Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

"Δικαίωμα αίτησης διορισμού για τους πάνω από 50 μήνες στην Ε.Α.Ε. χωρίς μεταπτυχιακό" - Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας



Προς: Υπουργό Παιδείας
κ. Γαβρόγλου Κ.
Υφυπουργό Παιδείας:
κ. Τζούφη Μ.
Κοιν: Διευθυντή  Ε.Α.
κ. Κασσιανό Π.
Αξιότιμοι κύριοι/ες

Με την επιστολή μας αυτή και ύστερα, όχι μόνο από πληροφορίες που διαρρέουν ως και με επίσημες ανακοινώσεις όπως της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αρχές Οκτώβρη, το μεταπτυχιακό τείνει να είναι προαπαιτούμενο για τον μόνιμο διορισμό ενόψει των 4.500 διορισμών στην ΕΑΕ.

Θεωρούμε ότι:

·         Αποτελεί ταξικό μέτρο, κάτι που δεν συνάδει με την αριστερή διακυβέρνηση, δηλαδή το να προτάσσεται και όχι να μοριοδοτείται ένα μεταπτυχιακό στην Ε.Α.

·         Αδικεί τους έχοντες τα πλήρη προσόντα εγγεγραμμένους στον κύριο πίνακα, οι οποίοι δεν έχουν το μεταπτυχιακό αλλά έχουν 50 μήνες προϋπηρεσίας στην Ε.Α., σύμφωνα με το  ν. 4415/16 και το οποιοδήποτε νόμιμο θεσμικό καθεστώς.

·         Οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Ε.Α. έως σήμερα γινόταν με αυτό το νόμο.

·         Η προϋπηρεσία είναι το προσόν εκείνο που έχει αποκτηθεί με πολύ πόνο από αναπληρωτές, οι οποίοι γυρνούν σε όλη την Ελλάδα επί σειρά ετών, μακριά από τις οικογένειές τους, τους οικείους τους και χωρίς να τους περισσεύει τίποτε από τις αποδοχές, αφού τα έξοδα είναι μεγάλα και οι μισθοί κομμένοι. Έτσι, πιστεύουμε ότι πρέπει να μετρήσει και ο τελευταίος μήνας προϋπηρεσίας.

·         Γι’ αυτό λοιπόν αιτούμαστε, να μπορούμε σύμφωνα με τα παραπάνω, να έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε αίτηση για μόνιμο διορισμό και εμείς που έχουμε πάνω από 50 μήνες προϋπηρεσία αλλά όχι μεταπτυχιακό.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για το Συντονιστικό αναπληρωτών ΕΑΕ εχόντων τουλάχιστον 50 μήνες προϋπηρεσία στην ΕΑΕ χωρίς μεταπτυχιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου