Τα 4 τελευταία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί
κατά 213.000, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Διοικητικής
Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια Απάντησης σε Επίκαιρη Ερώτηση
του Βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ Διονύση Σταμενίτη.
Το 2009 ήταν 700.00 μόνιμοι υπάλληλοι(913.000 με τους
έκτακτους) με κόστος μισθοδοσίας 24,5 δις ευρώ
Το 2013 έχουμε 600.000 μόνιμους(700.000 με τους έκτακτους)
και κόστος μισθοδοσίας 15,9 δις ευρώ.
Και μείς που νομίζαμε πως η μισή Ελλάδα ήταν Δημόσιοι Υπάλληλοι και πως όλα τα λεφτά του κράτους πήγαιναν γι αυτούς...
Βασίλης Βούγιας
16/11/2013
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ

Διαβάζουμε στο «Εθνος» πρόσφατο άρθρο με τίτλο «Το δεύτερο μικρότερο Δημόσιο στον ΟΟΣΑ έχει η Ελλάδα» ( πηγή http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63919469 )
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι το απόλυτο ψέμα. Πρέπει να προσέχουμε πολύ τι διαβάζουμε στον διαπλεκόμενο ελληνικό τύπο, διότι τα περισσότερα είναι παραπλανητικά. Καλύτερα να μην πιστεύουμε τίποτα όταν δεν δίνουν πηγές, ή όταν δίνουν πηγές να τις διαβάζουμε κατευθείαν. Καθώς συστηματικά γίνεται δημιουργική «ερμηνεία» αυτών που αναφέρονται στις αρχικές πηγές.
Λοιπόν η πηγή αυτού του άρθρου είναι μια πρόσφατη και εκτενής μελέτη του ΟΟΣΑ (εδώ: www.dx.doi.org/10.1787/888932941500 ). Και εκεί, στον πίνακα 3.22 της σελίδας 75 που αναφέρεται στα κρατικά έξοδα, βλέπουμε ότι το ελληνικό δημόσιο είναι το πέμπτο μεγαλύτερο μεταξύ των 40 κρατών της μελέτης (που είναι τα πλουσιότερα του κόσμου). Μόνο η Δανία, η Γαλλία, η Φινλανδία, και το Βέλγιο έχουν μεγαλύτερο δημόσιο από το δικό μας. Η κυβέρνησή μας ξόδεψε το 52,0% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος των κρατών του ΟΟΣΑ στο 45,4%. Δηλαδή το κράτος μας είναι 15% μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στα κράτη του ΟΟΣΑ. (Λεπτομέρειες εδώ: http://dx.doi.org/10.1787/888932941709 ) Αλλά το «Εθνος» διαδίδει ότι έχουμε το δεύτερο μικρότερο δημόσιο στον ΟΟΣΑ.
Άλλη σημαντική παράμετρος για να καταλάβουμε πόσο «μικρό» είναι το ελληνικό δημόσιο: Μέσα σε βαθιά κρίση ο ελληνικός λαός πλήρωσε πέρυσι 20% παραπάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης για να χρηματοδοτήσει το μισθολογικό κόστος της γενικής κυβέρνησης, ήτοι 12,5% του ΑΕΠ έναντι 10,5%. ( πηγή www.tinyurl.com/annex2013 πίνακας 62 ).
Αλλά το σημαντικό τελικά δεν είναι πόσο «μεγάλο» είναι το δημόσιο. Μακάρι να ήταν μεγάλο αλλά να ανταποδίδει αξία στον ελληνικό λαό. Και εδώ βρίσκεται η τεράστια απάτη εις βάρους του ελληνικού λαού. Πληρώνουμε πολλά στο κράτος μας, και αυτό μας ανταποδίδει λίγα. Η αποτελεσματικότητα του ελληνικού δημοσίου είναι μακράν η χειρότερη στην Ευρώπη. (Πηγή www.tinyurl.com/dimosios-tomeas ). Η ελληνική κυβέρνηση δεν ξοδεύει τα χρήματά μας εις όφελος όλων, τα πετάει. Προφανώς τα χρήματά μας πάνε στις τσέπες των προνομιούχων του πελατειακού συστήματος.
Δείτε κι αυτό http://seepea-stella.blogspot.gr/2013/11/79-125.html
ΑπάντησηΔιαγραφή