Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

"Η πορεία των προσλήψεων και υπόλοιπα κενά Ε.Ε.Π. - Ε.Β.Π. στην Π.Δ.Ε. Αττικής" - Του Αιρετού Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής Δ. Αρβανίτη



Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΣΤΗΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

του Αρβανίτη Δημήτρη – Αιρετού ΠΥΣΕΕΠ Αττικής

Αθήνα 19-9-2018

Αγαπητοί συνάδελφοι

            Μια ακόμη χρονιά ξεκίνησε στην ειδική αγωγή με αρκετές θετικές αλλαγές αλλά και πολλά ακόμη προβλήματα που περιμένουν να επιλυθούν.
            Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι πρώτη φορά έχουμε προσωπικό των κλάδων μας (ΕΒΠ) κατά τον αγιασμό στα σχολεία της Αττικής. Ακόμη ικανοποιήθηκε το πάγιο αίτημα μας για διάθεση του συνόλου των εξασφαλισμένων πιστώσεων κάθε κλάδου σε μία φάση , ώστε να μην υπάρχουν αδικίες στις τοποθετήσεις (παρ όλα αυτά είναι ανάγκη να επιλυθεί το θέμα των τοποθετήσεων σε εναπομείναντα κενά μετά τις αρνήσεις και της δυνατότητας βελτίωσης θέσης σε ιδιαίτερες περιπτώσεις ).
            Οι μαθητές σε Γενικά σχολεία που έχουν ανάγκη υποστήριξης από ΕΒΠ έχουν ήδη καλυφθεί.
            Απομένει όμως να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών που έχουν ανάγκη υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, αφού οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί υπολείπονται κατά πολύ των εγκρίσεων που έχει αποστείλει το υπουργείο στις πδε.
            Όμως η  διαδικασία προσλήψεων μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων, δημιουργεί αντικειμενικά προβλήματα εφαρμογής και προκαλεί καθυστέρηση στις προσλήψεις των ειδικοτήτων του ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ και βέβαια σε ΕΠΑΛ και τμήματα Υποδοχής .  Έτσι τα ειδικά σχολεία αδυνατούν να προσφέρουν την αναγκαία υποστήριξη στους μαθητές , αφού οι Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Σχολικοί Νοσηλευτές , Εργοθεραπευτές, Λογοθεραπευτές και Φυσιοθεραπευτές δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί.
Επισημαίνουμε ότι οι πιστώσεις για την κάλυψη των περισσότερων δομών είναι στην ΠΔΕ από τις 3/9/2018 και οι οριστικοί πίνακες της ΠΔΕ Αττικής έχουν ανακοινωθεί από τις  6/9/2018. Το δε ΠΥΣΕΕΠ Αττικής ολοκλήρωσε τις κατανομές στις 14/9/2018.
Ελπίζουμε τα προβλήματα αυτά θα επιλυθούν έστω από την επόμενη σχολική χρονιά και γι αυτό χρειάζεται να κινητοποιηθούν άμεσα οι φορείς που μας εκπροσωπούν.
Όσον αφορά την ροή των τοποθετήσεων σήμερα ή αύριο θα είναι στα σχολεία της Αττικής οι Σχολικοί Νοσηλευτές και στη συνέχεια άμεσα θα κληθούν οι ειδικότητες των Λ/Θ, Ε/Θ, Φ/Θ για να υποβάλλουν δηλώσεις προτίμησης. Κατόπιν θα κληθούν και οι Ψ/Χ και Κ/Λ για να δηλώσουν προτιμήσεις για τις ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ και ίσως ΕΠΑΛ και τμήματα Υποδοχής.
Δυστυχώς με τον υπάρχοντα όγκο προσλήψεων και τις τυπικές διαδικασίες που απαιτούνται δεν υπάρχει αντικειμενικά η δυνατότητα να προχωρήσει η διαδικασία πιό γρήγορα.
Σχετικά με προβλήματα που επισημαίνουν συνάδελφοι και Διευθυντές ΣΜΕΑΕ για την μη κάλυψη των Λειτουργικών Κενών στα σχολεία τους, θα ήθελα να ενημερώσω ότι , όπως φαίνεται και στον παρακάτω Πίνακα, οι πιστώσεις που διατέθηκαν από το Υπουργείο και στην Αττική, υπολείπονται κατά πολύ των Λειτουργικών Κενών που έχουν αποστείλει οι ΔΕ στην ΠΔΕ (βάσει των καταστάσεων που χρησιμοποιεί το ΠΥΣΕΕΠ).
Όπως καταδεικνύεται από τον Πίνακα τα κενά που απομένουν , βάσει των αιτημάτων των ΔΕ της Αττικής και των εγκρίσεων στήριξης μαθητών των Γενικών σχολείων που έχει ήδη  αποσταλεί για εκτέλεση στην ΠΔΕ , είναι τουλάχιστον 573. 
Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν για Σχ. Νοσηλευτές στη Γενική και για ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ, ενώ και στα ΚΕΔΔΥ δεν είναι δυνατή η συγκρότηση του αριθμού των διεπιστημονικών ομάδων που θεωρούνται απαραίτητες.
*Δεν υπολογίζουμε τα κενά σε ΕΔΕΑΥ , αφού το Υπουργείο συνεχίζει την δειγματοληπτική λειτουργία τους (μόνο 24 σχολικές μονάδες θα διαθέτουν υποστήριξη σε όλη την Αττική).
**Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται τα κενά που θα προκύψουν από νέες εγκρίσεις για στήριξη μαθητών στη Γενική (ΕΒΠ ή Σχ. Νοσηλευτής), και οι ανάγκες για κάλυψη των Ολοήμερων ΕΔΣ , κ.ά.

Είναι απαραίτητο λοιπόν να διεκδικηθούν άμεσα νέες πιστώσεις (η ΠΔΕ Αττικής πρόκειται να αποστείλει άμεσα επείγον αίτημα για πιστώσεις για την κάλυψη κενών σε Σχ. Νοσηλευτές στη Γενική καθώς και ΕΒΠ ).


ΠΙΝΑΚΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΣΕΠΤ 2018


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
σύμφωνα με τα αιτήματα των ΔΕ
ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ
που έχουν διατεθεί
ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ
ΕΕΠ-ΕΒΠ
μετά την Α Φάση
ΕΒΠ στην
Γενική
225
208
0*λόγω διπλών μαθητών
ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ
292
188
104
ΣΧ. ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ
στην Γενική
268
87
181
ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ
472
210
262
ΕΕΠ σε ΚΕΔΔΥ
95
69
26
ΕΕΠ σε ΕΔΕΑΥ
-
48
?
ΕΕΠ σε ΕΠΑΛ
?
?
?
ΕΕΠ σε Δομές υποδοχής
?
10
?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου