Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση για τη συνεδρίαση του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας της 16/11/2018

                                    
                                                    
                                              ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΥΣΕΕΠ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Σήμερα 16/11/2018 πραγματοποιήθηκε συμβούλιο με θέματα ημερησίας διάταξης:
1. Έλεγχος τοποθετήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ σε σχολικές μονάδες.
2. Κατανομή πιστώσεων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών σε ΣΜΕΑΕ,
3. Εξέταση αιτήσεων χορήγησης άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου
4. Εξέταση αιτήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ για αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη
5. Εξέταση αιτήσεων αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ για αναγνώριση προϋπηρεσίας για μισθολογική εξέλιξη
Διατέθηκαν 21 πιστώσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και 41 πιστώσεις για ΠΕ 25 και ΕΒΠ στην γενική εκπαίδευση από τις οποίες θα διατεθούν οι 35 γιατί τόσες είναι μέχρι στιγμής οι εγκρίσεις για ΕΕΠ και ΕΒΠ. Από βδομάδα (Τρίτη) θα βγουν οι ανακοινώσεις από τη περιφέρεια για τον αριθμό και τη διάθεση αυτών των πιστώσεων σε κάθε ειδικότητα.
Χορηγήθηκαν όλες οι άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου που είχαν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται. Να θυμίσω ότι οι ώρες εργασίες είναι 13/εβδομάδα και 15 εάν συμπεριλαμβάνεται και ΣΒΚ. Η ιδιωτική εργασία πρέπει να ξεκινά από τις 4.00μμ.
Αναγνωρίστηκαν όλα τα αιτήματα για απόδοση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων, είτε στο αντικείμενο εργασίας ή στην ειδική αγωγή για μισθολογική εξέλιξη. Συνάδελφοι οι οποίοι απέκτησαν μεταπτυχιακό τίτλο μετά την αίτησή τους για πρόσληψη και δεν έχει περάσει από το ΙΕΠ, μπορούν να τον καταθέσουν στο συμβούλιο για απόδοση συνάφειας για μισθολογική εξέλιξη.
Αναγνωρίστηκε η προϋπηρεσία για μισθολογική εξέλιξη σε 35 αιτήσεις. Να σημειώσω ότι όταν υπάρχει επικάλυψη προϋπηρεσίας (εργασία σε πάνω από μια δομές την ίδια χρονική περίοδο) αναγνωρίζεται μόνο η μια.
Αναφέρθηκε έντονα το πρόβλημα μη ανάληψης εργασίας σε μεγάλο ποσοστό (>50 άτομα) από όλες τις ειδικότητες με αποτέλεσμα να καθυστερείται η πρόσληψη των επόμενων και η κάλυψη των κενών θέσεων. Είναι σημαντικό λοιπόν όποιος δεν επιθυμεί να προσληφθεί για οποιονδήποτε λόγο να κάνει μια δήλωση άρνησης της θέσης για να μπορεί να προχωρεί η διαδικασία της πρόσληψης σε άλλον συνάδελφο. Αυτό κωλυσιεργεί όπως αναφέρθηκε από την περιφέρεια πολύ τη διαδικασία των προσλήψεων.
Τέλος, να αναφέρω ότι οι ανάγκες στα ΣΜΕΑΕ για ΕΕΠ και ΕΒΠ είναι πολύ περισσότερες από αυτές που διατέθηκαν και δεν μπόρεσαν να καλυφθούν πολλά κενά ειδικά για τις ανάγκες της λειτουργίας των ολοήμερων (2ες ειδικότητες). Επίσης εγκρίσεις για ΠΕ 25 και ΕΒΠ αναμένεται να έρχονται συνέχεια.
 

Εριφύλη Διαμαντοπούλου
 

Σχολική Νοσηλεύτρια
Τακτ. Αιρετό μέλος ΠΥΣΕΕΠ Κ. Μακεδονίας

1 σχόλιο: