Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ "ΣΥΝΑΦΕΙΑ" ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

 
Ακολουθεί κείμενο-ερμηνεία περί της εννοίας της "συνάφειας" προς προβληματισμό και ομφαλοσκόπηση. Πάν σχόλιον δεκτόν...Μετά θα υπογραφούν οι συμβάσεις των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π με την Πυθία...

"...Επομένως, για την ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των διατάξεων πρέπει να αποσαφηνιστεί το εννοιολογικό περιεχόμενο των όρων «συνάφεια» και «αντικείμενο απασχόλησης»:
Η έννοια της συνάφειας, όπως προκύπτει και από τη γραμματική της ερμηνεία, δεν σημαίνει ούτε την πλήρη, ούτε τη μερική έστω ταύτιση του περιεχομένου των σπουδών με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου (Βλ. Γ.Η. Κρίπτα «Ειδικό μεταπτυχιακό επίδομα και οι νόμιμες προϋποθέσεις χορήγησής του», Ε.Εργ. Δικ. 45 (1986), 377). Συνάφεια υπάρχει ακόμη και αν το περιεχόμενο των διδακτορικών σπουδών είναι ξένο προς το καθαυτό αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, εφόσον συνάπτεται προς στις αρμοδιότητες που η υπηρεσία του μπορεί να του αναθέσει. Η ισχύουσα νομοθεσία προσδιορίζει τη συνάφεια με βάση δύο συγκεκριμένα, αντικειμενικά κριτήρια: α) το πώς περιγράφεται η θέση στην προκήρυξη για την πλήρωσή της και β) το πώς περιγράφεται η εργασία του υπαλλήλου στον οργανισμό της υπηρεσίας όπου αυτός είναι τοποθετημένος (ad hoc, ΓνωμΝΣΚ 15/2010).
Κατά τα ανωτέρω, η συνάφεια αξιολογείται όχι με κριτήριο τον τίτλο της διδακτορικής διατριβής, αλλά με κριτήριο το κατά πόσο οι πιθανές εφαρμογές που προκύπτουν από το σύνολο του περιεχομένου της διατριβής συνάπτονται προς το αντικείμενο απασχόλησης και τις αρμοδιότητες που δύνανται να ανατεθούν στον υπάλληλο, με βάση τα προσόντα για τα οποία προσλήφθηκε και τον οργανισμό της υπηρεσίας του. Συνάφεια πρέπει να υπάρχει όχι προς τον τίτλο του διδακτορικού αλλά προς το περιεχόμενο σπουδών. Επομένως, ειδικά για τους διδάκτορες δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο τίτλος ή το θέμα της διατριβής, το οποίο είναι πάντα εξειδικευμένο, αλλά το αντικείμενο σπουδών, δηλαδή ο κλάδος στον οποίο έχει γίνει η εξειδίκευση... "


....Θα επανέλθουμε...στον τόπο του εγκλήματος.

Βασίλης Βούγιας
14/9/2014

(Υ.Γ:Χρόνια Πολλά Σταυρούλα!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου