Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ. - ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ. - ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ  Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Αθήνα 13/03/2017
Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
σύμφωνα με σημερινή μας ενημέρωση από αρμοδίους του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σχετικά με την καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους συναδέλφους που εργάζονται στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ., τη σύσταση Ενιαίου Πίνακα υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18 και τις Μεταθέσεις και τις Αποσπάσεις του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., έχουμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής:

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ.
Σχετικά με την καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους συναδέλφους που εργάζονται στις Ε.Δ.Ε.Α.Υ. και  την υπ αριθμ. 103/2016 Γνωμοδότηση - http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/12/blog-post_0.html- με θέμα "Καταβολή οδοιπορικών εξόδων στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (ΕΕΠ), των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής (ΣΜΕΑΕ), το οποίο μετακινείται, σε περισσότερα του ενός σχολεία, για συμπλήρωση ωραρίου", του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους(Ν.Σ.Κ.)-συνεδρίαση 18ης Απριλίου 2016, έχουμε να σας πληροφορήσουμε πως καταβάλλεται προσπάθεια από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης να περιληφθούν διασταλτικά και οι Ε.Δ.Ε.Α.Υ. στο πνεύμα της Γνωμοδότησης, ώστε να αρχίσουν να καταβάλλονται οδοιπορικά στους συναδέλφους, καθότι σε διαφορετική περίπτωση θα χρειασθεί νομοθετική ρύθμιση και από τη στιγμή που χρειάζεται έγκριση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους(Γ.Λ.Κ.), μιας και προκαλείται δαπάνη, καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο το εγχείρημα αυτό. Όμως θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα το νομότυπο του θέματος για να μην αρχίσουν να καταβάλλονται οδοιπορικά στους εργαζόμενους και στο τέλος αυτά ζητηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες πίσω. Σε κάθε περίπτωση το θέμα πρέπει να λυθεί σύντομα γιατί η οικονομική αιμορραγία του Ε.Ε.Π. που εργάζεται στις δομές αυτές είναι πολύ μεγάλη και δεν αντέχεται άλλο.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.
Εξακολουθεί να είναι στις προθέσεις της Διεύθυνσης Ε.Α.Ε. η δημιουργία Ενιαίου Πίνακα αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από φέτος, πλην όμως η έκδοση της Εγκυκλίου πρόσληψης των αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2017-18 έχει προγραμματισθεί να εκδοθεί πολύ νωρίτερα από πέρσι και για τεχνικούς λόγους μαζί με τις Εγκυκλίους πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ( για να αντιμετωπισθούν οι περιπτώσεις υποβολής αίτησης πρόσληψης κάποιου/ας και ως Ε.Ε.Π., αλλά και ως αναπληρωτής/τρια εκπαιδευτικός γιατί προβλέπεται ένας φάκελος υποψηφίου), με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια για να συσταθεί Ενιαίος Πίνακας να στενεύουν πολύ. Όμως αυτή τη στιγμή, όπως μας τονίστηκε από τους αρμοδίους προτεραιότητα των εργασιών της Διεύθυνσης είναι η σύσταση Ενιαίου Πίνακα.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2017-18
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά για πρώτη φορά. Οι Αποσπάσεις όμως, κατά πάσα πιθανότητα, θα διενεργηθούν και φέτος με το σύστημα των παρελθόντων ετών, καθότι δεν επαρκεί ο χρόνος για ν αλλάξει ο τρόπος διενέργειάς τους.

Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


1 σχόλιο: