Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας για την προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π., την κατανομή των 4.500 θέσεων, τη σύσταση οργανικών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., τις νέες Πανελλαδικές, στη σημερινή συνάντηση με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.




Τι απάντησε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου για την έκδοση προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π., για την κατανομή των 4.500 θέσεων σε εκπαιδευτικούς Π.Ε., Δ.Ε., Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., για τις νέες Πανελλαδικές, για τη σύσταση οργανικών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε., στη σημερινή του συνάντηση με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Για την κατανομή των 4.500 θέσεων σε εκπαιδευτικούς Π.Ε., Δ.Ε., Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.

  • ·         Αναλογικά και σύμφωνα με τις προσλήψεις τις τελευταίας διετίας το επικρατέστερο σενάριο κατανομής.
  • ·         Για τα κενά θα περιμένουμε το πέρας των υπηρεσιακών μεταβολών.


Για την προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π.

  • ·         Δεν μπορούμε να δώσουμε ημερομηνία.
  • ·         Μη δεσμευτική η πρόβλεψη του νόμου για έκδοση προκήρυξης εντός μηνός από το Φ.Ε.Κ. του νόμου των διορισμών.
  • ·         Το Υπουργείο επιθυμεί περισσότερο από καθέναν να προλάβει τις προθεσμίες και το Σεπτέμβριο να είναι στα σχολεία οι διορισθέντες.

Για τις νέες Πανελλαδικές

  • ·         Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η ύλη, που θα προτείνει το Ι.Ε.Π.


Για τις σύσταση οργανικών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

  • ·         Ξεκίνησε η διαδικασία.
  • ·         Καταβάλλεται προσπάθεια να δοθούν στις  επερχόμενες Μεταθέσεις Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π..

Αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα θα υπάρξει από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Β. Βούγιας

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Βούγια, θα μπορούσατε, αν έχετε ενημερωθεί βέβαια, να απαντήσετε στα εξής ερωτήματα:
    1. Γιατί δεν γίνεται σύσταση οργανικών θέσεων και για τους εκπαιδευτικούς στις ΣΜΕΑΕ και κυρίως στα Τ.Ε της Δευτεροβάθμιας, εφόσον λύθηκε και το ζήτημα των αναθέσεων; 2. Σε ποια κενά οργανικά θα γίνουν οι μεταθέσεις (η εγκύκλιος προσδιορισμού κενών -πλεονασμάτων δεν έχει εκδοθεί ακόμη) ; 3. Αν στα κενά που θα δηλώσουν οι διευθύνσεις θα καταγραφούν και τα Τμήματα Ένταξης, των οποίων η οργανική σύσταση δεν έχει γίνει. Επιτρέπεται να δοθούν χωρίς να γίνει οργανική σύσταση; βλέπε περσινή εγκύκλιο https://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi/topothethseis/2128-ypologismos-kena-pleonasmata-ekpaidevtikwn 4. Αν είναι δυνατόν να μη δοθούν τα κενά των Τ.Ε. στις μεταθέσεις, μάλλον όχι-αφού είναι λειτουργικά, και να δοθούν ως θέσεις για διορισμό; Νομίζω πως δεν επιτρέπεται. Επικοινώνησα με το Υπουργείο, αλλά δεν εβγαλα άκρη!!! Επειδή όλα βλέπω τα πράγματα να λειτουργούν ψηφοθηρικά για τους επερχόμενους διορισμούς, να υπολογίζεται από το σύστημα, το πολιτικό εννοώ, ότι υπάρχουν και εργαζόμενοι στο χώρο που δεν έχουν το διορισμό ως ζητούμενο, αλλά απαιτούν μία σωστή τουλάχιστον θεσμική λειτουργία και ενημέρωση . Θα εκτιμούσα αφάνταστα μία άμεση απάντηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή