Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Σ.Υ. – ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Ε.Ε.Π. – ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ Ε.Β.Π. ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ



ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Κ.Ε.Σ.Υ. – ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ Ε.Ε.Π. – ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΩΝ Ε.Β.Π. ΤΗΣ Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

Του Βασίλη Βούγια
Αιρετού Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Σύμφωνα με σημερινή μου ενημέρωση από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.:
1.     Αύριο, Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, θα εκδοθεί σε Φ.Ε.Κ. η Προκήρυξη για την Επιλογή Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού(ΠΕ.Κ.Ε.Σ.). για να προχωρήσει από τις 13 Π.Δ.Ε. η διαδικασία, η οποία θα περατωθεί περί τα τέλη Αυγούστου με την τοποθέτηση των Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου.
2.     Κατά τη διάρκεια του θέρους θα εκδοθεί σε Φ.Ε.Κ. η κατανομή των θέσεων Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.) στα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης(Κ.Ε.Σ.Υ.).
3.     Επίσης αυτή τη στιγμή το ΥΠ.Π.Ε.Θ. επεξεργάζεται τον Κανονισμό Λειτουργίας των Κ.Ε.Σ.Υ. και τα καθηκοντολόγια του Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.)., τα οποία θα δοθούν, με κάποιο τρόπο που θα επιλεγεί, σε Διαβούλευση στους φορείς και στους Συλλόγους.
4.     Ο Σεπτέμβριος του 2018 θα βρει τα υπάρχοντα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. στη θέση τους και οι όποιες αλλαγές προβλέπονται για την αλλαγή τους σε Κ.Ε.Σ.Υ. θα ξεκινήσουν από τον μήνα αυτόν και μετά.
5.     Όσον αφορά στους Προσωρινούς Πίνακες Αναπληρωτών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.), οι περισσότερες εκ των 13 Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) αναμένουν τη Γνωμοδότηση του Ι.Ε.Π.- http://seepea-stella.blogspot.com/2018/06/blog-post_437.html- που αφορά στις συνάφειες Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τίτλων υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π.  Να σημειωθεί πως μετά την παραλαβή της Γνωμοδότησης από το Ι.Ε.Π., οι Π.Δ.Ε. θα χρειασθούν ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να διεκπεραιώσουν την καταγραφή στους Πίνακες της μοριοδότησης των Μεταπτυχιακών Τίτλων. Επίσης πρέπει να σημειωθεί πως όσες αιτήσεις υποψηφίων  Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. για συνάφεια Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών Τίτλων Σποδών δεν ήσαν πλήρεις, δεν προωθήθηκαν από τις Π.Δ.Ε. στο Ι.Ε.Π. για Γνωμοδότηση,  μετά από σχετικό mail του Αυτοτελούς Τμήματος Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προς τις Π.Δ.Ε.
6.     Τέλος και όσον αφορά στις ενστάσεις επί των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων των υποψηφίων Αναπληρωτών Ε.Β.Π. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) Αττικής, αυτές ανήλθαν στο 1/3 του συνολικού αριθμού των Απορριπτέων.(Περίπου 44 σε σύνολο 139), με ότι αυτό συνεπάγεται…

Βασίλης Βούγιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου