Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ "ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ" ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. & Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π....ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ





Δημοσιεύουμε επιστολή αναπληρώτριας συναδέλφου Ε.Β.Π., η οποία κατά τα φαινόμενα δεν θα μπορέσει να ψηφίσει στις προσεχείς εκλογές της 2ας Νοεμβρίου για εκλογή αιρετών εκπροσώπων σε Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., μιας και ψηφοδέλτια δεν έφτασαν στη Σαμοθράκη όπου και εργάζεται.
Τα ίδια συμβαίνουν και σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε άλλες  απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, στις οποίες δεν φτάνουν ψηφοδέλτια ή φτάνουν κατόπιν εορτής, με συνέπεια οι συνάδελφοι να  μην μπορούν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους εκλογικό δικαίωμα.
Αυτή η ιστορία κρατάει χρόνια και κάποια στιγμή πρέπει ν αλλάξει.
Φτάσαμε στο 2016 και ψηφίζουμε ακόμη με τον αραμπά.
Επιτέλους πρέπει ν αλλάξει η πρόβλεψη του Π.Δ. 1/2013 και με σύγχρονες μεθόδους να μπορούν να ψηφίζουν έγκαιρα όλοι και όλες σε όποια άκρη της Ελλάδας κι αν βρίσκονται.
Προσωπικώς δεσμεύομαι την επομένη των εκλογών να κάνω ότι μπορώ για ν αλλάξει αυτό το καθεστώς που απαξιώνει χρόνια τώρα το εκλογικό δικαίωμα του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

Βασίλης Βούγιας

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Παράδειγμα «οργανωτικότητας και επαγγελματισμού» από τους αρμόδιους.

 Τι να πούνε άλλοι κι άλλοι που έχουν στην ευθύνη τους δεκάδες νησιά, όταν βλέπουν τα πεπραγμένα της εδώ διοίκησης ; 

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι εξηγούμε:

Στον Έβρο υπάρχει  ένα και μόνο νησί: η Σαμοθράκη και σ΄ αυτό υπηρετεί μία και μόνο εργαζόμενη Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, την οποία η Π.Δ.Ε. τοποθέτησε πριν ένα μήνα.

 Στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου για την ανάδειξη υπηρεσιακών συμβουλίων αυτοί που διοργανώνουν τις εκλογές  «ξέχασαν» την υπάλληλό τους στο νησί, και δεν όρισαν ούτε εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει, ούτε ψηφοδέλτια απέστειλαν, ούτε την συμπεριέλαβαν σε κάποιο εκλογικό κατάλογο. 

Ερώτημα 1ο:Ποιος είναι υπεύθυνος;

Ερώτημα 2ο: θα αποδοθούν ευθύνες;

Ερώτημα 3ο: Έχουν μια μέρα ακόμη. Θα δώσουν λύση στο πρόβλημα ή απλά θα αφαιρέσουν το δικαίωμα ενός εργαζομένου να αποφασίσει, όπως όλοι οι άλλοι, για το ποιοι θα απαρτίζουν το υπηρεσιακό συμβούλιο που κρίνει τις υπηρεσιακές του μεταβολές.

Οψόμεθα

Αναπληρώτρια Ε.Β.Π.

Ψυχαναλυτική Ημερίδα για τη Σχολή και το πέρασμα (passe)...Laurent Dupont...Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016...Ανατολικό αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς”...ΑΘΗΝΑ


H Ελληνική Εταιρεία της Νέας Λακανικής Σχολής σας προσκαλεί στην Ψυχαναλυτική Ημερίδα για τη Σχολή και το πέρασμα (passe) η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, 10.00 - 16.00, στο Ανατολικό αμφιθέατρο του Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς”.  
Καλεσμένος της Ελληνικής Εταιρείας της ΝΛΣ θα είναι ο αναλυτής της Σχολής (ΑΕ) Laurent Dupont

Είσοδος ελεύθερη. Παράλληλη μετάφραση.

Την κατάθεση των εγγράφων που έχει θέσει το Υπουργείο Παιδείας υπόψη των θεσμών για να στηρίξει το αίτημα των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση ζητά με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων(Α.Κ.Ε.) ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θ. Φορτσάκης




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
προς τον
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
                                                κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Νέα υπόσχεση του Υπουργού Παιδείας για 20.000 διορισμούς στην εκπαίδευση

                                                                                    Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2016

Είναι γνωστή η υπόσχεση του Υπουργού Παιδείας για τον διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών κατά την τριετία 2016-2018. Εξαιτίας του εξωπραγματικού αυτής της υπόσχεσης, με την υπ’ αρ. πρωτ. 284/17-3-2016 αίτηση κατάθεσης εγγράφων μας αιτηθήκαμε να προσκομιστεί στη Βουλή η κατά δήλωση του Υπουργού Παιδείας μελέτη για την ανάγκη 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση την επόμενη τριετία καθώς και η μελέτη για την υλοποίηση τους. Δυστυχώς, καμία σχετική μελέτη δεν κατατέθηκε ποτέ στη Βουλή, γεγονός που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε ότι αυτές είναι ανύπαρκτες.

Στην ομιλία του στις 28-9-2016 στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ο κ. Φίλης επανήλθε δριμύτερος με νέα υπόσχεση για 20.000 διορισμούς αυτή την φορά κατά την τριετία 2017-2019, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει ήδη καταθέσει ολοκληρωμένη σχετική μελέτη στους θεσμούς.

Επειδή διαρκώς ακούμε για αυτή την περίφημη μελέτη των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση, ο κύριος Υπουργός παρακαλείται για μια ακόμη φορά να προβεί στην κατάθεση:

-       όλων των εγγράφων που έχει καταθέσει το Υπουργείο Παιδείας στους θεσμούς για να στηρίξει το αίτημα των 20.000 διορισμών στην εκπαίδευση.



Ο αιτών Βουλευτής

Θεόδωρος Π. Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ




Αθήνα, 31-10-2016

                                                                          
ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


Συνοψίζοντας σχετικά με τα πεπραγμένα για την αναβολή των εκλογών:  

Αγαπητοί συνάδελφοι, 

για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αποτελεί πρωταρχικής σημασίας στόχο η ενότητα όλου του κλάδου (μόνιμων και αναπληρωτών). Σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο για τους αναπληρωτές, θεωρήσαμε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς, εξού και οι αντίστοιχες ενέργειες της ομοσπονδίας και ως προς το στόχο της διασφάλισης του να μπορέσουν να εξασκήσουν το δικαίωμά τους να εκλέξουν αιρετούς εκπροσώπους για τα υπηρεσιακά συμβούλια. 

Ο στόχος της ενότητας όλων –αναπληρωτών και μονίμων- επιτυγχάνεται μέσα από πράξεις και δράσεις ουσιαστικές και όχι μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων αλληλογραφίας την τελευταία στιγμή προς δημιουργία εντυπώσεων. Επίσης, σημαντικό προαιπαιτούμενο της ουσιαστικής επικοινωνίας –σε οποιαδήποτε μορφή της- αποτελεί το αμφίδρομο της διαδικασίας. Το να ενημερώνουμε με διάφορους τρόπους (προφορικούς, γραπτούς, τηλέφωνα, κοκ) και κάποιοι να παραμένουν ανενημέρωτοι μέχρι τελευταία στιγμή, ή/και να μην επιστρέφουν την επικοινωνία-ενημέρωση, αποτελεί πρόβλημα. Εάν κάποιος (είτε αιρετός είτε υποψήφιος αιρετός είτε πρόεδρος περιφερειακού συλλόγου είτε μέλος της ομοσπονδίας) έχει όρεξη και διάθεση να δράσει και να συντονιστεί με τις δράσεις της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., είμαστε πάντα εδώ για να συζητήσουμε και να δρομολογήσουμε τα δέοντα κάθε φορά. Όλοι σε κρίσιμες στιγμές, καλούμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Από λόγια και ανακοινώσεις χορτάσαμε, από πράξεις υπολειπόμαστε.
  
Εν κατακλείδι:

Από το υπουργείο παιδείας μόλις σήμερα λάβαμε την απάντηση ότι ο μη διορισμός όλων των αναπληρωτών δεν στοιχειοθετείται νομικά ως λόγος αναβολής των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

Η συμμετοχή των υποψήφιων αιρετών για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια στην πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. περί de facto αναβολής των εκλογών, όπως είδαμε από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ήταν πολύ μικρή (2 από 6 υποψήφιους στην Αττική, 2 από 3 υποψήφιους στην Κ.Μακεδονία, 2 από τους 4 υποψήφιους στο Ν.Αιγαίο, 4 από 4 υποψήφιους στην  Ήπειρο).

Η συμμετοχή των υποψήφιων αιρετών για το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο στην πρόταση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., σε πρώτο χρόνο αφορούσε σε 3 από 9 υποψήφιους του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου, ενώ σε δεύτερο χρόνο σύσσωμο το Πανελλήνιο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο δε δέχτηκε την πρόταση της ομοσπονδίας για απόπειρα αναβολής των εκλογών με ομαδική παραίτηση, παραθέτοντας τους λόγους που επικαλέστηκε στην επείγουσα χθεσινοβραδινή σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, από τους επιπλέον συνδυασμούς-ψηφοδέλτια [α) του  ΠΑΜΕ σε δύο ΠΥΣΕΕΠ και το ΚΥΣΕΕΠ και β) τους μεμονωμένους υποψήφιους με ξεχωριστά ψηφοδέλτια σε ένα ΠΥΣΕΕΠ], δεν υπήρξε καμία δημόσια τοποθέτηση, ούτε και ενημέρωση της ομοσπονδίας από πλευράς των εκπροσώπων τους. 


Συμπερασματικά οι εκλογές δεν αναβάλλονται, ούτε επίσημα ούτε de facto. Συνεπώς καλούνται όσοι περιλαμβάνονται στους πίνακες εκλογέων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου του 2016.





  Με εκτίμηση



Ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Στάθης Καρπενησιώτης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ - ΚΕ.Δ.Δ.Υ. - Σ.Μ.Ε.Α.Ε.


Από το f.b του Αιρετού Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Δημήτρη Μπράτη

Προσλήψεις στην παράλληλη και την ειδική αγωγή της ΠΕ

Σύμφωνα με ενημέρωση ,από το υπουργείο παιδείας,οι προσλήψεις στην παράλληλη θα γίνουν μέχρι τις 3 του Νοέμβρη.
Οι πιστώσεις που υπάρχουν είναι 760 κι ακόμη δεν έχει γίνει κατανομή μεταξύ δασκάλων-νηπιαγωγών.
Οι προσλήψεις για ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ θα γίνουν ,περίπου,στα μέσα του Νοέμβρη.
Οι εναπομείνασες πιστώσεις είναι περίπου 189.
Για προσλήψεις στη γενική δεν υπάρχει κάτι νεότερο.Μόλις υπάρξει θα σας ενημερώσω.

Αποτελέσματα εκλογής εκπροσώπων των Διδασκόντων για το Συντονιστικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου(Π.Ε.Κ.) Λαμίας για το σχολικό έτος 2016-2017

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ(Π.Ε.Κ.) ΛΑΜΙΑΣ

Κατόπιν των αποτελεσμάτων των εκλογών της 31/10/2016, αιρετά μέλη για το Συντονιστικό Συμβούλιο του Π.Ε.Κ. Λαμίας για το σχολικό έτος 2016 -2017 ορίζονται οι :

Βασίλειος Βούγιας του Ιωάννη από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Προϊστάμενος του ΚΕΔΔΥ Φθιώτιδας, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό Ειδικής Αγωγής ΠΕ30 και

Σπυρίδων Πιλιτζίδης του Αθανασίου από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

peklamias.sch.gr/

"Τα λιγότερα προβλήματα κάλυψης κενών των τελευταίων ετών για την Πελοπόννησο"...Απάντηση του Υπουργού Παιδείας στη Βουλή


Τα λιγότερα προβλήματα κάλυψης κενών των τελευταίων ετών για την Πελοπόννησο

Kατά την έναρξη του τρέχοντος διδακτικού έτους οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αντιμετώπισαν τα λιγότερα προβλήματα κάλυψης κενών των τελευταίων ετών, όπως επισημαίνεται στο αριθμ. πρωτ. 9313/5-10-2016 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου.        
Αυτό αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων, την οποία κατέθεσαν ως Αναφορά οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ο Υπουργός παραθέτει και αριθμητικά στοιχεία για τις προσλήψεις στην περιοχή της Αρκαδίας, ενώ τονίζει ότι το ΥΠΠΕΘ μεριμνά αφενός για τη στελέχωση όλων των Σχολικών Μονάδων με το προβλεπόμενο εκ της κείμενης νομοθεσίας αναλογούν εκπαιδευτικό προσωπικό κατά κλάδο και ειδικότητα, αφετέρου αποδίδει ιδιαίτερη φροντίδα στη στελέχωση απομακρυσμένων Σχολικών Μονάδων, προκειμένου να υποστηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες που διαμένουν στην ελληνική επαρχία και αποτελούν ζωντανά κύτταρα δημιουργίας και αναμονής της οικονομικής ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων το μοναδικό σχετικά πολυδύναμο δημοτικό σχολείο του Δήμου Γορτυνίας, και γι’ αυτό τον λόγο η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, αν και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι περιορισμένα, διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό Δασκάλων ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα ως 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των φοιτούντων μαθητών του υπολείπεται αρκετά κατά την κείμενη νομοθεσία.
Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Φίλη:
Απαντώντας στην Αναφορά με αριθμό 3138/29-09-2016 και σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων, την οποία κατέθεσαν ως Αναφορά οι Βουλευτές κ.κ. Νίκος Καραθανασόπουλος και Νίκος Μωραΐτης σχετικά με τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
       Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αφορά στην κάλυψη λειτουργικών κενών, τα οποία προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, λόγω εκπαιδευτικών αδειών, αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης-λοχείας, αποσπάσεων εκπαιδευτικών και τα οποία δεν δύναται να προβλεφθούν. Το ΥΠΠΕΘ προβαίνει σε πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, αν δεν κατέστη δυνατή η κάλυψη, των λειτουργικών αυτών κενών, με την τοποθέτηση μονίμων, αποσπασμένων από άλλες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή με την διάθεση υπεράριθμων εκπαιδευτικών σε σχολεία άλλης περιοχής της αρμοδιότητας του ίδιου Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή με την ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας στους μόνιμους εκπαιδευτικούς της ίδιας σχολικής μονάδας. Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γίνεται σε λειτουργικά κενά που καταχωρίζονται από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με ευθύνη των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, οποτεδήποτε αυτά προκύπτουν, στο πλαίσιο των εγκεκριμένων προς τούτο πιστώσεων από το αρμόδιο όργανο.
       Από την έναρξη του διδακτικού έτους 2016-2017 και μέχρι τις 26/10 πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Αρκαδίας ως ακολούθως:
Κλάδος Εκπαιδευτικοί
ΠΕ70-Δασκάλων 52
ΠΕ60-Νηπιαγωγών 23
ΠΕ70-Δασκάλων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) 20
ΠΕ60-Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) 2
ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας 4
ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας 3
ΠΕ08-Θεατρικών Σπουδών 5
ΠΕ16.01-Μουσικής 3
ΠΕ19/20-Πληροφορικής 5
ΠΕ32-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων 6
Σύνολο 123
       Ειδικότερα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υπ’ αριθμ. πρωτ. 9313/5-10-2016 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου, το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων ανήκει οργανικά στην κατηγορία των εξαθέσιων (6/θ) δημοτικών σχολείων κατόπιν συγχώνευσής του με το Δημοτικό Σχολείο Περδικονερίου, αλλά από το σχολικό έτος 2015-2016 κ.ε. λειτουργεί ως πενταθέσιο (5/θέσιο) δημοτικό σχολείο λόγω περιορισμένου συνολικού αριθμού φοιτούντων μαθητών.
         Κατά το σχολικό έτος 2016-2017 σύμφωνα με τον πίνακα εγγραφέντων μαθητών και με τα επίσημα στοιχεία όπως αυτά είναι καταγεγραμμένα στο Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα Σχολικών Μονάδων «MySchool» του ΥΠΠΕΘ έχουν εγγραφεί και φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων συνολικά τριάντα έξι (36) μαθητές. Σε περίπτωση πιστής τήρησης της σχετικής νομοθεσίας η συγκεκριμένη Σχολική Μονάδα θα έπρεπε να λειτουργεί ως τριθέσιο (3/θέσιο) ή τετραθέσιο (4/θέσιο) δημοτικό σχολείο λαμβάνοντας υπόψη παιδαγωγικά κριτήρια (εναλλασσόμενους κύκλους διδασκαλίας των μαθημάτων) και σε καμία περίπτωση ως πενταθέσιο (5/θέσιο) όπως και λειτουργεί ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.
      Την 12η Σεπτεμβρίου 2016 (ημερομηνία Αγιασμού και έναρξης του διδακτικού έτους) όλες οι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Τροπαίων είχαν τον εκπαιδευτικό τους κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων συνολικά δηλαδή έξι (6) εκπαιδευτικοί συμπεριλαμβανομένης και της Διευθύντριας, ενώ είχε τοποθετηθεί επίσης ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19-Πληροφορικής, μία (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας (με διάθεση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού της ωραρίου) και ένας (1) εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής (με διάθεση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου).
       Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, για το λειτουργικό κενό ενός (1) εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70-Δασκάλων που προέκυψε λόγω έναρξης την 7η Οκτωβρίου 2016 άδειας κυήσεως εκπαιδευτικού, καλύφθηκε με την τοποθέτηση προσωρινού αναπληρωτή εκπαιδευτικού (Ι.Δ.Ο.Χ.) της ίδιας ειδικότητας στις 14-10-2016 κατόπιν της υπ΄ αριθμ. πρωτ. 169793/Ε1/12-10-2016 (ΑΔΑ: 7ΗΧΛ4653ΠΣ-47Σ) ΥΑ πρόσληψης.
     Μετά την παρουσίαση όλων των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν με την αριθμ. 157849/Ε1/26-09-2016 (ΑΔΑ:Ω5Θ44653ΠΣ-ΒΞΧ) Υ.Α. τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός ειδικότητας Αγγλικής Γλώσσας κλάδου ΠΕ 06 προκειμένου να καλύψει το απαιτούμενο διδακτικό ωράριο του συγκεκριμένου μαθήματος.
     Λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής κατόπιν της κοινής συνεδρίασης των Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας (ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ), κατά την πρόβλεψη του άρθρου 33§5α του Ν. 4386/2016 (ΦΕΚ 83 Α’) διατέθηκε εκπαιδευτικός της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας από το όμορο Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας και για την συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού του ωραρίου. Το έλλειμμα των οκτώ (8) διδακτικών ωρών Φυσικής Αγωγής καλύπτεται από τους ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ 70 ειδικότητας Δασκάλων, όπως εξάλλου παρέχεται η δυνατότητα αυτή από την αριθμ. Φ12/657/70691/Δ1/26-04-2016 Υ.Α. (ΦΕΚ 1324 Β’) και για να συμπληρωθεί πλήρως το υποχρεωτικό διδακτικό τους ωράριο.
     Το ΥΠΠΕΘ μεριμνά αφενός για τη στελέχωση όλων των Σχολικών Μονάδων με το προβλεπόμενο εκ της κείμενης νομοθεσίας αναλογούν εκπαιδευτικό προσωπικό κατά κλάδο και ειδικότητα, αφετέρου αποδίδει ιδιαίτερη φροντίδα στη στελέχωση απομακρυσμένων Σχολικών Μονάδων, προκειμένου να υποστηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες που διαμένουν στην ελληνική επαρχία και αποτελούν ζωντανά κύτταρα δημιουργίας και αναμονής της οικονομικής ανάπτυξης. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το Δημοτικό Σχολείο Τροπαίων το μοναδικό σχετικά πολυδύναμο δημοτικό σχολείο του Δήμου Γορτυνίας, και γι’ αυτό τον λόγο η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, αν και τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι περιορισμένα, διαθέτει τον αναγκαίο αριθμό Δασκάλων ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα ως 5/θέσιο Δημοτικό Σχολείο, παρόλο που ο συνολικός αριθμός των φοιτούντων μαθητών του υπολείπεται αρκετά κατά την κείμενη νομοθεσία.
     Τέλος, σημειώνεται ότι κατά την έναρξη του τρέχοντος διδακτικού έτους οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου αντιμετώπισαν τα λιγότερα προβλήματα κάλυψης κενών των τελευταίων ετών, όπως επισημαίνεται στο αριθμ. πρωτ. 9313/5-10-2016 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου.