Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

"Δε θα γίνει πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών" - "Δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού"...Κ. Αρβανιτόπουλος στην εφημερίδα Realnews

 

Δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για ήπια αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που θα προχωρήσουν σε απεργίες στην αρχή της σχολικής χρονιάς

Ήπια αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αν αυτοί προχωρήσουν σε απεργίες στην αρχή της χρονιάς, προαναγγέλει ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος.
Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Realnews, αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση, όπως είχε κάνει στις Πανελλαδικές και προσθέτει ότι «η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε επιπλέον βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια όσον αφορά τις σπουδές των παιδιών».

 Διαβεβαιώνει δε ότι «δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού», ούτε και θα συμμετάσχουν άλλοι στο β' κύμα κινητικότητας και πως «στόχος είναι να μην μείνει κανείς άνεργος».

newsit.gr

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ψήφιση του σ/ν για την Αναδιάρθρωση της Δευτ/θμιας εκπ/σης πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς



Υστερα από αλλεπάλληλες αναβολές, κατατέθηκε χθες στη Βουλή το σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο, την ψήφιση του οποίου η κυβέρνηση θα επιδιώξει μέχρι την άλλη εβδομάδα και σίγουρα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι αλλαγές που περιλαμβάνει αφορούν αναμενόμενες διορθώσεις, όπως την αύξηση των ωρών διδασκαλίας της Πληροφορικής, βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την προαγωγή και απόλυση των μαθητών κ.ά. Ειδικότερα:
• Εντάσσει την Πληροφορική στη Β’ και Γ΄ τάξη (με μία και δύο ώρες διδασκαλίας αντιστοίχως) και τη διατήρησή της ως μαθήματος επιλογής στην Α’ τάξη Λυκείου.
• Καθορίζει ως προϋπόθεση για προαγωγή από την Α’ και τη Β’ Λυκείου βαθμολογία άνω του 10 σε Μαθηματικά και Γλώσσα και άνω του 8 στα υπόλοιπα μαθήματα. Η απόλυση από την Γ’ Λυκείου απαιτεί βαθμολογία πάνω από 10 στα μαθήματα κατεύθυνσης και άνω του 8 στα υπόλοιπα.
• Περιλαμβάνει πρόβλεψη για την ίδρυση και των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, τα οποία δεν υπήρχαν καν στο προηγούμενο κείμενο.
• Προβλέπει την ίδρυση τάξεων ενισχυτικής διδασκαλίας για τα ειδικά μαθήματα που θα εξετάζονται στις πανελλαδικές (ξένες γλώσσες και σχέδιο), ενώ ορίζεται ότι το ανώτατο όριο φοίτησης στο Λύκειο θα είναι η ηλικία των 20 ετών.
• Περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ σχετικά με την πρόσληψη εκπαιδευτικών, ενώ καθορίζεται προθεσμία μέχρι 10 Νοέμβρη για έκδοση Π.Δ. σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση εκπαιδευτικών. Επίσης, αναφέρεται η «πρόσληψη των ωφελουμένων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για την απασχόλησή τους σε σχολικές μονάδες» και η ίδρυση με προεδρικό διάταγμα δύο Αθλητικών Ακαδημιών, σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη.
Α.ΑΝΔΡ. efsyn.gr

Χωρίς παιδεία, χωρίς μέλλον…



Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής ήρθε να επιβεβαιώσει τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις. Οτι η πτώση τους ήταν παταγώδης και έκανε πολύ θόρυβο. Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις των τελευταίων περίπου δέκα ετών και αυτό αρκεί για να προβληματίσει και το υπουργείο Παιδείας και γενικότερα εκείνους που συμμετέχουν στη διαμόρφωση του πλαισίου της εκπαίδευσης που παρέχεται. Η δυσκολία των θεμάτων που μπήκαν φέτος, αλλά κυρίως η μείωση των προσδοκιών που κάθε παιδί και η οικογένειά του έχει, αποτελούν τις βασικές αιτίες αυτής της μεγάλης πτώσης. Μια πτώση μάλιστα, την οποία ακολούθησαν όλα τα περιζήτητα και άλλοτε ψηλών βαθμολογιών τμήματα σχεδόν σε όλα τα πεδία γνώσης.

Ενα βασικό χαρακτηριστικό των βάσεων φέτος είναι αυτό που συνδέεται απόλυτα με τη βαθιά οικονομική κρίση, την οποία βιώνουν χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους. Πολλές χιλιάδες υποψήφιοι αναγκάζονται να κάνουν επιλογές πανεπιστημιακών σχολών που βρίσκονται στον τόπο διαμονής των οικογενειών τους, ακόμη και αν το αντικείμενο των σπουδών δεν είναι η βασική τους προτεραιότητα. Η μέση ελληνική οικογένεια δεν αντέχει τα έξοδα συντήρησης ώστε τα παιδιά της να σπουδάσουν σε κάποια άλλη πόλη. Δεν είναι η πρώτη χρονιά που συμβαίνει αυτό. Αρχισε από τα πρώτα χρόνια της κρίσης, αλλά φέτος σημειώνεται με ιδιαίτερη ένταση. Για διαφορετικό προσανατολισμό σπουδών ξεκινούν τα παιδιά, σε διαφορετικό αναγκάζονται να καταλήξουν.

Ενα δεύτερο στοιχείο που εύκολα συνάγεται από την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής είναι ότι οι υποψήφιοι οδηγούνται σε επιλογές, όχι με βάση τις πραγματικές επιθυμίες τους να σπουδάσουν το αντικείμενο που προτιμούν, αλλά το αντικείμενο εκείνο που ενδέχεται στο μέλλον να τους επιφυλάξει μια καλύτερη τύχη στην ήδη ρημαγμένη αγορά εργασίας. Ενδεικτική είναι η συνολική πτώση στις σχολές δασκάλων, οι οποίες λίγα χρόνια πριν ήταν από τις πρώτες επιλογές. Η δραματική μείωση των δασκάλων στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση, οδήγησε τα παιδιά σε άλλες επιλογές και τις βάσεις στις σχολές αυτές σε μεγάλη πτώση. Αντίθετα, ανέβηκαν και πάλι οι στρατιωτικές σχολές, κάτι το οποίο αποδίδεται απόλυτα στη σχετικά εύκολη απορρόφηση των υποψηφίων αυτών σε λίγα χρόνια στον ανάλογο επαγγελματικό τομέα.

Υπάρχουν φυσικά αρκετοί ακόμα λόγοι που ερμηνεύoυν την πτώση των βάσεων και στους οποίους αναφέρεται σήμερα η «Εφ.Συν.». Οπως και πολύ περισσότερα μπορούν να ειπωθούν για την παρεχόμενη παιδεία. Ωστόσο είναι λίγο ώς πολύ γνωστά και όλα απορρέουν από μια βασική παραδοχή: την υποχρηματοδότησή της, η οποία ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων έχει ενταθεί σε μεγάλο βαθμό. Και μια χώρα που επιφυλάσσει αυτή την τύχη για την παιδεία της, δεν έχει μέλλον…

efsyn.gr

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ Γ.Γ.Δ.Β.Μ - Ε.Β.Ε/Δ.Β - Γ.Α.Κ - Ι.Τ.Υ.Ε "ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ"

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και στις Δ/νσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2013-2014



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-14


ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης σε Δ/νσεις Εκπ/σης για το σχολικό έτος 2013-14


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 

Αποσπάσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για το σχολικό έτος 2013-2014

 
ΔΕΙΤΕ  ΕΔΩ

ΚΑΙ  ΕΔΩ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ COPY PASTE

Τελικά ποιός κλείνει τα σχολεία;


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Λ.Μ.Ε

Με το καλημέρα σας, στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας κλείνει ακόμα 102 σχολεία, τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ). Με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε μόλις χτες (29/8/13) στη Βουλή, οι ΕΠΑΣ δεν μετατρέπονται σε ΕΠΑΛ όπως προέβλεπαν τα προηγούμενα σχέδια νόμου που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα τα δύο τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα στο τελικό σχέδιο νόμου, το Υπουργείο Παιδείας πρόσθεσε διάταξη (άρθρο 45, παρ. 4) με την οποία σταματούν οι εγγραφές μαθητών στις ΕΠΑΣ από τη σχολική χρονιά 2013-14 και το Σεπτέμβρη του 2014  τα σχολεία αυτά καταργούνται οριστικά.  Η μόνη δυνατότητα  που αφήνεται στους μαθητές  είναι οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης (ΣΕΚ), που όμως δεν ανήκουν στην τυπική εκπαίδευση αλλά στην μη τυπική, μαζί με τα ΙΕΚ.  Να σημειώσουμε ότι οι ΕΠΑΣ υφίστανται ως σχολικές μονάδες από το 2006, προήλθαν από την μετατροπή των ΤΕΕ (που δημιουργήθηκαν 1998), τα οποία προήλθαν από τις παλιότερες ΤΕΣ (από το 1985).
Η μαζική αυτή  κατάργηση σχολείων στην ΤΕΕ, έρχεται ως συνέχεια των καταργήσεων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ που έγινε το καλοκαίρι, στις οποίες σπούδαζε το 33% του δυναμικού της ΤΕΕ, (με αποτέλεσμα να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικοί και πάνω από 20.000 μαθητές να χάσουν τις σπουδές τους) και σε  συνέχεια των πάνω από 2500  καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων (σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) που έγιναν την τελευταία διετία (2011-2013).
Η επιλογή αυτή θα προκαλέσει σίγουρα νέες μετακινήσεις, υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες προς τις ΣΕΚ και τα ΙΕΚ, δηλαδή έξω από την τυπική εκπαίδευση.
Και αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει την γενική κατεύθυνση της εξώθησης του μαθητικού δυναμικού από την εκπαίδευση στην εφήμερη κατάρτιση και κινείται μέσα στα πλαίσια  των ευρύτερων αναδιαρθρώσεων της εκπαίδευσης που εκπορεύονται από ΕΕ – ΟΟΣΑ και προσδένουν πιο έντονα την εκπαίδευση στις ανάγκες των επιχειρήσεων και της αγοράς.
Να λοιπόν ποιος κλείνει, και μάλιστα οριστικά, τα σχολεία.
Απαιτούμε :    
- Καμιά κατάργηση σχολείου.
- Να επανέλθουν οι τομείς και οι ειδικότητες  των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν.
- Καμία διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικού – Να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών της ΤΕΕ, να καταργηθεί ο ν. 4172/13.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί, πριν διαλύσει τη δημόσια εκπαίδευση στη χώρα μας.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις του κλάδου καταδικάζοντας αυτή την πολιτική.

Δήλωση Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα: «Έτοιμα να λειτουργήσουν τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας»

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα:
«Έτοιμα να λειτουργήσουν τα Δημόσια ΙΕΚ και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας»

Έτοιμα να λειτουργήσουν τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ) και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) μετά την υπογραφή από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου των αποφάσεων για την παράταση της θητείας των διευθυντών των Δ.ΙΕΚ, που έληγε στις 30.8.2013, καθώς και της ανανέωσης των αποσπάσεων των διευθυντών και καθηγητών στα ΣΔΕ.
Τα Δ.ΙΕΚ και τα ΣΔΕ ξεκινούν τη λειτουργία τους αμέσως, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, την ερχόμενη εβδομάδα. Ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τα Δ.ΙΕΚ και τα ΣΔΕ είναι πανέτοιμα να λειτουργήσουν για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 - 2014. Ο θεσμός της μη τυπικής εκπαίδευσης στην χώρα μας θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και αναβαθμίζεται παρέχοντας ποιοτικές και πιστοποιημένες σπουδές. Με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να καταρτίζονται εντελώς δωρεάν από τα Δ.ΙΕΚ της χώρας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα εμπλουτισθούν και με νέους κλάδους.
Σταθερός μας προσανατολισμός ήταν και συνεχίζει να αποτελεί η αναβάθμιση όλων των δημόσιων δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, η δημόσια δωρεάν Παιδεία στον τόπο μας.»

Παρουσία εκπ/κών όλων των κλάδων κατά την έναρξη του σχολικού έτους

 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "θύματα" της ανικανότητας και της αναλγησίας της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας

 

Χιλιάδες συνάδελφοί μας, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας, βρίσκονται σε απόγνωση αφού ακόμη και μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν βλέπουν λύση στο αδιέξοδο, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δημιούργησε. Μετά την προχειρότητα, τις αμφισβητούμενες και διαβλητές διαδικασίες που τηρήθηκαν από το υπουργείο για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Β/θμιας εκπαίδευσης στην Α/θμια εκπαίδευση, καλούνται τώρα οι συνάδελφοι μας αυτοί να μεταβούν στις οργανικές τους θέσεις σε όλες τις άκρες της Ελλάδας εξαιτίας της ανικανότητας του Υπουργείου να βγάλει έγκαιρα τις αποσπάσεις τους.
            Είναι πράγματι λυπηρό στη σημερινή εποχή το Υπουργείο Παιδείας μιας Ευρωπαϊκής χώρας να μην έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει έγκαιρα τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσουν με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται τα σχολεία, οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους και τις οικογένειές τους στην απόγνωση.
            Τη στιγμή που η Κυβέρνηση απειλεί και τρομοκρατεί τους πολίτες και τους εργαζόμενους με τα πειθαρχικά και την δαμόκλειο σπάθη του ελεγκτή δημόσιας διοίκησης, εύλογα αναρωτιέται κανείς αν για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπάρχει αξιολόγηση και ελεγκτής δημόσιας διοίκησης. Η Κυβέρνηση που καθημερινά διακηρύσσει την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, απαξιώνοντας τους δημοσίους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο απλές διαδικασίες, να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να φροντίσει ώστε οι εκπαιδευτικοί να είναι έγκαιρα στα σχολεία τους.
Ιδιαίτερα σε αυτή τη συγκυρία οι συνάδελφοι ειδικοτήτων δέχονται μια πολλαπλή επίθεση αφού :
  • Μετά τις μετατάξεις σχεδόν χάνουν οριστικά τη δυνατότητα μετάθεσης.
  • Χάνουν σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα απόσπασης και βελτίωσης θέσης.
  • Υποχρεώνονται την τελευταία στιγμή να παρουσιαστούν στις οργανικές τους θέσεις επειδή το Υπουργείο δεν έβγαλε έγκαιρα τις αποσπάσεις τους.
Η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας :
  • να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση του συνόλου των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης στις 2 και 3 του Σεπτέμβρη και η προθεσμία που έχει δοθεί για την ανάληψη υπηρεσίας για τους κλάδους ΠΕ70 και ΠΕ60 να ισχύσει για όλες τις ειδικότητες.
  • Οι οργανικές θέσεις ειδικοτήτων που θα συσταθούν στην Π.Ε. να καλυφθούν φέτος με προσωρινή τοποθέτηση και να δοθούν ως οργανικά κενά για τις μεταθέσεις του 2014 , έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν όλοι αυτές τις θέσεις με βάση τη μοριοδότησή τους .
Από τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

"Αναβάθμιση των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ στο νέο σ/ν - Σημαντική και η μετατροπή των ΤΕΕ Ε.Α. Α' βαθμίδας σε ΕΕΓ και των ΤΕΕ Β' βαθμίδας σε ειδικά ΕΠΑΛ"




Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Mε τα προβλεπόμενα στο νέο ν/σ Ε.Α. οι απόφοιτοι των ΕΕΕΕΚ μετά από 6 τάξεις, θα παίρνουν πλέον πτυχίο με δικαιώματα τέτοια ώστε θα τους επιτρέπεται να εγγραφούν στα ΣΕΚ Ε.Α. τα οποία μπορούν να λειτουργούν και μέσα στα ΕΕΕΕΚ έχοντας 3 τάξεις (με τη μαθητεία). Έτσι ο συνολικός χρόνος φοίτησης για όσους μαθητές δύνανται να φοιτήσουν και στα ΣΕΚ Ε.Α. θα είναι 9 από 8 που ήταν σήμερα ενώ θα λαμβάνουν τελικά πτυχίο ανώτερου επιπέδου κατά 2 βαθμίδες με ανάλογα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι μαθητές αυτοί είναι στην πραγματικότητα ένα μέρος των μαθητών που φοιτούν στα ΕΕΕΕΚ και ανήκουν στην κατηγορία αυτή, αλλά και ένα άλλο μέρος μαθητών που φοιτούν μεν στα ΕΕΕΕΚ, είναι όμως μαθητές που έπρεπε να φοιτούν στα ΤΕΕ Ε.Α. αλλά λόγω έλλειψης της δομής αυτής (υπάρχουν 3πλάσια περίπου ΕΕΕΕΚ από τα ΤΕΕ Ε.Α. καθώς στα περισσότερα μέρη της Ελλάδος δεν υπάρχουν ΤΕΕ Ε.Α. αλλά μόνον ΕΕΕΕΚ) βρίσκονται αναγκαστικά να φοιτούν στα ΕΕΕΕΚ!
 
Τόσο η αναβάθμιση των ΕΕΕΕΚ, η ουσιαστική τους διδακτική διαβάθμιση όσο και οι επιμέρους ρυθμίσεις αποτελούν μεγάλη τομή για τα σχολεία αυτά.
 
Σημαντική είναι και η μετατροπή των ΤΕΕ Ε.Α. Α' βαθμίδας σε ΕΕΓ και των ΤΕΕ Β' βαθμίδας σε ειδικά ΕΠΑΛ κάτι που οριζόνταν στον 3699/2008 αλλά ουδέποτε έγινε η σχετική Υ.Α.
 
Θα επανέλθουμε με οριστική έκθεση πάνω σε όλα τα θέματα Ε.Α. που επιμελείται ο νέος νόμος όταν ολοκληρωθούν και κατατεθούν και οι τυχόν τροποποιήσεις/τροπολογίες κλπ διατάξεις.

Εκ του Δ.Σ.

Ενημερωτικό Αιρετών ΚΥΣΔΕ: Να ανακοινωθούν τώρα οι αποσπάσεις των καθηγητών


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
Να ανακοινωθούν τώρα οι αποσπάσεις των καθηγητών 
            Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εκδηλώνοντας την ανάλγητη και απαξιωτική για τους εκπαιδευτικούς στάση της κρατάει σε αβεβαιότητα και ομηρεία χιλιάδες συναδέλφους που έχουν υποβάλει αιτήσεις απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και σε φορείς.
Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα, τρεις μόλις μέρες πριν την έναρξη του σχολικού έτους, δεν έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για τη συζήτηση και έγκριση των αιτημάτων απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ. Σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν ορισμένες από τις αποσπάσεις σε φορείς. Έγκαιρα, εδώ και τρεις μήνες περίπου, απαιτήσαμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προγραμματίσει όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές. Δυστυχώς εις ώτα μη ακουόντων!
Στις 22/8/2013 στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θέσαμε και οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το θέμα των αποσπάσεων με ιδιαίτερη ένταση και επιμονή. Δυστυχώς, οι μνημονιακές συμφωνίες για υποχρεωτικές μετατάξεις και διαθεσιμότητες έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι της λειτουργίας των σχολείων και της υποχρέωσης του Υπουργείου να αποφασίσει έγκαιρα για το που θα αναλάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί στις 2/9/13.
Τελικά, οι σημερινές εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων είναι ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ θα ανακοινωθούν το νωρίτερο στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Πέραν της αναλγησίας της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και με την έλλειψη των αναγκαίων υπαλλήλων για να διεκπεραιώσουν την επεξεργασία των αιτήσεων. Σε αυτές τις συνθήκες επιβάλλεται να συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να ανακοινωθούν από το Υπουργείο οι αποσπάσεις. Εάν αυτό δεν γίνει, οφείλει η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ενημερώσει σήμερα τους εκπαιδευτικούς Β/βάθμιας ότι θα αναλάβουν υπηρεσία στις Δ/νσεις στις οποίες αποσπώνται ή στις οργανικές τους θέσεις μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων.
            Τέλος, απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να εγκαταλείψει τα σχέδια για περιορισμένο αριθμό αποσπάσεων και να δώσει τη δυνατότητα στο ΚΥΣΔΕ να εγκρίνει το μεγαλύτερο αριθμό των αιτήσεων απόσπασης. Αυτό επιβάλλεται να γίνει λόγω του πολύ μικρού αριθμού μεταθέσεων (εγκρίθηκε το 5,4% των αιτήσεων) και της συνεχιζόμενης πολιτικής της φτώχειας και εξαθλίωσης των εργαζόμενων.

Γρηγόρης Καλομοίρης,                                                Χρήστος Φιρτινίδης,
αιρετό τακτικό μέλος του ΚΥΣΔΕ                  αιρετό αναπληρ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

Ενημερωτικό της Ο.Λ.Μ.Ε σχετικά με τις Γ.Σ. των ΕΛΜΕ για το πρόγραμμα δράσης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Σχετικά με το πρόγραμμα δράσης της επόμενης περιόδου, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δεν κατέληξε σε ενιαία πρόταση. Κατατέθηκαν στο Δ.Σ. διαφορετικές απεργιακές προτάσεις  που προβλέπουν και κλιμάκωση. Οι προτάσεις για το πρόγραμμα δράσης θα κατατεθούν στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ. Ο κλάδος στις Γενικές Συνελεύσεις  θα αποφασίσει για την προσφορότερη πρόταση στο πρόγραμμα δράσης.
Οι Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου και η Γ.Σ. των Προέδρων στις 9/9 στην Αθήνα.
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις και στις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες των ημερών.

Η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9



ΠΡΟΣ: -τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ
                 -τα ΜΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ήδη με απόφασή του έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2/9. Δεν αποδεχόμαστε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας που θέτουν σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας.
            Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τις Επιτροπές Αγώνα που έχουν δημιουργήσει, να οργανώσουν τις πρώτες μέρες έναρξης του σχολικού έτους (2 και 3/9) κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή, στις σχολικές μονάδες ή και στις Δ/νσεις, για τη διεκδίκηση της ανάκλησης των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και της επαναφοράς όλων των τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.
            Καμιά διαθεσιμότητα – απόλυση εκπαιδευτικού,
            Κανείς εκπαιδευτικός και μαθητής δεν περισσεύει.

Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών για θέση ΣΜΕΑΕ – Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Ελασσόνας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Σ/Ν ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ - ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ & ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


 Σχέδιο Νόμου για την Αναδιάρθρωση της Β/Θμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις


Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε




Αθήνα 30/8/2013
 Αρ. Πρωτ. 86

Προς
1. Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο 
2. Τον Υφυπουργό Παιδείας
κ. Κεδίκογλου Συμεών
ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκ/κών Π.Ε.
           Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ  : Σχετικά με τη διαδικασία των αποσπάσεων των  εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.
        Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., στη συνάντηση της 28ης Αυγούστου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ήταν και η άμεση πραγματοποίηση των αποσπάσεων από Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Π.Ε.  έτσι ώστε και οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται έγκαιρα στις θέσεις τους αλλά και να μην υφίστανται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους απίστευτη οικονομική επιβάρυνση και ψυχική και φυσική ταλαιπωρία. Τονίσαμε την ανάγκη της άμεσης συνεδρίασης του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. σχετικά με τις αποσπάσεις, κάτι που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό και το ότι δεν έχει γίνει είναι, σαφέστατα, αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου κι όχι των εκπαιδευτικών.
          Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας δε δίνει την, απαιτούμενη, συνολική λύση στο ζήτημα και δε διασφαλίζει τη στελέχωση των σχολικών μονάδων κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφού μεγάλο μέρος των αποσπάσεων είναι άγνωστο πότε και αν θα πραγματοποιηθεί.
          Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην πραγματοποίηση του συνόλου των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών της Α/θμιας εκπαίδευσης, αφού και η διαδικασία των μετατάξεων, που επικαλείται στο σχετικό έγγραφο, έχει ολοκληρωθεί. Παράλληλα θα πρέπει, η προθεσμία που έχει δοθεί για την ανάληψη υπηρεσίας  να ισχύσει για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Για το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
    Ο Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Κόκκινος Χαράλαμπος                                 Κικινής Θανάσης

Πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα...Ελλάς 2013


Ανακοίνωση υπουργείου Δ.Μ & Η.Δ για ελέγχους πλαστών δικαιολογητικών

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη να ανακαλέσει τον μη νόμιμο διορισμό δημοτικού αστυνομικού.

Όπως διαπιστώθηκε και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ο εν λόγω δημοτικός αστυνομικός, εξαπατώντας τους συνυποψήφιους, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους του, κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών (πτυχίου ΑΕΙ και πιστοποιητικού γλωσσομάθειας) στο διαγωνισμό του 2003, διορίστηκε στο Δήμο Αθηναίων στις αρχές του 2004. Η πλαστότητα των παραπάνω δικαιολογητικών διαπιστώθηκε στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργεί το ΣΕΕΔΔ για την εγκυρότητα των δικαιολογητικών του συνόλου των δημοτικών αστυνομικών. Ο έλεγχος, ο οποίος είχε ζητηθεί από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:
«Ο έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 

Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγξει, στο μέτρο του δυνατού, την εγκυρότητα πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών των δημοσίων υπαλλήλων. Οι έλεγχοι που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Στόχος μας είναι η οριστική εκκαθάριση του Δημοσίου από τους λίγους επιτήδειους που εξαπατούν το Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία και βέβαια η επιβράβευση των έντιμων κι ευσυνείδητων υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία».

(30-08-13). Ανανεώσεις - Νέες αποσπάσεις εκπαιδευτικών στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ  ΕΔΩ