Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Το Φ.Ε.Κ. με τη διαδικασία της υποβολής δικαιολογητικών των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π.



Β. Βούγιας

Δημοσιεύθηκε η υπ. αριθμ.37693/Ε1- Φ.Ε.Κ. B 864 - 12.03.2019- Κοινή Υπουργική Απόφαση(Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία ρυθμίζει τη διαδικασία της υποβολής δικαιολογητικών των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π. και άλλα θέματα της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών, όσον αφορά στην επιλογή εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4589/2019 (Α’ 13).

 Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. σε Δελτίο Τύπου αναφέρει:

 "Ολοκληρώθηκε ένα ακόμα βήμα για την Προκήρυξη του διορισμού 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση. Σήμερα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ( τχ. Β΄864/12-03-2109) η Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με το νόμο 4589/ 19 και πλέον τις επόμενες μέρες το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού θα δημοσιεύσει την Προκήρυξη."

Η Κ.Υ.Α. περιλαμβάνει 3 άρθρα.

  • Το πρώτο αφορά στις λεπτομέρειες της υποβολής δικαιολογητικών των υποψηφίων.
  • Το δεύτερο αφορά στην ασφάλεια επεξεργασίας δεδομένων.
  • Το τρίτο αφορά στην έναρξη ισχύος της Κ.Υ.Α. 


Δείτε επίσης:
Τι αναμένουμε από δω και πέρα, μετά τη δημοσίευση του Φ.Ε.Κ. με τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών


Άρθρο 1 - Υποβολή δικαιολογητικών

 1. Με πρόσκληση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία εκδίδεται αμέσως μετά την έκδοση της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. που προβλέπεται στο άρθρο 54 του ν. 4589/2019 (Α’ 13) και η οποία αναρτάται στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) και του ΥΠ.Π.Ε.Θ. (www.minedu.gov.gr), καθώς και στο «Πρόγραμμα Διαύγεια» (https://diavgeia.gov.gr/): 

α) καλούνται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα υποψήφια μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., να υποβάλουν στις αρμόδιες κατά την παρ. 2 υπηρεσίες τα δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. με την αίτηση υποψηφιότητας για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης με σειρά προτεραιότητας, ανά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, για τον διορισμό τους ως μόνιμων ή/και την πρόσληψή τους ως προσωρινών αναπληρωτών ή ωρομισθίων, σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη, και

β) ορίζεται η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια. 

2. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ 60 Νηπιαγωγών και ΠΕ 61 Νηπιαγωγών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.), καθώς και των κλάδων ΠΕ70 Δασκάλων και ΠΕ71 Δασκάλων Ε.Α.Ε. υποβάλλουν τα δικαιολογητικά υποχρεωτικά σε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί των λοιπών κλάδων τα υποβάλλουν υποχρεωτικά σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 Τα υποψήφια μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. υποβάλλουν τα δικαιολογητικά σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

 3. Τα δικαιολογητικά επισυνάπτονται σε ειδικά διαμορφωμένη έντυπη αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και υπόδειγμα της οποίας περιλαμβάνεται στην πρόσκληση της παρ. 1. Στην αίτηση αυτή καταγράφονται αναλυτικά τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά, τα οποία εν συνεχεία κατατίθενται, με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του υποψηφίου, μαζί με την αίτηση, επί αποδείξει κατάθεσης/παραλαβής, σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παρ. 2.

 Δεν απαιτείται εκ νέου η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Π.ΣΥ.Δ.) του ΥΠ.Π.Ε.Θ., εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. 

4. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παραλαμβάνουν και ελέγχουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, όπως αυτά ορίζονται στην οικεία προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., και καταχωρίζουν τα αντίστοιχα στοιχεία στους ηλεκτρονικούς φακέλους των υποψήφιων εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που τηρούνται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ. 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει το Α.Σ.Ε.Π. για την ολοκλήρωση της καταχώρισης. 

5. Τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψήφιων εκπαιδευτικών, μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που θα υποβληθούν στο Α.Σ.Ε.Π. θα διασταυρωθούν με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.) με τα αντίστοιχα στοιχεία που είναι καταχωρισμένα στους ηλεκτρονικούς φακέλους των εκπαιδευτικών και μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στο Ο.Π.Σ.Υ.Δ. και όποτε κριθεί αναγκαίο από το ΑΣΕΠ, θα αποστέλλονται σε αυτό τα σχετικά δικαιολογητικά των υποψηφίων. 

6. Οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά που υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, καθώς και τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., διατηρούνται στις υπηρεσίες αυτές ή στο Ο.Π.ΣΥ.Δ., αντίστοιχα, για όσο χρόνο κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο για την υλοποίηση των σκοπών της διαδικασίας επιλογής προσωπικού σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ (άρθρα 53 έως 67) του ν. 4589/2019 και της λοιπής σχετικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη περιπτώσεων εκκρεμοδικίας, και στη συνέχεια καταστρέφονται ή διαγράφονται, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Α.Σ.Ε.Π.

Άρθρο 2-Ασφάλεια επεξεργασίας δεδομένων

1. Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων που περιέρχονται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης κατά την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης διεξάγεται με εχεμύθεια αποκλειστικά και μόνο από υπαλλήλους του ΥΠ.Π.Ε.Θ. που αρμοδίως ορίζονται προς τούτο. 

2. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. οφείλει να λαμβάνει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των ανωτέρω δεδομένων και την προστασία τους από τυχαία ή αθέμιτη καταστροφή, τυχαία απώλεια, αλλοίωση, απαγορευμένη διάδοση ή πρόσβαση και κάθε άλλη μορφή αθέμιτης επεξεργασίας. 

3. Ειδικότερα, το ΥΠ.Π.Ε.Θ. λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε: 

α) να απαγορεύεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ανάγνωση, αντιγραφή, τροποποίηση ή διαγραφή δεδομένων από μη δικαιούμενα και οριζόμενα κατά την παρ. 1 πρόσωπα,
β) να διασφαλίζεται η δυνατότητα ελέγχου και εξακρίβωσης: αα) των δεδομένων που έχουν τύχει επεξεργασίας στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας απόφασης, ββ) της επιμέρους ενέργειας, γγ) του χρόνου της ενέργειας, δδ) του προσώπου που προέβη στην ενέργεια,
γ) να εξασφαλίζεται ότι τα οριζόμενα κατά την παρ. 1 πρόσωπα έχουν πρόσβαση μόνο στα δεδομένα που εμπίπτουν στον τομέα της αρμοδιότητάς τους βάσει των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί,
δ) να διασφαλίζεται ότι τα στοιχεία των ηλεκτρονικών φακέλων των εκπαιδευτικών, τα οποία θα αποδοθούν στο Α.Σ.Ε.Π. και θα χρησιμοποιηθούν για τη διασταύρωση ή/και τον έλεγχο των αιτήσεων των υποψηφίων, είναι εκείνα που υποβλήθηκαν εντός της προθεσμίας της περίπτωσης β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 1 της παρούσης,
ε) να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάδοση (εμπιστευτικότητα και ακεραιότητα) των δεδομένων, κατά την επικοινωνία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με το Α.Σ.Ε.Π. σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 61 του ν. 4589/2019.

 Άρθρο 3- Έναρξη ισχύος

 Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δείτε το Φ.Ε.Κ.
ΦΕΚ B 864 - 12.03.2019 Σελίδες 4 (10107 - 10110)

Β. Βούγιας


Δείτε επίσης:
Τι αναμένουμε από δω και πέρα, μετά τη δημοσίευση του Φ.Ε.Κ. με τη διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου