Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση: Οπτική Αναπηρία, Ήπιες Εκπαιδευτικές Ανάγκες, Νοητική Αναπηρία, Πολλαπλές Αναπηρίες»



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ανακοινώνει την προκήρυξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) με τίτλο «Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση: Οπτική Αναπηρία, Ήπιες Εκπαιδευτικές Ανάγκες, Νοητική Αναπηρία, Πολλαπλές Αναπηρίες» για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 με τις εξής κατευθύνσεις :
α. Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση ατόμων με Οπτική Αναπηρία
β. Ειδική Αγωγή, Εκπαίδευση και Αποκατάσταση ατόμων με Νοητική Αναπηρία ή/και Πολλαπλές Αναπηρίες
γ. Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με Ήπιες Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Kαλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν από τις 09/12/2014 μέχρι και τις 23/12/2014 τα εξής δικαιολογητικά:
α. Αίτηση συμμετοχής στο Π.Μ.Σ., στην οποία θα δηλώνεται η κατεύθυνση σπουδών που σκοπεύει να ακολουθήσει ο υποψήφιος μεταπτυχιακός φοιτητής.
β. Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας καθώς και δυο (2) προσφατες φωτογραφίες, στις οποίες θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου.
γ. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου. Για τους υποψηφίους, οι οποίοι κατέχουν πτυχίο Α.Ε.Ι. του εξωτερικού ισότιμο ή αντίστοιχο με πτυχία ελληνικών Α.Ε.Ι., απαιτείται πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας το οποίο απονέμεται από δημόσιους εξουσιοδοτημένους φορείς.
δ. Πιστοποιητικό σπουδών, με αναλυτική βαθμολογία προπτυχιακών μαθημάτων, στο οποίο αναγράφεται και ο βαθμός του πτυχίου.
ε. Άλλα πτυχία Α.Ε.Ι., εφόσον υπάρχουν, νόμιμα επικυρωμένα.
στ. Μεταπτυχιακά ή Διδακτορικά Διπλώματα, εφόσον υπάρχουν.
ζ. Πιστοποιητικό πολύ καλής γνώσης της αγγλικής γλώσσας (Γ1/C1) ή ανώτερη, συμφωνα με τα όσα ισχύουν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.
η. Αποδεικτικά δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πρακτικά συνεδρίων.
θ. Αντίγραφο πτυχιακής εργασίας σε ψηφιακή μορφή, εφόσον υπάρχει.
ι. Βιογραφικό σημείωμα σύμφωνα με υπόδειγμα που θα παραλάβουν από τη γραμματεία του Π.Μ.Σ. ή θα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα
  • Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης απαιτεί την καταβολή διδάκτρων ύψους 4000 ευρώ για το σύνολο του προγράμματος.
  • Ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών στο Π.Μ.Σ ορίζεται κατ' ανώτατο όριο σε 60 κατ’ έτος (20 ανά κατεύθυνση).
  • Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι τμημάτων ΤΕΙ.
  • Για τους υποψηφίους που κατέχουν πτυχίο Α.Ε.Ι. του εξωτερικού ισότιμο ή αντίστοιχο με πτυχία ελληνικών Α.Ε.Ι., απαιτείται πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης της ελληνικής γλώσσας από δημόσιους εξουσιοδοτημένους φορείς.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (Γ1/C1) ή ανώτερη, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας TOEFL και IELTS κατοχυρώνονται για τέσσερα (4) χρόνια.
  • Η επιλογή των φοιτητών του Π.Μ.Σ. γίνεται σε δύο στάδια. Κατά το πρώτο στάδιο εξετάζονται οι φάκελοι των υποψηφίων και οι υποψήφιοι κατατάσσονται αξιολογικά, σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια:

Κριτήρια επιλογής Μέγιστο
μορίων
ο βαθμός πτυχίου

10
τα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με τα μαθήματα των κατευθύνσεών του Π.Μ.Σ. (2 μόρια για κάθε μάθημα). Η μοριοδότηση θα είναι ξεχωριστή για την εν συνεχεία κατάταξη σε κάθε κατεύθυνση του μεταπτυχιακού και θα αφορά τη συνάφεια των προπτυχιακών μαθημάτων με τα μαθήματα της κατεύθυνσης. 10
ο βαθμός της διπλωματικής εργασίας (βαθμός = μόρια) όταν αυτή είναι σχετική με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. Η μοριοδότηση θα είναι ξεχωριστή για την εν συνεχεία κατάταξη σε κάθε κατεύθυνση του μεταπτυχιακού και θα αφορά τη συνάφεια της διπλωματικής εργασίας με τα μαθήματα της κατεύθυνσης. 10
Επιπλέον τίτλοι σπουδών (3 μόρια για δεύτερο πτυχίο, 9 μόρια για μεταπτυχιακό και 13 μόρια διδακτορικό). Δεν θα μοριοδοτούνται παραπάνω του ενός πτυχίου, μεταπτυχιακού, διδακτορικού. 25
οι δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και πρακτικά συνεδρίων (10 μόρια για κάθε δημοσίευση σε περιοδικό και 3 μόρια για κάθε δημοσίευση σε πρακτικά συνεδρίου, με μέγιστο τα 25 μόρια)

25
η βαθμολογία στη συνέντευξη

20


  • Στο δεύτερο στάδιο καλούνται για συνέντευξη οι 80 επικρατέστεροι υποψήφιοι και εξ αυτών επιλέγονται οι 60 με την υψηλότερη βαθμολογία μετά τη συνέντευξη. Από τη διαδικασία της συνέντευξης εξαιρούνται όσοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν στο πρώτο στάδιο τόσο υψηλή βαθμολογία, που να τους καθιστά αυτόματα επιτυχόντες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της συνέντευξης.
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα μαθημάτων παρακαλώ ανατρέξτε στο παρακάτω link.
Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στη Γραμματεία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας:
Εγνατία 156, 54006, ημιώροφος, γραφείο 12
τηλέφωνο 2310 891605
Email: metekpe@uom.gr
τις εξής ώρες και μέρες: Δευτέρα έως και Παρασκευή 10:00-13:00
Επίσης, οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά ή με υπηρεσίες ταχυμεταφοράς (courier) στην παραπάνω διεύθυνση. Η έγκαιρη υποβολή θα αποδεικνύεται μόνο από τη σφραγίδα του ταχυδρομείου ή το αποδεικτικό της εταιρείας ταχυμεταφοράς (courier). Αιτήσεις που φέρουν ημερομηνία αποστολής μετά τις 23/12/2014 είναι εκπρόθεσμες και δε λαμβάνονται υπόψη.




O Διευθυντής του
Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Αναπληρωτής Καθηγητής
Ιωάννης Αγαλιώτης

uom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου