/3 ΣΤΙΣ Π.Δ.Ε ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ- ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ(Ε.Β.Π) ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ-Η ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΝΕΑ(9) Ε.Β.Π ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΛΟΓΩ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ

Όσον αφορά στην ανάληψη υπηρεσίας από τους συναδέλφους του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) από Δευτέρα 1η Απριλίου 2013, έχουμε να πούμε πως την Παρασκευή 29/3/2013 το μεσημέρι έφτασε σε ΟΛΕΣ τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) η λεγόμενη «έγκριση», οπότε από την Πρωταπριλιά -και χωρίς να εμπίπτει αυτό το θέμα στο έθιμο- θα αναλαμβάνουν επιτέλους  υπηρεσία οι συνάδελφοι στις σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης, στις οποίες βρίσκεται και ο μαθητής για τη φροντίδα του οποίου επιλέχθηκαν.


Στη Στερεά Ελλάδα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) κινήθηκε για μια ακόμη φορά αμέσως και έτσι τη Δευτέρα θα είναι στα σχολεία τους οι συνάδελφοι. Το ίδιο πρέπει να πράξουν και θα πράξουν και οι άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μιας και ουδένα πρόσκομμα υπάρχει αυτή τη στιγμή.


Επανερχόμενοι στη Στερεά Ελλάδα πρέπει να επισημάνουμε πως με πολύ αγώνα συμπεριλήφθηκε τελικά στην κατανομή των πιστώσεων σ αυτό το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αλλά το πρόβλημα παραμένει για το ΕΣΠΑ που συστήνει τις Ε.Δ.Ε.Α.Υ.


Επίσης πρέπει να αναφερθεί πως οι αξιολογικοί πίνακες Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) εξαντλήθηκαν στη Στερεά και έμειναν ακάλυπτοι εννέα(9) μαθητές που έχουν ανάγκη φροντίδας μέσω της εξειδικευμένης υποστήριξης.


 Η Π.Δ.Ε Στερεάς, όμως, από την Τετάρτη 27/3/2013, απέστειλε έγγραφο προς όλες τις Π.Δ.Ε της χώρας, ζητώντας να τις αποστείλουν τα εναπομείναντα ονόματα-μετά τις τοποθετήσεις- από τους αξιολογικούς πίνακες του Ε.Β.Π, ώστε να βρεθεί το προσωπικό το οποίο θα καλύψει και τους υπόλοιπους μαθητές τις Περιφερείας μας.


Κλείνοντας το παρόν ενημερωτικό, θα ήθελα να τονίσω πως μια από τις υποχρεώσεις και  ευθύνες των Συλλογικών οργάνων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π είναι και το να παρακολουθούν τα θέματα του Προσωπικού αυτού αδιαλείπτως και καθημερινώς, παρεμβαίνοντας και δίνοντας λύση στα μυριάδες μικρά και μεγάλα προβλήματα που δυστυχώς ανακύπτουν ανά πάσα στιγμή, λόγω των εγγενών προβλημάτων λειτουργίας της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης.


 Και φυσικά άλλη μια ευθύνη των Συλλογικών Οργάνων είναι η έγκαιρη, έγκυρη και με σεβασμό στις αγωνίες των συναδέλφων-γονέων και μαθητών ενημέρωσή τους, παρέχοντας συγκεκριμένες και ακριβείς πληροφορίες


Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ στο μέτρο των δυνατοτήτων προσπαθεί να  κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας τη δική του μικρή φωνή στη διαπασών.


Βούγιας Βασίλης

30/3/2013

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Η σπουδαία εικαστική παρέμβαση στους διαδρόμους του Ειδικού Λυκείου Ιλίου είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη και Ψυχολόγου Ηρακλή Φοβάκη



 Η σπουδαία εικαστική παρέμβαση στους διαδρόμους του Ειδικού Λυκείου Ιλίου είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη και Ψυχολόγου Ηρακλή Φοβάκη

Η σπουδαία εικαστική παρέμβαση στους διαδρόμους του Ειδικού Λυκείου Ιλίου είναι μια δημιουργία του καλλιτέχνη και Ψυχολόγου Ηρακλή Φοβάκη, ένα σύντομο βιογραφικό του οποίου σας παραθέτουμε πιο κάτω. 

Εκ παραδρομής, σε προηγούμενη ανάρτησή μας δεν είχαμε αναφέρει το σωστό όνομα του  δημιουργού αυτού του θαυμάσιου εικαστικού αποτελέσματος και έτσι σήμερα επανορθώνουμε αναρτώντας ξανά αυτές τις πολύ όμορφες φωτογραφίες του Ειδικού Λυκείου Ιλίου.

Σύντομο Βιογραφικό του καλλιτέχνη Ηρακλή Φοβάκη

Ο Ηρακλής Φοβάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1968. Σπούδασε  στην Παιδαγωγική Ακαδημία του Βελιγραδίου το 1989 .Το 1996 αποφοίτησε από το τμήμα  Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου . Τον Οκτώβριο του 2011 αποφοίτησε από το  Δ΄ Εργαστήριο ζωγραφικής των Γιάννη Βαλαβανίδη  και  Παναγιώτη Χαραλάμπους   της  Ανωτάτης Σχολής  Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Σε ηλικία 7 ετών και για 5 χρόνια τουλάχιστο  μαθήτευσε δίπλα στον ζωγράφο και καθηγητή της  Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ηρακλείου Κρήτης, Αζαρία Μαδανιάν και είχε αρκετές διακρίσεις σε ομαδικές εκθέσεις  .

Από το 2000 μέχρι το 2005 όπου πέρασε και στην ΑΣΚΤ μαθήτευσε σχέδιο – λάδι, με γυμνό μοντέλο πλάι στον ζωγράφο Αποστολάκη Μανόλη

Από το 1989 μέχρι  το 2010  εργάστηκε ως ειδικός παιδαγωγός σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια ειδικά σχολεία και ιδιωτεύει ως  ψυχολόγος από το 1996 μέχρι και σήμερα στο διαγνωστικό και θεραπευτικό κέντρο ψυχολογίας και  λογοθεραπείας « ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ» σε Ηράκλειο και Αθήνα.

 Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ευπαθείς ομάδες ,όπως στους  Ανώνυμους  Αλκοολικούς, στην Ογκολογική-Αιματολογική  Παιδιατρική κλινική του ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η(Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου)

 Από το 2001 μέχρι το 2013  έχει πάρει μέρος  σε τρεις συλλογικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει έξι  ατομικές στην Αθήνα, στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη Νέα Υόρκη.

Ο καλλιτέχνης δραστηριοποιείται στο προσωπικό του
atelier στην οδό Βολανάκη 3Α , Αμπελόκηποι Αθήνας.
ΕΚΘΕΣΕΙΣ

·         2001 Μάρτιος :  Ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Εφ’ όλης της ύλης» στην Αίθουσα τέχνης  «Εράν» , Ηράκλειο  

·          2005 :Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο Δήμο Ηρακλείου για λογαριασμό του Φιλανθρωπικού ιδρύματος παιδιών με ειδικές ανάγκες Ζωοδόχος Πηγή. Ηράκλειο

·         2008 Μάρτιος: Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Διαφορετικότητας - στο «Booz Comperativa»  Αθήνα,

·          2008 Απρίλιος : Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση, , στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου με τίτλο « Εικαστικές Αφετηρίες», στο Ηράκλειο

·         2008 Απρίλιος : Ατομική έκθεση με τίτλο «Επαναλήψεις», στο «Ιττάρ», στο Ηράκλειο

·         2008 Απρίλιος : Ατομική έκθεση με τίτλο «Σιωπή», στην Γκαλερί «Αντικείμενα Πόθου»,  Αθήνα, 

·         2009 Νοέμβριος. Ατομική έκθεση με τίτλο <<ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ>> στο ART GALLERY CAFE . Αθήνα

·         2010 Μάρτιος : Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση στην ΑΣΚΤ μ ε θέμα  «ΔΙΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ» 

·         2011 Νοέμβριος Ατομική έκθεση με τίτλο << Η ΠΟΜΠΗ >> στο Βρυσσάκι στην Πλάκα Αθήνα

·         2011 Δεκέμβριος Ατομική έθεση με τίτλο << ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ >> στο city loft Έβδομος στο Σύνταγμα Αθήνα

·         2011 εικαστική συμμετοχή με έργα  στη θεατρική παράσταση krisis project

·         2011 5 Οκτωβρίου  παρουσίαση πτυχιακής εργασίας με τίτλο το << ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ >> ( Ζωγραφική  Performance video ) στο θέατρο της ΑΣΚΤ            ( Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ) Αθήνα


·         2012 21 Δεκεμβρίου Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στο Ζάππειο Μέγαρο  με τίτλο  «Γυναίκα Unique”. Αθήνα

·         2012 28 Δεκεμβρίου Ατομική Έκθεση στην Γκαλερί Art Kolonaki με τίτλο    «Εν μέρει». Αθήνα

·         2013 21-24 Μαρτίου Συμμετοχή με 10 έργα στην ετήσια έκθεση  ArtExpo New York Pier 92