Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Β.Π. ΣΕ Π.Δ.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 
τηλ.: 6972056448
ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr
                                                                                                                                          ΑΘΗΝΑ, 09/06/2018
                                                                                              Αρ. Πρωτ.: 105
                                                                                                    
                                                                                           ΠΡΟΣ
                          -Τους Περιφερειακούς Συλλόγους και τα μέλη τους
ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΣΕ ΣΧΕΣΗ  ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Β.Π. ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ Π.Δ.Ε. ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»
Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με την απόρριψη πολλών συναδέλφων Ε.Β.Π. από τους πίνακες αναπληρωτών λόγω ελλιπούς συμπλήρωσης της αίτησης, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ανέλαβε πρωτοβουλία διευθέτησης του θέματος,  ώστε να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία και ταυτόχρονα να προληφθεί η επανάληψη του φαινομένου και για το Ε.Ε.Π.
Η επικοινωνία με το Α.Σ.Ε.Π. είχε θετικά αποτελέσματα αφού κατανόησαν την σοβαρότητα του θέματος που οδηγεί στην ανεργία πολλούς εργαζόμενους στον ευαίσθητο και απαιτητικό χώρο της ειδικής εκπαίδευσης και μας διαβεβαίωσαν ότι θα είναι υποστηρικτικοί στη διευθέτηση του προβλήματος.
Ταυτόχρονα έγιναν πολλές επικοινωνίες με την πολιτική και διοικητική ηγεσία του Υ.Π.Π.Ε.Θ. καθώς και με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, στις οποίες υπήρχαν απορριπτέοι, σε μία προσπάθεια για κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμπαραστάθηκε δυναμικά στην παράσταση διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει ο Περιφερειακός Σύλλογος Αττικής και μέσα από συντονισμένες  διαπραγματευτικές ενέργειες με την πρόεδρο του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής κα Γεωργία Μπουλμέτη και τον αιρετό Π.Υ.Σ.Ε.ΕΠ. Αττικής κο Δημήτρη Αρβανίτη, καταφέραμε να πετύχουμε τη συνεργασία του Περιφερειακού Διευθυντή στην επίλυση του προβλήματος, συνεργασία που πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί αποτελεσματικά τη Δευτέρα.
Από τον Περιφερειακό Διευθυντή ζητήσαμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει το ίδιο πρόβλημα και με το Ε.Ε.Π. και δηλώθηκε η αναγκαιότητα απόλυτης συνεργασίας της Π.Δ.Ε. με τους Αιρετούς μας για καλύτερα αποτελέσματα.
Παρόλη την διαφαινόμενη θετική έκβαση, βεβαίως δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός,  οι συνάδελφοι που έχουν απορριφθεί να υποβάλουν μέχρι τη Δευτέρα τις ενστάσεις τους  και οι αιρετοί των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συλλόγους να μεριμνήσουν ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, να είναι σε επικοινωνία και συνεργασία με τις Π.Δ.Ε. για να εφαρμοστούν οι όποιες αποφάσεις  παρθούν για τη διευθέτηση του προβλήματος και να ζητήσουν από τις Π.Δ.Ε. να καλέσουν άμεσα και τους συναδέλφους του Ε.Ε.Π. που έχουν πρόβλημα με την αίτησή τους για τις πιθανές διορθώσεις.  Θα πρέπει να κατανοήσουν οι Π.Δ.Ε. ότι υπάρχει μεγάλη ευθύνη και σε εκείνες για το πρόβλημα της μη σωστής συμπλήρωσης των αιτήσεων, διότι οι δημόσιες υπηρεσίες πρέπει να είναι βοηθητικές και όχι τιμωρητικές.
Για τα οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν, οι Περιφερειακοί Σύλλογοι θα πρέπει να είναι σε άμεση επικοινωνία με την Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου