Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ - Π.Δ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ - ΤΟΠΘΕΤΗΣΗ - ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17


 Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

Π.Δ.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ

Η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο: Πυρά από το τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην απόφαση του ΣτΕ


 
«Oι ρυθμίσεις του νόμου 4327/15 για την επιλογή των διευθυντών σημαίνουν στην ουσία τους ότι την πιο έγκυρη άποψη για την αξία ενός διευθυντή σχολείου έχουν όσοι συνεργάζονται άμεσα μαζί του, δηλ. οι συνάδελφοί του στους συλλόγους διδασκόντων/-ουσών και ότι τελικά η διοίκηση των σχολικών μονάδων πρέπει να είναι συλλογική υπόθεση των μελών τους και αυτή ακριβώς είναι η άποψη του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς είναι διαφορετικό το πνεύμα και το γράμμα της απόφασης του ΣτΕ»...
...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: "Ομολογούν επίσημα ότι κορόϊδευαν χιλιάδες εκπαιδευτικούς!"


ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΕΙΣ Β ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ Π.Δ.Ε.


Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Συγκρότηση του Β΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς: εκπαιδευτικούς για την υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στην παιδαγωγική ομάδα της Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) της δράσης eTwinning για το διάστημα 2017-2018


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
"Γιορτάζουμε σήμερα μία από τις κορυφαίες στιγμές του λαού μας και η σκέψη μας είναι όχι μόνο στους ήρωες της Επανάστασης αλλά και στις αφανείς γυναίκες και τους άντρες που μ αυτήν την τιτάνια θέληση τους έβαλαν τα θεμέλια εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα καλά της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας."
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΔΩ

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π.


Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε χθες την Εγκύκλιο Μεταθέσεων 2016-17 του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. μαζί με τον πίνακα οργανικών κενών, με βάση τον οποίο θα διενεργηθούν οι Μεταθέσεις. 
Όμως ο πίνακας παρουσιάζει λάθη και παραλείψεις, οι οποίες περιήλθαν σε γνώση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και σύντομα θα υπάρξει ανακοινοποίηση στο ορθό.
Έτσι αναμένοντας την ανακοινοποίηση οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι δεν θα πρέπει να βιαστούν να καταθέσουν την αίτηση τους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/03/2017-18-243-642017.html

Δημήτρης Παπαευθυμίου κι Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

«2016 Eurydice Publications» - Δημοσιεύσεις του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ για το έτος 2016»


 
«2016 Eurydice Publications» - Δημοσιεύσεις του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ για το έτος 2016»

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει το έντυπο με τίτλο: «2016 Eurydice Publications».
Το παρόν έντυπο αποτελεί μια συλλογή και ένα χρηστικό φυλλάδιο αναζήτησης των δημοσιεύσεων του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ για το έτος 2016.
Με μια σύντομη περιγραφή στην ελληνική γλώσσα του περιεχομένου κάθε μελέτης, το παρόν έντυπο παραπέμπει τον αναγνώστη, με τη χρήση συνδέσμων (links), απευθείας στη σχετική μελέτη αλλά και στο EU Bookshop, το βιβλιοπωλείο της υπηρεσίας εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕ.Δ.Δ.Υ. ΚΑΙ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17 ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΕΤΑΘΕΣΕΣΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/03/2017-18-243-642017.html

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Η ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕ.Δ.Δ.Υ...ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες,

Ως εργαζόμενοι έχουμε ένα δύσκολο έργο να φέρουμε εις πέρας. Οι κοινωνικο- οικονομικές αλλαγές των τελευταίων ετών επιβάρυναν ακόμη περισσότερο το έργο μας με επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία.
Διεξάγω αυτή την έρευνα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαίδευση Ενηλίκων» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) και θέλω να μετρήσω το βαθμό της Επαγγελματικής Εξουθένωσης σε σχέση με την Οργανωσιακή Κουλτούρα στην υπηρεσία του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Η απάντησή σας θα βοηθήσει στον εντοπισμό της Επαγγελματικής Εξουθένωσης που οι ανωτέρω πα.ράγοντες πιθανόν να έχουν επιφέρει καθώς και στη σχέση του τύπου της Οργανωσιακής Κουλτούρας με την Επαγγελματική Εξουθένωση.
Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και εμπιστευτική. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το δικαίωμά σας να αλλάξετε γνώμη κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης τoυ ερωτηματολογίου ή να ζητήσετε εκ’ των υστέρων την αφαίρεσή του. Η χρήση των πληροφοριών θα περιοριστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της παρούσας έρευνας, τα αποτελέσματα ωστόσο ενδέχεται να δημοσιευθούν ή να χρησιμοποιηθούν για την μελλοντική χρήση προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.
Στο Ερωτηματολόγιο Δημογραφικών Στοιχείων, καλείστε να επιλέξετε την ερώτηση που σας αντιπροσωπεύει καλύτερα, στο Ερωτηματολόγιο Επαγγελματικής Εξουθένωσης επιλέγετε τον αριθμό που πλησιάζει περισσότερο στη συχνότητα που νιώθετε τα συναισθήματα των αναφερόμενων ερωτήσεων και στο ερωτηματολόγιο για την Οργανωσιακή Κουλτούρα καλείστε να μοιράσετε 100 βαθμούς στις εναλλακτικές απαντήσεις της κάθε ερώτησης.
Η συνολική διάρκεια απασχόλησής σας θα είναι περίπου 10΄. Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων αποτελεί τη συγκατάθεσή σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας

Με Εκτίμηση,

Πίγκα Κωνσταντίνα
Κοινωνική Λειτουργός
Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια στην
«Εκπαίδευση Ενηλίκων» Ε.Α.Π


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΝΙΑΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ

Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά από διαδοχικές συναντήσεις που είχε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για το ζήτημα του Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, πληροφορηθήκαμε από το Υπουργείο ότι από την υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ που είναι υπεύθυνη για την ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων του Ενιαίου Πίνακα, δόθηκε ως ημερομηνία τελικής παράδοσης της εργασίας η 5η Ιουλίου 2017.  Σε ερώτημα του ΥΠΠΕΘ προς το ΑΣΕΠ συνακόλουθα για το χρονοδιάγραμμα διεκπεραίωσης των οριστικών πινάκων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ, το ΑΣΕΠ απάντησε ότι δεν μπορεί να δεσμευθεί για οριστικοποίηση των πινάκων πριν το τέλος Σεπτεμβρίου 2017.

Ως Ομοσπονδία θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη Ενιαίου Πίνακα και φυσικά την ανάληψη της ευθύνης από όλους τους ιθύνοντες υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δημιουργία του. Ταυτόχρονα, δε θα δεχτούμε επ’ ουδενί την επανάληψη της περσινής αδιανόητης ταλαιπωρίας των συναδέλφων αναπληρωτών των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και την καθυστέρηση των προσλήψεών τους. Η διαδικασία των αιτήσεων για την επόμενη σχολική χρονιά πρέπει να ξεκινήσει έγκαιρα και οι προσλήψεις να γίνουν με το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς 2017-2018.

Από την Ομοσπονδία, το συγκεκριμένο ζήτημα επισημάνθηκε χρονικά έγκαιρα και ήδη από την 1η σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβρη του 2016 είχαμε ζητήσει να ξεκινήσει η διαδικασία.  Μέχρι και πρότινος, δηλαδή στη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 10/03/2017, είχαμε λάβει τη διαβεβαίωση από όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, ότι η διαδικασία δημιουργίας του Ενιαίου Πίνακα προχωρά κανονικά και μάλιστα μας ενημέρωσαν για συγκεκριμένα βασικά σημεία και τεχνικού τύπου λεπτομέρειες που αφορούν στην ηλεκτρονική καταγραφή των δεδομένων, όπως ότι :   α)Στην προϋπηρεσία θα δηλώνονται διαστήματα, δηλ: από......έως...., το πού υπηρέτησε, περιφέρεια, Δ/νση ή ΚΕΔΔΥ, σχολείο. , β)Η ιδιωτική προϋπηρεσία θα προσμετράται. , γ) όποιος τίτλος έχει πάρει συνάφεια ως τώρα, θεωρείται ότι έχει εγκριθεί. , δ) ως προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους: θα κρίνει το ΙΕΠ τη συνάφεια (στον κλάδο ή την Ειδική Αγωγή). Ο υποψήφιος απλά θα καταγράφει τα πτυχία του στο αντίστοιχο κουτάκι. Αν κάποιος διαθέτει 2 μεταπτυχιακά, θα μετράει το ένα, αυτό με τη μεγαλύτερη μοριοδότηση. Αν έχει διδακτορικό και ΜΤΣ, θα μετράει το διδακτορικό. Γενικά μετράει ένας μεταπτυχιακός/διδακτορικός τίτλος μοναδικά. , ε)Σχετικά με την παιδαγωγική επάρκεια, δεν υπάρχει πρόβλημα για την καταγραφή στο σύστημα, γιατί υπάρχει αντίστοιχη καταγραφή στους εκπαιδευτικούς. , στ)Χρειάζεται ΥΑ για τη συγκρότηση του Ενιαίου Πίνακα, ζ) Χρειάζεται να γίνει κάλεσμα για εγγραφή στο σύστημα (ΟΠΣΥΔ, Τaxisnet).Συνεπώς θεωρούμε απαράδεκτο, εξαιτίας παραλείψεων και ολιγωριών των υπηρεσιακών παραγόντων να συνεχιστεί για μία ακόμη χρονιά η απίστευτη ταλαιπωρία των συναδέλφων μας αναπληρωτών και η δυσλειτουργία στον ευαίσθητο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης. Καλούμε τους ιθύνοντες του ΥΠΠΕΘ και του ΑΣΕΠ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των προσλήψεων το Σεπτέμβριο και την υλοποίηση του χρόνιου αιτήματος για Ενιαίο Πίνακα αναπληρωτών στους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Η αξιολόγηση της... αξιολόγησηςΑλλαγές στον νόμο περί αξιολόγησης των σχολικών μονάδων προτείνει η ΑΔΙΠΠΔΕ, η Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στην ετήσια έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.
Αν και μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί έγκυρα και με κοινά αποδεκτό τρόπο η αξιολόγηση στις σχολικές μονάδες, η εκ νόμου αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή, που εξακολουθεί να παρακολουθεί το θέμα, επιμένει να προβαίνει σε παρατηρήσεις σχετικά με τη σκοπιμότητα, το περιεχόμενο και τους ρυθμούς αξιολόγησης.
Αυτή τη φορά, με κριτικό πνεύμα, όχι μόνο ζητεί αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο, αλλά προτείνει και την κατάργηση διατάξεων που προβλέπουν μεταξύ άλλων:...
...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17...ΑΙΤΗΣΕΙΣ 24/3 ΕΩΣ 6/4/2017


Από αύριο έως τις 6 Απριλίου οι αιτήσεις μετάθεσης στην Ειδική Αγωγή

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι από το τρέχον σχολικό έτος οι αιτήσεις μετάθεσης Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τα ίδια τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr).
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης ορίζεται από 24-03-2017 έως 06-04-2017, και η σύνδεση στο σύστημα γίνεται με το όνομα χρήστη (user name) και τον κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποιούν τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ για την πρόσβασή τους στις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ).

Η εγκύκλιος 

 ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΠΟ ΕΔΩ: http://seepea-stella.blogspot.gr/2017/03/2016-17_24.html

 

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου


Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου
Είναι σημαντικό να ξαναδιαβάσουμε τα κείμενα των λογοτεχνών μας που αναφέρονται στην Επανάσταση του 1821. Να ψηλαφίσουμε μέσα σε αυτά όχι μόνο την γενναιότητα των ηρώων, αλλά την τόσο έντονη θέληση των ανδρών και των γυναικών της καθημερινότητας για μία ζωή με αξιοπρέπεια και ελευθερία. Για να μην αποσιωπούμε τις τραγικές πολλές φορές συνθήκες ούτε τις στιγμές που η τραγικότητα αυτή έβαζε σε δοκιμασία τη δύναμη των ανθρώπων, αλλά να ανακαλύψουμε μέσα σε αυτές το μεγαλείο της θέλησης των ανθρώπων. Να καταλάβουμε μέσα από τις αφηγήσεις αυτές τι σημαίνει να καταστρέφεται από τον πόλεμο η πατρίδα των ανθρώπων και να δούμε με άλλη ματιά τους ανθρώπους που δίνουν παρόμοιους αγώνες σήμερα, δίπλα μας, για ελευθερία, δημοκρατία και προκοπή.
Ο μεγάλος Σολωμός μας, τα λέει όλα αυτά και άλλα πολλά στο υπέροχό του κείμενο:

Οι Μισολογγίτισσες

1. Και εσυνέβηκε αυτές τες ημέρες οπού οι Τούρκοι επολιορκούσαν το Μισολόγγι, και συχνά ολημερνίς και κάποτε οληνυχτίς έτρεμε η Ζάκυθο από το κανόνισμα το πολύ.
2. Και κάποιες γυναίκες Μισολογγίτισσες επερπατούσαν τριγύρω γυρεύοντας για τους άνδρες τους, για τα παιδιά τους, για τ' αδέλφια τους που επολεμούσανε.
3. Στην αρχή εντρεπόντανε νά ’βγουνε και επροσμένανε το σκοτάδι για ν’ απλώσουν το χέρι, επειδή δεν ήτανε μαθημένες.
4. Και είχανε δούλους και είχανε σε πολλές πεδιάδες και γίδια και πρόβατα και βόιδα πολλά.
5. Ακολούθως εβιαζόντανε και εσυχνοτηράζανε από το παρεθύρι τον ήλιο πότε να βασιλέψει για νά ’βγουνε.
6. Αλλά όταν επερισσέψανε οι χρείες, εχάσανε την ντροπή, ετρέχανε ολημερνίς.
7. Και όταν εκουραζόντανε, εκαθόντανε στ' ακρογιάλι κι ακούανε, γιατί εφοβόντανε μην πέσει το Μισολόγγι.
8. Και τες έβλεπε ο κόσμος να τρέχουνε τα τρίστρατα, τα σταυροδρόμια, τα σπίτια, τα ανώγεια και τα χαμώγεια, τες εκκλησίες, τα ξωκλήσια γυρεύοντας.
9. Και ελαβαίνανε χρήματα, πανιά για τους λαβωμένους.
10. Και δεν τους έλεγε κανένας το όχι, γιατί οι ρώτησες των γυναικών ήτανε τες περσότερες φορές συντροφευμένες από τες κανονιές του Μισολογγιού και η γη έτρεμε αποκάτου από τα πόδια μας.
11. Και οι πλέον πάμφτωχοι εβγάνανε το οβολάκι τους και το δίνανε και εκάνανε το σταυρό τους κοιτάζοντας κατά το Μισολόγγι και κλαίοντας.

Διονύσιος Σολωμός, H Γυναίκα της Ζάκυθος, κεφάλαιο 3

Παρουσίαση της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» στο Ηράκλειο Κρήτης


Παρουσίαση της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» στο Ηράκλειο Κρήτης
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης θα συμμετάσχει στην παρουσίαση της Ενιαίας Δράσης «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, τη Δευτέρα 27/3/2017 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Νικ. Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών) και ώρες 10:00- 14:30.
Την ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας  (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ) και η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ).
 Η δράση «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» προωθεί τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους, έχει προϋπολογισμό 280 εκατ. € και προκηρύχθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).
Αιτήσεις  χρηματοδότησης μπορούν να υποβάλλουν μεμονωμένες επιχειρήσεις, ομάδες επιχειρήσεων, ή συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς.
Οι προτάσεις θα πρέπει να προωθούν την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία και να εντάσσονται στις κατηγορίες:
α) Έρευνα και ανάπτυξη από μικρομεσαίες επιχειρήσεις
β) Συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς
γ) Αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων
Η δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» θα ολοκληρωθεί σε 3 κύκλους και υλοποιείται από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων ΕΤΑΚ.
Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων - ΠΣΚΕ (www.ependyseis.gr/mis) ορίζεται για τον Α' κύκλο η Πέμπτη, 23η Μαρτίου 2017 και ώρα 15.00 με καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00.
Περισσότερες πληροφορίες είναι αναρτημένες στους δικτυακούς τόπους της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ (www.antagonistikotita.gr) και της EΥΔΕ ΕΤΑΚ (www.eyde-etak.gr). 

Πίνακας επιλογής υποψηφίων για την κάλυψη με απόσπαση θέσης Εκπαιδευτικού Συμβούλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙΠίνακας επιλογής υποψηφίων για την κάλυψη με απόσπαση θέσης Εκπαιδευτικού Συμβούλου για το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξέλλες ΙΙΙ, μετά τον έλεγχο των υποβληθεισών ενστάσεων


Εν συνεχεία του υπ’ αρ. 36225/Η2/3-3-2017 εγγράφου και μετά τον έλεγχο των υποβληθεισών ενστάσεων αναρτώνται εκ νέου οι εν λόγω πίνακες όπως διαμορφώθηκαν:
α) αλφαβητικός πίνακας Α υποψηφίων που γίνονται δεκτοί στη διαδικασία επιλογής, στον οποίο παρατίθεται το σύνολο των μονάδων που προκύπτουν από τα μοριοδοτούμενα στοιχεία κατά κατηγορία κριτηρίων
β) αλφαβητικός πίνακας Β υποψηφίων οι οποίοι αποκλείονται από τη διαδικασία επιλογής είτε επειδή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, είτε λόγω μη υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Προσοχή: Έχουν τη δυνατότητα ένστασης μόνο όσοι εκ των υποψηφίων έγιναν το πρώτον δεκτοί στη διαδικασία επιλογής. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα ένστασης μέσα σε τρεις (03) εργάσιμες μέρες από την επόμενη της ανάρτησης, ήτοι μέχρι 28-3-2017. Η ένσταση κατατίθεται στο Πρωτόκολλο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (Α. Παπανδρέου 37, 151 80 Μαρούσι, Διεύθυνση Π.Ο.Δ.Ε.Μ.Σ.) ή με ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διεύθυνση dipode2@minedu.gov.gr.
Οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί στη διαδικασία επιλογής θα προσκληθούν σε προφορική συνέντευξη, η ημερομηνία της οποίας θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως μέσω του διαδικτύου στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΑΙΘ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ – ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠ.Π.Ε.Θ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Αθήνα 23/3/2017

Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Βασίλη Βούγια και Δημήτρη Παπαευθυμίου

Αγαπητές συναδέλφισσσες, αγαπητοί συνάδελφοι.

  • ·         Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και σχετικά με την ηλεκτρονική εγγραφή των υποψηφίων αναπληρωτών-ωρομισθίων εκπαιδευτικών σχ. έτους 2017-2018, αυτή δεν αφορά προς το παρόν στους αναπληρωτές Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., καθόσον γίνονται ακόμη διεργασίες με στόχο τη δημιουργία Ενιαίου Πίνακα αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-18. Η πρόθεση του Υπουργείου σαφέστατα είναι αυτή, πλην όμως υπάρχουν αμφιβολίες για το αν το Υπουργείο μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματική εφαρμογή του Ενιαίου Πίνακα και είναι σαφές πως πρέπει να προκριθεί η επιλογή της έγκαιρης πρόσληψης αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για το 2017-17 με την έναρξη του σχολικού έτους και όχι μια πρόχειρη, με κάθε κόστος και με πολλές διακινδυνεύσεις εις βάρος των αναπληρωτών εφαρμογή του Ενιαίου Πίνακα. Εξ άλλου έχουμε πολλάκις αναφερθεί στο παρελθόν για την αναγκαιότητα μιας πιλοτικής εφαρμογής του Ενιαίου Πίνακα, ως μεταβατικό στάδιο πριν την οριστική εφαρμογή του και κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής να προκρίνεται.
  • ·         Επίσης η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων ΕΕΠ/ΕΒΠ είναι έτοιμη και πιθανά, αν υπογραφεί από τον Υπουργό, να δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά(προθεσμία περίπου 10 ημέρες), τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλονται σκαναρισμένα στις Δ/νσεις και στα ΚΕΔΔΥ, όπου και θα ελέγχονται πριν οριστικοποιηθεί η άιτηση. Ακολούθως θα μεταβιβάζονται στη Δ/νση Ειδικής Αγωγής.
  • ·         Όσον αφορά στις προϋπηρεσίες ιδιωτικού τομέα(έως 7 έτη) των μονίμων ΕΕΠ/ΕΒΠ αναγνωρίζονται για βαθμολογική εξέλιξη από τα ΠΥΣΕΕΠ.
  • ·         Τέλος μας προβληματίζει η πληροφορία πως επιλογή του Υπουργείου Παιδείας στο νέο Οργανόγραμμα είναι η μετακόμιση του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στη Διεύθυνση Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης σε αυτοτελές τμήμα. Αυτό σημαίνει πως η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα μείνει ως Διεύθυνση Σπουδών και μόνον και απορούμε για τον λόγο ύπαρξής της πια, από τη στιγμή που δεν θα διαθέτει προσωπικό υπό την αιγίδα της, σε συνδυασμό με την ύπαρξη, τις αρμοδιότητες και το ρόλο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.). Κι εδώ πρέπει να σημειωθεί πως επί Υπουργίας Κ. Αρβανιτόπουλου η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής θα είχε καταργηθεί αν δεν αγωνιζόμασταν περί του αντιθέτου με αιχμή του δόρατος την ύπαρξη του Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. σ αυτήν, λαμβάνοντας υπόψη και τις πλείστες όσες ιδιαιτερότητες του προσωπικού αυτού, οι οποίες  και καθιστούν εκ των ων ουκ άνευ την παραμονή του υπό την σκέπη ξεχωριστής Διεύθυνσης, της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής εν προκειμένω.
  • ·         Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα ευελπιστώντας πως σύντομα θα συνεδριάσει και το Κεντρικό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) για πρώτη φορά μετά την περιπετειώδη συγκρότησή του.


Δημήτρης Παπαευθυμίου και Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Τροπολογία στη Βουλή για την πρόσληψη αναπληρωτών...Ανακοίνωση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή τροπολογία για την πρόσληψη αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά μέσω του ΑΣΕΠ.
 

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ.


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 149/2014 - 13-10-2014- "Ερώτημα του ΚΕΔΔΥ σχετικά με την ικανοποίηση του δικαιώματος πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων σε υλικό αξιολόγησης -test."
ΕΔΩ

Η ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Π.Δ.Ε. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΣΕ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Τροπολογία  σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει πως η πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. θα υπάγεται στο ΑΣΕΠ, κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της Τροπολογίας η διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών (έκδοση προκήρυξης, κατάρτιση προσωρινών και οριστικών πινάκων) θα «υπάγεται πλήρως στις αρχές της αντικειμενικότητας και αξιοκρατίας που διέπουν τη λειτουργία του ΑΣΕΠ», για τις σχολικές χρονιές 2017-18 και 2018-19.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΕΔΩ

Βασίλης Βούγιας

ΕΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. ΑΧΑΪΑΣ


Πρόγραμμα για σχολεία: «Ερμηνείες Υλικών» - Μια βιβλιοθήκη υλικών και αντικειμένων σε διάλογο με τα έργα τέχνης


Πρόγραμμα για σχολεία: «Ερμηνείες Υλικών» - Μια βιβλιοθήκη υλικών και αντικειμένων σε διάλογο με τα έργα τέχνης

Χάρτες, ήχοι, τηλέφωνα, φωτογραφίες, υφάσματα, σκουπίδια και διάφορα άλλα αντικείμενα συνθέτουν μια συλλογή βιβλιοθήκης με τον τίτλο «Ερμηνείες Υλικών» που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «μια εκπαίδευση» της documenta 14 συγκέντρωσε αντικείμενα και υλικά που προσφέρθηκαν από τους καλλιτέχνες της έκθεσης και καλεί μαθητές όλων των ηλικιών να εξερευνήσουν τη συλλογή αυτή και να συμμετάσχουν σε έναν διαδραστικό περίπατο για να γνωρίσουν τις ποικίλες καλλιτεχνικές πρακτικές και τα πολλαπλά θέματα που διαμορφώνουν την έκθεση.
Μέσω αυτής της βιβλιοθήκης υλικών οι μαθητές μπορούν να ασχοληθούν με μια σειρά από αλληλοσυνδεόμενα θέματα που αναπτύσσονται στο πλαίσιο της έκθεσης, όπως η μετανάστευση, η αποικιοκρατία, η παράδοση και η οικολογία. Επίσης, μπορούν να πειραματιστούν με διάφορα μέσα και προσεγγίσεις για να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΙΕΠ :

Πρόσκληση σε εκδήλωση του ΙΕΠ με θέμα: H αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία


Πρόσκληση σε εκδήλωση του ΙΕΠ με θέμα: H αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική  διαδικασία

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, ΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΟΣΕΩΝ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι... με την εκπαιδευτική κοινότητα» οργανώνει σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ) και τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ εκδήλωση με θέμα: «Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Βιβλιοθήκη του ΙΕΠ, Μεσογείων 396, Αγία Παρασκευή, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30-20:00.

Απάντηση του Υπουργείου Παιδείας για τα δημοσιεύματα περί του αριθμού εισακτέων


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ


Π.Δ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.Β.Π. ΓΙΑ ΤΟ 2016-17Πρόσληψη προσωρινής αναπληρώτριας Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2016-2017 στο πλαίσιο της Πράξης: «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήρι-ξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2016-2017», με κωδικό ΟΠΣ: 5001960, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνι-κό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο 

Πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδου ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών για το διδακτικό έτος 2016-2017 στο πλαίσιο της Πράξης: «Πρόγραμμα ε-ξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης με ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαι-δευτικές ανάγκες, σχολικό έτος 2016-2017», με κωδικό ΟΠΣ: 5001960, του Ε.Π. «Ανάπτυξη Αν-θρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020, που συγ-χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και το Ελληνικό Δημόσιο 

Πρόσληψη και Τοποθέτηση ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των τμημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που λειτουργούν στη Μονάδα Απεξάρτησης «18 Άνω» του Ψ.Ν.Α., για το διδακτικό έτος 2016-2017ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

Το θέμα των εξ’ αποστάσεως πτυχίων από κυπριακά πανεπιστήμια συζήτησε ο Υπουργός Παιδείας με τον Κύπριο ομόλογό του


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ο Κώστας Γαβρόγλου με τον Κύπριο ομόλογό του για τα εξ’ αποστάσεως πτυχία

Το θέμα των εξ’ αποστάσεως πτυχίων από κυπριακά πανεπιστήμια, φαινόμενο που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην χώρα μας, έθεσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στον Κύπριο ομόλογό του Κώστα Καδή, στη σημερινή τους συνάντηση στη Λευκωσία. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο  της προγραμματισμένης Διάσκεψης Υπουργών Παιδείας, που  διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης στις 22 και 23 Μαρτίου 2017. Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν πρόγραμμα συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον τομέα της Παιδείας.
Η Διάσκεψη, με θέμα τη «Διασφάλιση της δημοκρατίας μέσω της εκπαίδευσης», στην οποία προεδρεύει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κώστας Καδής, συγκεντρώνει  Υπουργούς Παιδείας από τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και από τις χώρες της Νότιας Μεσογείου.
Θέματα συζήτησης αποτελούν οι προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν σήμερα τα εκπαιδευτικά συστήματα με κυριότερες την καταπολέμηση του εξτρεμισμού, τη ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί στην τρομοκρατία, τη δημιουργία κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς καθώς και την ανάπτυξη του σεβασμού στη διαφορετικότητα.