Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση για Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.: Nέες πιστώσεις, νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, σύσταση νέων Οργανικών Θέσεων





Των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια

Σύμφωνα με σημερινή πληροφόρησή μας:

1.   Για την κάλυψη των Γενικών Σχολείων και των μαθητών αυτών που χρήζουν υποστήριξης από Ε.Β.Π.  ή Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25), θα υπάρξουν και άλλες πιστώσεις πέραν του 40% που υπολείπεται.(Οι πιστώσεις για Παράλληλη Στήριξη θα δοθούν από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αρχές Νοεμβρίου).

2.   Για την κάλυψη αναγκών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. σε Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα υπάρξουν κάποιες πιστώσεις ακόμα και θα διατεθούν ανάλογα με τις ανάγκες των Π.Δ.Ε..

3.   Για την κάλυψη αναγκών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ. σε Ε.Ε.Π. δύσκολα θα υπάρξουν νέες πιστώσεις πλην κάποιων που θα καλύψουν απολύτως έκτακτες ανάγκες.

4.    Σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας θα κατατεθούν πολύ σύντομα ρυθμίσεις που αφορούν:
·         Στη διευθέτηση της διαδικασίας των μετατάξεων του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. 
·         Στη διευθέτηση της μοριοδότησης των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων και για τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. και
·         Στη διευθέτηση ζητημάτων Παιδαγωγικής Επάρκειας .

5.    Για τα θέματα του Προεδρικού Διατάγματος 1/2003 που χρήζουν αλλαγής και άπτονται της εκλογικής διαδικασίας για την εκλογή Αιρετών εκπροσώπων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.(εκλογή εκπροσώπου Ε.Β.Π. στα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. δια ψηφοφορίας, παροχή σε αυτό το προσωπικό μειωμένου ωραρίου, όταν είναι μέλος Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π., δημιουργίας Εκλογικών Κέντρων ανά Νομό, κ.λ.π.) δεν υπάρχει, κατά το Υπουργείο, ο απαιτούμενος χρόνος για να διευθετηθούν αυτή τη στιγμή.

6.   Η Επιτροπή του Υπουργείου η οποία ασχολείται με τη σύσταση νέων Οργανικών θέσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε λίγες ημέρες θα παραδώσει το πόρισμά της στο Υπουργείο. Αυτή τη στιγμή διαφαίνεται πως η εισήγηση της επιτροπής θα είναι προς την κατεύθυνση σύστασης περίπου 900 νέων Οργανικών θέσεων, οι οποίες, αν η εισήγηση γίνει δεκτή από το ΥΠ.Π.Ε.Θ., θα προστεθούν στις 946 ήδη υπάρχουσες Οργανικές Θέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Βασίλης Βούγιας & Δημήτρης Παπαευθυμίου
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου