Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ...από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α....



Χωρίς κανένα σχόλιο δημοσιεύουμε προς ενημέρωσή σας την ακόλουθη ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.). Δική σας...

Β.Β

 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι, 



Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες ενός πολεμικού κλίματος εις βάρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ,  που όσο περνούν οι μέρες ξεφεύγει από τα όρια της αξιοπρέπειας, του ήθους και της νομιμότητας (με τη θεσμική αλλά και την ευρύτερη έννοιά της). Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς και στο παρελθόν (πρόσφατο και μη) υπήρξαν ανακριβείς, διαστρεβλωμένες και μακράν πέραν των ορίων αξιοπρέπειας δηλώσεις,  δημοσιεύσεις και σχόλια, που το μόνο που κάνουν είναι να σπέρνουν τον πανικό στους συναδέλφους. 



Μέχρι στιγμής δεν προβήκαμε σε σχετική παρέμβαση, ακριβώς επειδή η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ασχολείται και εξακολουθεί να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα, τις ανάγκες και τις επείγουσες καταστάσεις που προκύπτουν, αναζητώντας λύσεις χωρίς να αναλώνεται σε τέτοιου τύπου τακτικές, αφενός σεβόμενη την αγωνία των  συναδέλφων μας τις μέρες αυτές και αφετέρου διατηρώντας και την ψυχραιμία της (μέχρι και γι’ αυτό κατηγορηθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες)  και  την ομοψυχία μεταξύ όλων ημών, αλλά και το ποιοτικό επίπεδο που θεωρούμε ότι αρμόζει στα κοινά που όλοι μας εκπροσωπούμε, είτε πρόκειται για πρόσωπα–συναδέλφους είτε για φορείς – συνδικαλιστικές οργανώσεις – υπηρεσιακά συμβούλια. Δεν έχουμε αρνηθεί ποτέ το διάλογο και την κριτική, όταν αυτά γίνονται στα πλαίσια της ανάδειξης και επίλυσης των προβλημάτων του προσωπικού που εκπροσωπούμε και της εκπαίδευσης.



Ωστόσο, διά της παρούσης προβαίνουμε σε μία σύντομη επισήμανση, καθώς τις τελευταίες ημέρες μέσω επιστολών, διαδικτυακών δημοσιεύσεων και αναρτήσεων–σχολιασμών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  δεχόμαστε εντόνως άγονη  -αν μη τι άλλο- κριτική με τρόπο που καταλύει κάθε έννοια ενός μίνιμουμ επιπέδου ήθους (με χλευασμό, ειρωνείες, ύβρεις και χυδαία φρασεολογία) και μάλιστα μέσα σε ένα κλίμα στοχευμένα πολεμικό, ιδιαίτερα από ανθρώπους που κατέχουν θέσεις ευθύνης και με αυτή την τακτική υπονομεύουν την ενότητα που προσπαθούμε να διατηρήσουμε, είτε αυτό το κάνουν από ιδιοτέλεια είτε από απλή αφέλεια. 



Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι πρακτικές τέτοιου είδους δε θα γίνουν περαιτέρω ανεκτές και  καλούμε τους εμπλεκόμενους να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ανασκευάσουν τις ανακόλουθες, συκοφαντικές και ψευδείς δηλώσεις, να έρθουν να αναζητήσουμε λύσεις και όχι να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Επιφυλασσόμαστε για τις όποιες δυνατότητες δίνονται από το καταστατικό της Ομοσπονδίας.



2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 'ΗΘΟΣ" έχει νόημα να το επικαλείται κανείς, όταν έχει αποδείξει ο ίδιος, την κρίσιμη ώρα, ότι το διαθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή