ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Τα εννέα μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου, που πριν από ένα μήνα είχαν εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση του ΕΛΙΔΕΚ, προχώρησαν την Παρασκευή 21-4-17 στο αποφασιστικό βήμα της επιλογής του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΛΙΔΕΚ.
Ως Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Διονύσης Τσιχριτζής, Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πολυτεχνείου Κρήτης και κορυφαίος καθηγητής Πληροφορικής. Ως Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Ξενοφών Βερύκιος, επιφανής καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών και κάτοχος ένδεκα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας.
Τις εργασίες του Επιστημονικού Συμβουλίου άνοιξε με την ενημέρωση των μελών ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο οποίος στην εισήγησή του ανέλυσε τις προϋποθέσεις, τους στόχους και τις προοπτικές του ΕΛΙΔΕΚ.
Ακολούθησε η ψηφοφορία των μελών του ΕΣ για την εκλογή Προέδρου και Αντιπροέδρου και εκτενείς συζητήσεις περί οργανωτικών θεμάτων και των προτεραιοτήτων του εγχειρήματος. Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους που παραχωρήθηκαν πρόθυμα από το Ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ για τη στέγαση του ΕΛΙΔΕΚ.
Μετά την εκλογή του ο Πρόεδρος κ.Διονύσης Τσιχριτζής δήλωσε:
«Ευχαριστώ το Σώμα και τη ΓΣ οι οποίοι μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν σε αυτή την θέση. Είναι τεράστια η ευθύνη γιατί διαχειριζόμαστε χρήματα τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε στις δύσκολες αυτές συνθήκες και να κάνουμε πραγματικά ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε τους καλούς επιστήμονες στην Ελλάδα. Τα μεγάλα και επείγοντα θέματα που θα μας απασχολήσουν είναι να δημιουργηθεί μια καλή επικοινωνία μεταξύ μας και να δημιουργήσουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης, δεδομένου ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς κλάδους. Στο επόμενο βήμα θα πρέπει να αναζητήσουμε επιπλέον χρηματοδοτήσεις ώστε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ΕΛΙΔΕΚ και να δημιουργήσουμε ευρύτερες προοπτικές για το μέλλον».
Ο Αντιπρόεδρος κ.Ξενοφών Βερύκιος δήλωσε:
«Το ΕΛΙΔΕΚ δημιουργείται με πάρα πολύ καλούς οιωνούς και έχει πολύ καλές προοπτικές για να δώσει μια καινούργια ώθηση στον Τομέα της επιστημονικής έρευνας στην χώρα μας. Πράγματι, μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην δημιουργία αξιόλογης ερευνητικής δραστηριότητας και κυρίως να δώσει την ευκαιρία σε νέους Έλληνες επιστήμονες να αναπτύξουν την Επιστήμη και την Τεχνολογία προς όφελος της Οικονομίας και της Κοινωνίας του τόπου μας και, όπως ελπίζουμε, να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα αντιστρέψουν το brain drain».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου