Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ -ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΛΑΟΣ...)





Είναι γεγονός πως κάποιος προγραμματισμός για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής υπάρχει στο Υπουργείο Παιδείας και για πρώτη φορά αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, κυρίως Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης(με τους Δευτεροβάθμιους, φιλολόγους, μαθηματικούς κ.λ.π αλήθεια τι γίνεται;) προσελήφθησαν ακριβώς στην έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Κατά δήλωση μάλιστα του Υπουργού Παιδείας κάθε Τετάρτη θα έχουμε προσλήψεις μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, συνεκτιμώντας την κατάσταση που θα διαμορφώνεται από πλευράς κενών.

Όμως για την πρόσληψη αναπληρωτών  από το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π) και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) ισχύουν άλλα δεδομένα.
  
Κάποιες πενιχρές(421)πιστώσεις εστάλησαν από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, πλην όμως αναμένουμε για τους γνωστούς λόγους τους Αξιολογικούς Πίνακες για να υπάρξουν οι πρώτες προσλήψεις του προσωπικού αυτού.

Όμως τι να κάνουν, φερειπείν, 25 πιστώσεις Ε.Β.Π για ολόκληρη την Αττική; 9 πιστώσεις Ε.Ε.Π για την Πελοπόννησο και 6 Ε.Ε.Π για τα Ειδικά Σχολεία της Στερεάς Ελλάδας;

Το Υπουργείο Παιδείας γνωρίζει πολύ καλά πως τα κενά σε Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π είναι τεράστια σε όλη τη χώρα και οι διατεθείσες 421 πιστώσεις είναι ελαχιστότατες.

Γι αυτό από τη Δευτέρα κιόλας θα πρέπει να διαθέσει τουλάχιστον τον αριθμό των περσινών πιστώσεων(1.288) μια κι έξω, αφενός μεν για να υπάρξει έγκαιρη στελέχωση των δομών Ε.Α.Ε σε Ε.Ε.Π & Ε.Β.Π, αφετέρου δε, ορθολογική κατανομή του προσωπικού αυτού.

Τα κενά είναι συγκεκριμένα και διαχρονικά.

Δεν χρειάζεται να περιμένει το Υπουργείο να δει κάτι που δεν ξέρει.

Εκτός κι αν περιμένει να δει αν και τι θα περισσέψει μετά τη διάθεση πιστώσεων για πρόσληψη Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Εδώ όμως, σ αυτή την περίπτωση, το Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο το μερίδιο που του αναλογεί, στο χώρο της Ειδικής Αγωγής, στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Εδώ και τώρα...που λέει κι ο λαός...

Βασίλης Βούγιας
13/9/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου