Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κινητοποίηση για την τραγική καθυστέρηση πρόσληψης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για Παράλληλη Στήριξη



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ)
                                                                                
                                                                                                                   Λαμία 27/2/2013

ΘΕΜΑ: « Κινητοποίηση για την τραγική καθυστέρηση πρόσληψης Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) για Παράλληλη Στήριξη»

Πέρασε κι ο Φεβρουάριος και σύμφωνα και με το ενημερωτικό σημείωμα(έχει αναρτηθεί μετά το πέρας του εν λόγω κειμένου) που εξέδωσε χθες 26/2/2013 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, ακόμα να προσληφθούν οι συνάδελφοι του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού για το πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης, την παράλληλη στήριξη.

Συνέπεια αυτής της τραγικής καθυστέρησης είναι οι γονείς των μαθητών οι οποίοι χρήζουν παράλληλης στήριξης να  ταλαιπωρούνται αφάνταστα παρατώντας τις εργασίες τους,  εκτελώντας χρέη Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, οι ίδιοι οι μαθητές πολλές φορές να παραμένουν σπίτι και να μην πηγαίνουν στο σχολείο τους και οι συνάδελφοι του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού να παραμένουν εγκλωβισμένοι στην ανεργία τους και στην ατέλειωτη προσμονή της πιθανής πρόσληψής τους.

Έως εδώ όμως. Απέμειναν 3 μήνες και λίγες ημέρες μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο.

Πρέπει αμέσως να προχωρήσει η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α σε κινητοποίηση όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ειδικής Αγωγής(Συλλόγους-εκπαιδευτικούς- γονείς και κηδεμόνες )και όλοι μαζί να κάνουμε παράσταση έντονης διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση αυτή, στον τόπο όπου η μέγγενη της γραφειοκρατίας, αναιτιολόγητα μιας και τα χρήματα εδώ υπάρχουν, έχει σφιχταγκαλιάσει την δυνατότητα υλοποίησης αυτού του προγράμματος. Δηλαδή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αν χρειασθεί και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Ως εδώ και μη παρέκει

Για τον Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α-ΣΤΕΛΛΑ
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Βούγιας



Συνάντηση του νέου Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Δ/ντή Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α


Σήμερα 26-2-2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, που εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Στ. Καρπενησιώτη και την Ταμία κα Μπ. Λεωτσάκου, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας κ. Λολίτσα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αιρετός ΥΣΕΕΠ κ. Παπαευθυμίου.
Στη συνάντηση τέθηκε  το θέμα της σημαντικής καθυστέρησης των προσλήψεων ΕΒΠ , για τα προγράμματα παράλληλης στήριξης, τη στιγμή που έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι αντίστοιχες των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας. Η απάντηση ήταν ότι ακόμη εκκρεμούν οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών και αμέσως μετά θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.
Όσο για τις προσλήψεις ΕΕΠ, για την λειτουργία των ΕΔΕΑΥ (άρθρο 39 του Ν. 4115/2013)  ο Δ/ντής ΕΑ ενημέρωσε ότι προηγείται η διαμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των ΕΔΕΑΥ,  η σύσταση  των ΣΔΕΥ , η συγκρότηση των ΕΔΕΑΥ αλλά και σχετικό πρόγραμμα επιμόρφωσης. Ζήτησε μάλιστα την κατάθεση προτάσεων από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ για όλες αυτές τις διαδικασίες και τους κανονισμούς λειτουργίας. Λογικά λοιπόν οι προσλήψεις αυτές θα καθυστερήσουν και αν λάβουμε υπ όψη ότι φεύγει και ο χειμώνας δεν γνωρίζουμε αν το πρόγραμμα μπορεί να τρέξει πριν το Σεπτέμβρη…
Το θέμα της υπηρεσιακής εξέλιξης τέθηκε στη συνέχεια και ζητήθηκε η άμεση κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα διορθώνει την άδικη εξαίρεση του ΕΕΠ από τις διαδικασίες εκλογής στελεχών στην εκπαίδευση. Το θέμα αυτό συνδέεται και με την αξιολόγηση του ΕΕΠ, αφού η έλλειψη Σχολικών Συμβούλων ΕΕΠ καθιστά προβληματική την διαδικασία επιστημονικής αξιολόγησης και άρα θέτει νέα εμπόδια στην υπηρεσιακή αλλά και την μισθολογική μας εξέλιξη.
Ο κ. Λολίτσας έδειξε να είναι ανοικτός για συνεργασία με την ομοσπονδία μας, η οποία σε κάθε περίπτωση τάσσεται υπέρ της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης προς όλους τους μαθητές που το χρειάζονται. Συνεχίζουμε βέβαια να πιέζουμε για την βελτίωση της θέσης των συναδέλφων, που έχουν πληγεί από την γενικότερη υποβάθμιση των εργασιακών συνθηκών και τις άστοχες, κατά την άποψη μας, νομοθετικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες στο χώρο μας.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαευθυμίου ενημέρωσε ότι υπεγράφη η εγκύκλιος των μεταθέσεων του ΕΕΠ και ΕΒΠ και αναμένεται να δημοσιευθεί άμμεσα μετά και τον τελικό έλεγχο των κενών οργανικών θέσεων. Σημειώνουμε ότι, αν οι συνάδελφοι διαπιστώσουν τυχόν παραλείψεις κενών θέσεων, παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον αιρετό ΥΣΕΕΠ συνάδελφο κ. Παπαευθυμίου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου