Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

Κυκλοφόρησε το νέο 15ο τεύχος του περιοδικού «Μέντορας»


Αναρτήθηκε το 15ο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «Μέντορας» στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.iep.edu.gr/library/index.php/mentoras-ekdoseis-i-e-p.
Στο περιοδικό φιλοξενούνται πρωτότυπα ερευνητικά ή θεωρητικά άρθρα, τα οποία αναφέρονται σε κριτική επισκόπηση ερευνών για ένα θέμα, σε μια θεωρία ή εφαρμογή, το επιστημονικό κύρος και η αρτιότητα των οποίων διασφαλίζεται μέσα από σύστημα κριτών, οι οποίοι επιλέγονται βάσει αναγνωρισμένης εμπειρίας και τεκμηριωμένων επιστημονικών προσόντων.
Σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις σχετικά με τον «Μέντορα» είναι ευπρόσδεκτα  στη διεύθυνση:mentor@iep.edu.gr.


Μέντορας - τεύχος 15

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής παρουσιάζει το 15ο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Μέντορας, που εκδίδεται για δεύτερη χρονιά σε ψηφιακή μορφή.
Το παρόν τεύχος φιλοξενεί επιστημονικά θέματα ειδικού ενδιαφέροντος που προσεγγίζονται με μια νέα οπτική ή με μια νέα μεθοδολογία, αλλά και ευρύτερα ζητήματα
που αναδεικνύονται μέσα από τη διαλεκτική σχέση κοινωνίας και εκπαιδευτικής κοινότητας.
Οι συγγραφείς παρουσιάζουν τα θέματά τους στηριζόμενοι τόσο σε ένα ευρύ από πλευράς βιβλιογραφίας θεωρητικό υπόβαθρο, όσο και αξιοποιώντας τις σύγχρονες δυνατότητες σχηματικής αποτύπωσης.
Ευελπιστούμε ότι οι αναγνώστες θα βρουν, μέσα από τη θεματολογία που αναπτύσσεται, υλικό που θα τροφοδοτήσει τους προβληματισμούς τους, αλλά και θα δώσει το έναυσμα στους εκπαιδευτικούς να αντλήσουν ιδέες και πρακτικές που θα μπορούσαν να διευκολύνουν το έργο τους.
Οι ερευνητικές εργασίες καλύπτουν ένα ευρύ πεδίο θεματικών περιοχών από τις Φυσικές Επιστήμες ως τη Λογοτεχνία, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες.
Επισημαίνεται ότι η εγκυρότητα των δημοσιευόμενων άρθρων διασφαλίζεται με την επιλογή κριτών βάσει του επιστημονικού τους κύρους και της εγνωσμένης εμπειρίας τους στο αντίστοιχο θεματικό πεδίο.
Φιλοδοξούμε και σε αυτό το τεύχος να βρείτε θέματα που αντιστοιχούν στους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις σας. Καλή ανάγνωση.
Η προϊσταμένη του Γραφείου Βιβλιοθήκης, Αρχείων και Εκδόσεων του Ι.Ε.Π.

Δρ Γεωργία Φέρμελη
Σύμβουλος Α ́

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου