Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Μ. ΤΖΟΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ/ΝΤΗ Ε.Α.Ε. Π. ΚΑΣΣΙΑΝΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                                                     
ΑΘΗΝΑ, 22/03/2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑ ΤΖΟΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟ Δ/ΝΤΗ Ε.Α.Ε. ΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΣΣΙΑΝΟ

            Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 22 Μαρτίου συνάντηση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. με την Υφυπουργό Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη και το Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κο Παναγιώτη Κασσιανό. Στη συνάντηση παρέστησαν από το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ο πρόεδρος κος Παπαευθυμίου, η αντιπρόεδρος κα Γεωργακάκου, ο γενικός γραμματέας κος Κυργιόπουλος, τη ταμίας κα Μαργαρίτη και ο ειδικός γραμματέας κος Αναστασιάδης. Επίσης στη συνάντηση παρέστησαν ο αιρετός Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. κος Βούγιας, η πρόεδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής κα Μπουλμέτη, η προέδρος του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης κα Βασιλάκη και η γραμματέας του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Κρήτης κα Λύτινα.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  ήδη από χθες που πληροφορήθηκε την αντικατάσταση του κου Γαβρόγλου από την κα Τζούφη διαμαρτυρήθηκε έντονα, για το γεγονός ότι η συνάντηση με τον Υπουργό είχε προγραμματιστεί εδώ και μέρες και για το γεγονός ότι η συνάντηση θα ήταν συνέχεια της προηγούμενης με σκοπό την αποτίμηση της πορείας των θεμάτων, που είχαν τεθεί υπόψη του.
Στη διάρκεια της συνάντησης επιδόθηκε στην Υφυπουργό και στον κο Κασσιανό αναλυτικό υπόμνημα της Ομοσπονδίας που αφορούσε στην καθυστέρηση επίλυσης των υπηρεσιακών ζητημάτων των κλάδων μας (https://poseepea.blogspot.gr/2018/03/blog-post_389.html).
Από την πλευρά του ο κος Κασσιανός αιτιολόγησε τις καθυστερήσεις, ανέλαβε για διάφορα θέματα την ευθύνη της καθυστέρησης και για άλλη μια φορά υποσχέθηκε ότι σύντομα κάποια από τα θέματα θα αντιμετωπιστούν  θετικά. Πιο συγκεκριμένα:
            Ο κος Κασσιανός απέδωσε το γεγονός της μη εφαρμογής και τη φετινή χρονιά του Ενιαίου Πίνακα σε τεχνικά ζητήματα που δεν επιλύθηκαν και ενδεικτικά ανέφερε την προσμέτρηση της ιδιωτικής προϋπηρεσίας και το γεγονός ότι αρκετοί συνάδερφοι μας αναπληρωτές Ε.ΕΠ.  υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους και στον αντίστοιχο πίνακα των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ξεπεραστεί το θέμα του ενός ΑΦΜ που απαιτείται στην κατάθεση της ηλεκτρονικής αίτησης μέσω του Ο.Π.Σ.Υ.Δ.
            Ο κος Κασσιανός δεσμεύτηκε ότι τα καθηκοντολόγια των Σχολικών Νοσηλευτών και του Ε.Β.Π. θα εκδοθούν εντός του προσεχούς δεκαημέρου και η καθυστέρησή τους οφείλεται στη νομική διατύπωση κάποιων όρων από τη νομική υπηρεσία του Υπουργείου.
            Σε σχέση με τις πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. την ερχόμενη σχολική χρονιά 2018-2019 ο κος Κασσιανός δεσμεύτηκε ότι θα είναι ο ίδιος αριθμός με τη φετινή χρονιά και μάλιστα θα δοθεί αυξημένος αριθμός πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών της Ε.Δ.Ε.Α.Υ. Επίσης μας ενημέρωσε ότι το ΑΣΕΠ δε δέχεται την ετεροχρονισμένη υποβολή δικαιολογητικών για όσους υποψηφίους αποκτήσουν το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας μετά τις ημερομηνίες που θα δοθούν για την υποβολή των δικαιολογητικών από τους αναπληρωτές (περί τα μέσα Απριλίου) και θα ισχύσει ότι και την περσινή χρονιά.
            Αναφορικά με τους μόνιμους διορισμούς η Υφυπουργός επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Παιδείας ότι με το πέρας της τέταρτης αξιολόγησης τον Οκτώβριο και αν δοθεί το «πράσινο φως» από τους Θεσμούς θα ξεκινήσει ο διάλογος με όλους τους φορείς και θα μπει ένας χρονικός ορίζοντας τριετίας.
            Ο κος Κασσιανός εκτίμησε ως θετική εξέλιξη για τους κλάδους μας την υπαγωγή μας στο τμήμα Διοίκησης Προσωπικού, διότι θα υπάρχουν 3 διοικητικοί υπάλληλοι που θα ασχολούνται με τα υπηρεσιακά μας θέματα και αυτό θα μας αναβαθμίσει και θα μας προσφέρει ισότιμη μεταχείριση, αντίστοιχη με εκείνη των εκπαιδευτικών. Επίσης θα υπάρξει η δυνατότητα να αποσπαστεί στο νέο τμήμα και μέλος Ε.Ε.Π. αν το επιθυμεί.
            Σε σχέση με τις συνάφειες των μεταπτυχιακών ο κος Κασσιανός επανέλαβε ότι δεν θα αντικατασταθεί η επιτροπή του ΙΕΠ που αξιολογεί τις συνάφειες, ότι τα μέλη που παραιτήθηκαν έχουν αντικατασταθεί και ότι υπάρχουν και μέλη Ε.Ε.Π. στην επιτροπή και ότι θα δοθεί η δυνατότητα να γίνει επανεξέταση της συνάφειας (για όσους συναδέρφους το επιθυμούν) των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών τους στην καινούρια εγκύκλιο των αναπληρωτών που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα.
            Σε σχέση με το Νομοσχέδιο για τις Υποστηρικτικές Δομές ζητήθηκε από την Ομοσπονδία να καταθέσει εγγράφως τις προτάσεις της για να υπάρξουν βελτιώσεις και τροποποιήσεις.      
Η θέση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. είναι ότι δεν προκύπτει το νομοσχέδιο αυτό από καμία επιστημονική έρευνα και καμία αξιολόγηση του έργου των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.
Με επιχειρήματα όλα τα μέλη που παρευρέθησαν στη συνάντηση υποστήριξαν το ανεφάρμοστο των προτεινόμενων αλλαγών, καθώς και τα σοβαρά λάθη και τις αβλεψίες που υπάρχουν σε αυτό.
Από την πλευρά τους, τόσο η Υφυπουργός  όσο και ο κύριος Κασσιανός δήλωσαν ότι είναι ανοιχτοί σε μία ουσιαστική συνεργασία για την βελτίωση των άρθρων , υποστήριξαν ότι δεν ακυρώνεται η βασική αρμοδιότητα των Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. που είναι η αξιολόγηση και η γνωμάτευση και ότι θα δεχτούν τις παρατηρήσεις μας που πρέπει να κατατεθούν άμεσα. Συμφωνήθηκε να γίνει και νέα συνάντηση γι’αυτό το θέμα με τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου