Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας από τη Σοφία Μαχαίρα


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού,

Διά της παρούσης, θέλω να συστηθώ και να σας γνωρίσω τις θέσεις μου. 

Υπηρετώ σε δομές ΕΑΕ από το 2006 ως αναπληρώτρια και από το 2010 ως μόνιμη. Από τη σχολική χρονιά 2014-2015 έχω μετατεθεί και υπηρετώ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στις 7 Νοεμβρίου, θέλω καταρχάς να επισημάνω δύο βασικά θέματα που αφορούν στα υπηρεσιακά μας συμβούλια. 

Το πρώτο είναι η σοβαρή αδικία που ακόμη υφίστανται οι συνάδελφοι του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, σε ό,τι αφορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για την ειδικότητά τους. Ο/Η εκπρόσωπος του ΕΒΠ εξίσου, θα πρέπει να εκλέγεται απευθείας από τη βάση των εργαζομένων και όχι να ορίζεται από τα οικεία συνδικαλιστικά όργανα.

 Το δεύτερο αφορά στη σύνθεση των ΠΥΣΕΕΠ εν γένει. Το υπηρεσιακό συμβούλιο που αποφασίζει για σημαντικά εργασιακά θέματα των ειδικοτήτων του ΕΕΠ–ΕΒΠ, θα πρέπει να αντιπροσωπεύεται επαρκέστερα από τις αντίστοιχες ειδικότητες στη σύνθεσή του (5μελές), και όχι διά της μειοψηφίας των μελών του, όπως μέχρι σήμερα ισχύει (με μόνο 2 –αιρετά- μέλη).
 
Σε ό,τι αφορά το ρόλο του αιρετού εκπροσώπου, οι θέσεις μου συνοψίζονται στα εξής: 

α) μπορεί και πρέπει να υπερβαίνει τα στενά όρια της συμμετοχής του κατά τις συνεδριάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων, ως προς τις διεκδικήσεις σοβαρών θεμάτων των κλάδων του ΕΕΠ και ΕΒΠ. Τα αιρετά μέλη των υπηρεσιακών μας συμβουλίων, μπορούν και πρέπει να εργάζονται συλλογικά για την ανάδειξη (και μέσα από τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια) των θεμάτων που παραμένουν άλυτα για τις ειδικότητές μας, με συνεργασία μεταξύ τους ανά την Ελλάδα και σε σύμπνοια με τα (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιο) συνδικαλιστικά μας όργανα.
β) Η στάση του στο υπηρεσιακό συμβούλιο οφείλει να εμπνέεται από υπευθυνότητα, ακεραιότητα και τόλμη, προκειμένου να προασπίσει αποτελεσματικά τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων ανεξαιρέτως, χωρίς ευθυνοφοβία και λιγοψυχία στα ‘‘δύσκολα’’ θέματα.
γ) Η παρουσία και η διαθεσιμότητά του οφείλει να είναι ενεργή και άμεση, όχι μόνο στις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου αλλά και στην επικοινωνία με τα μέλη του ΕΕΠ-ΕΒΠ φροντίζοντας συστηματικά για την ενημέρωσή τους. Την ίδια –ενεργή και άμεση- ανταπόκριση οφείλει να επιδεικνύει και στη συνεργασία του με τα συνδικαλιστικά μας όργανα.

Θα εργαστώ με συνέπεια προς αυτές τις κατευθύνσεις, σε περίπτωση εκλογής μου.

Εύχομαι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία να είναι μαζική.

 Καλή επιτυχία στους/στις υποψήφιους/ες και δυναμική θητεία σε όσους/ες θα εκπροσωπούν τις ειδικότητές μας στα υπηρεσιακά μας συμβούλια την επόμενη διετία!

Με εκτίμηση,

Σοφία Μαχαίρα

ΠΕ 23 Ψυχολόγος
τ. Γ.Γ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Υποψήφια αιρετή για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας
Email: s.n.maxaira@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου