Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙ ΤΙΜΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗΣ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΖΟΦΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ






Το Υπουργείο Παιδείας αφού εν αρχή συναίνεσε στην περικοπή πρόβλεψης 10.000 θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, σήμερα  συναινεί στην κατάργηση 46 ειδικοτήτων(από τις 110) της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 2.500 οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, θέτοντας  σε καθεστώς διαθεσιμότητας - απόλυσης 2.000 εξ αυτών, μετατάσσοντας παράλληλα σε Διοικητικές θέσεις τους υπόλοιπους 500.


Βέβαια ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας λίγες ημέρες πριν δήλωνε πως «οι απολύσεις εκπαιδευτικών απαγορεύονται δια ροπάλου» και πως «η εκπαίδευση ότι είχε να συνεισφέρει σε περικοπές το συνεισέφερε κάνοντας συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αυξάνοντας το ωράριο των εκπαιδευτικών και περικόπτοντας 10.000 θέσεις αναπληρωτών».


Αλλά τι σημασία έχουν πια αυτά και για τον πλέον αδαή.


Είναι πασιφανές πως οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς πρόθεση πραγματικού εξορθολογισμού των όποιων στρεβλώσεων στην εκπαίδευση αλλά και αλλού.


Είναι πασιφανές πως η πρόθεση των «εταίρων» - εντολέων μας και των εκτελεστικών υπαλλήλων αυτών είναι -πρωτίστως- η εγκαθίδρυση του φόβου και του ζόφου στις τάξεις των υπηκόων δημοσίων  υπαλλήλων. Η εγκαθίδρυση της βεβαιότητας πως  «δεν υπάρχει μέρος να κρυφτεί κανείς», της βεβαιότητας πως «όλοι είμεθα εν δυνάμει προς απόλυση» και γιατί φταίξαμε μετέχοντας εκόντες άκοντες της πελατειακής διαφθοράς και γιατί είμεθα ως επί το πλείστον άχρηστοι και ακαμάτηδες και γιατί ίσως και να μην χρειάζονται οι υπηρεσίες μας για τη δημιουργία της  μεταπτωχευτικής  χώρας.


Να τα θυμόμαστε αυτά μας λέγουν ολημερίς κι ολονυχτίς δείχνοντας μας -  και με αήθη τρόπο χρησιμοποιώντας - τον καιάδα των εκατομμυρίων ανέργων του ιδιωτικού τομέα και την κόλαση στην οποίαν διαβιούν.


Να τα θυμόμαστε για να επιλέξουμε τη σιωπή(άκου-βλέπε-μη μιλάς) αν τελικά δεν μας «δείξει» ο τροχός της ατυχίας και γλυτώσουμε (; ) και μας κάνουν τη χάρη να μας αμείβουν με 400 ευρώ, όπως συμβαίνει στη ζούγκλα του λεγόμενου και «ιδιωτικού τομέα».


Εντός ολίγων ημερών χιλιάδες εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνόμοι, σχολικοί φύλακες κ.λ.π θα χτυπήσουν την πόρτα του καιάδα της ανεργίας και έπεται η φριχτή συνέχεια.


 Όμως στην  αιτιολογική έκθεση του Πολυνομοσχεδίου αναφέρεται πως οι καταργήσεις και οι απολύσεις λαμβάνουν χώρα για την εξυγίανση ,για την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης , για τη μείωση ειδικοτήτων λόγω στρεβλώσεων…


Και ερωτώ 
Αφού όλα γίνονται για την αναβάθμιση, την εξυγίανση, τον εξορθολογισμό, γιατί επί παραδείγματι αφήνουν ακόμα τα ΚΕΔΔΥ ΕΥΒΟΙΑΣ & ΑΜΦΙΣΣΑΣ χωρίς ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ, το ΚΕΔΔΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ χωρίς ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ, το ΕΕΕΕΚ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ χωρίς ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ;      


Γιατί οι ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, τα ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ, τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε και τα ΚΕΔΔΥ της χώρας παραμένουν χωρίς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, Ε.Ε.Π & ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, χωρίς ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ;



ΕΡΩΤΩ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Μ.Η.Δ


ΕΡΩΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Βασίλης Βούγιας

10/7/2013





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου