Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας



Της Ερ. Διαμαντοπούλου
Σχ. Νοσηλεύτριας
Αιρετής Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας

 
Εχθές 16/10/2018 πραγματοποιήθηκε ΠΥΣΕΕΠ στη περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με θέματα:
1. Εξέταση αιτήσεων για αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική κατάταξη
2. Εξέταση αιτήσεων για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων για μισθολογική κατάταξη.
3. Εξέταση αιτήσεων χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου.
4. Τοποθετήσεις υποψηφίων ΠΕ25.
Αναγνωρίστηκαν όλες οι αιτήσεις για αναγνώριση προϋπηρεσίας που είχαν τα προαπαιτούμενα δικαιολογητικά σύμφωνα με αυτά που ορίζει το νόμος. Το κύριο ζήτημα στις αναγνωρίσεις προϋπηρεσίας αποτελεί η έλλειψη βεβαίωσης εργοδότη για το εάν εμπίπτει ή όχι στο Ν4354/15. Το οποίο αποτελεί όμως αποτελεί βασική προϋπόθεση για αναγνώριση. 
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων για μισθολογική κατάταξη σε όλα τα ΜΤΧ/κα κ Διδ/κα που είχε δοθεί συνάφεια από το ΙΕΠ.
Όσον αφορά τις άδειες άσκησης ιδ. έργου το ΠΥΣΕΕΠ πρότεινε να χορηγηθεί άδεια άσκησης ιδ.έργου σε όλες τις αιτήσεις που είχαν πλήρη στοιχεία, δικαιολογητικά και βεβαιώσεις. Προτάθηκε το ωράριο εργασίας στην άσκηση ιδ. έργου να ξεκινά από τις 4.00μμ και οι ώρες εργασίας να μην ξεπερνούν τις 15/βδομάδα και το ΣΒΚ. 
Όσον αφορά τις τοποθετήσεις αναπληρωτών διατέθηκαν και οι υπόλοιπες πιστώσεις που είχαν μείνει από τις 74 που είχαν έρθει για ΕΒΠ και ΠΕ 25 μαζί για παράλληλη σε σχολικούς νοσηλευτές καθώς δεν υπήρχε καμία έγκριση για ΕΒΠ σε αντίθεση με 48 σχολεία που είχαν μείνει ακάλυπτα από σχ. νοσηλευτή. Δεν διατέθηκε ακόμη καμία πίστωση για ΕΕΠ ή ΕΒΠ για ΣΜΕΑΕ από ΥΠΕΠΘ. Αναμένουμε εάν θα διατεθούν από το μήνα Νοέμβριο και μετά με βάση τα κενά που στάλθηκαν και την ενημέρωση που έγινε. Να αναφέρω ότι εγκρίσεις και πιστώσεις για παράλληλη στήριξη (ΕΒΠ, ΠΕ25) αναμένεται να έχουμε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα καλυφθούν όλα τα αιτήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου