Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Αγεφύρωτο το χάσμα των εκπαιδευτικών με το Υπουργείο Παιδείας στην Κύπρο



Αγεφύρωτο παρέμεινε το χάσμα μεταξύ εκπαιδευτικών και Υπουργείου Παιδείας παρά τις εντατικές διαπραγματεύσεις που συνεχίσθηκαν μέχρι αργά τη νύχτα της Κυριακής για το θέμα της αναδιάρθρωσης του εκπαιδευτικού χρόνου, με ορατό το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να του δοθούν γραπτώς οι θέσεις του Υπουργείου, το οποίο υποσχέθηκε να το πράξει μέχρι την ενώ και η κυβέρνηση ζήτησε γραπτώς τις θέσεις των εκπαιδευτικών.
Ανησυχία για την πορεία του διαλόγου εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφέροντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποτέλεσμα, ενώ απομένουν 25 μέρες για να ανοίξουν τα σχολεία. Ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο, ο υπουργός τοποθετήθηκε προφορικά στις θέσεις της συντεχνίας των καθηγητών και στα περισσότερα σημεία η τοποθέτησή του δεν ήταν θετική.
Ο κ. Σωκράτους είπε ότι το επόμενο τριήμερο θα είναι καθοριστικό, αναφέροντας ότι με τις κυβερνητικές προτάσεις θα μείνουν άνεργοι 150 εκπαιδευτικοί στη Μέση Εκπαίδευση και άλλοι τόσοι στη Πρωτοβάθμια.

amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου