Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π. ΣΕ ΔΟΜΕΣ Ε.Α.Ε. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ




Του Αιρετού Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Βορείου Αιγαίου, Μιχάλη Βάρκα

Αγαπητοί συνάδελφοι.

 Με αφορμή την ανάρτηση της κατανομής των πιστώσεων αλλά κα της υποχρέωσης που θεωρώ ότι έχω για αμφίδρομη ενημέρωση, θα ήθελα να σας πληροφορήσω για τα ακόλουθα:

 Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΕΕΠ της Δευτέρας 10/10/16 με θέμα την κατανομή των πιστώσεων ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ προσωπικό κριτήριο αποτέλεσαν, πέρα βέβαια από τα λειτουργικά κενά, η δίκαιη, ισόρροπη και αντιπροσωπευτική κατανομή σ τα νησιά αλλά και στις επιμέρους ειδικότητες του ΕΕΠ.

 Νομίζω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό επετεύχθη.

 Τα κενά βέβαια παραμένουν σημαντικά και πολλά καλύφθηκαν με «μοίρασμα» συναδέλφων ανάμεσα σε σχολικές μονάδες, κάτι όχι επιθυμητέο αλλά συχνά αναγκαίο, λόγω του αριθμού των πιστώσεων στην παρούσα φάση.

Σε δεύτερη φάση θα γίνει και η κατανομή των υπολοίπων πιστώσεων (το υπόλοιπο 10 % συν πιθανόν κάποιες επιπλέον) οπότε μπορεί να υπάρξουν τροποποιήσεις των διαθέσεων ώστε να γίνουν εξολοκλήρου στα σχολεία, μια πρακτική που συνηθίζεται και τα προηγούμενα χρόνια.
Παράλληλα, ενώ στην περίπτωση του ΕΒΠ και των Σχολικών Νοσηλευτών οι πιστώσεις δόθηκαν όλες μαζί, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό για το ΕΕΠ.

 Ειδικότερα, δεν ήταν δυνατή η έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το χρόνο αποστολής των 400 πιστώσεων για ΚΕΔΔΥ/ΕΔΕΑΥ. 

Για να μην υπάρχει επομένως περαιτέρω καθυστέρηση στις προσλήψεις θεωρώ ότι η κατανομή στην παρούσα φάση ήταν η μόνη ενδεδειγμένη λύση και αυτή ήταν και η πρόταση μου.
Όσον αφορά τις προσλήψεις του ΕΒΠ, Πέμπτη-Παρασκευή αυτές θα έχουν ανακοινωθεί. 

Η καθυστέρηση των μία - δύο ημερών δυστυχώς δεν μπορούσε να αποφευχθεί αφού υπήρξε ένα σημαντικό διαδικαστικό κώλυμα σε ένα από τα νησιά. 

Ως Διευθυντής στο ΕΕΕΕΚ Λέσβου με κανένα ΕΒΠ αυτή τη στιγμή, γνωρίζω πόση σημαντική είναι η συμβολή των συγκεκριμένων συναδέλφων στα σχολεία (καθημερινά δέχομαι δικαιολογημένα παράπονα και οχλήσεις) και πόσα προβλήματα δημιουργεί η απουσία τους.

Χωρίς αυτούς οι ΣΜΕΑΕ υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν, πολλοί μαθητές είναι ακόμη στα σπίτια τους. 

Εξάλλου είναι πολύ σημαντικό το Υπουργείο να αποστείλει επιπλέον πιστώσεις ΕΒΠ γιατί όπως τονίστηκε και σε άλλη ανάρτηση οι 12 που διατέθηκαν στις ΣΜΕΑΕ (όχι όλες βέβαια) είναι πολύ λίγες.

 Ευελπιστώ και νιώθω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα.

Μιχάλης Βάρκας,
Διευθυντής ΕΕΕΕΚ Λέσβου
Αιρετός ΕΕΠ & ΕΒΠ στο ΠΥΣΕΕΠ Βορείου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου