Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΕΠΕΙΓΟΝ!!!...Διακοπή λειτουργίας επιτόπιας υποστήριξης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ(Π.Σ.Δ.)/ Πρόταση συλλογής ψηφιακών υπογραφών για συνέχιση της Δράσης

Αυτή την πολύτιμη υπηρεσία βρήκαν να περικόψουν...Κατά τ άλλα ομνύουμε στην ψηφιακή εποχή...ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Βασίλης Βούγιας
25 Φεβρουαρίου 2015 


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 Βόλος, 25/2/2015
Αριθ. Πρωτ.: 2302


 Προς: Χρήστες Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου περιοχής ευθύνης Παν. Θεσσαλίας

 ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας επιτόπιας υποστήριξης ΠΣΔ / Πρόταση συλλογής ψηφιακών υπογραφών για συνέχιση της Δράσης

Αγαπητοί συνεργάτες,

Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι το Μάιο του 2015 διακόπτεται πρόωρα - μετά από τρία χρόνια πλήρους λειτουργίας - η υπηρεσία επιτόπιας τεχνικής υποστήριξης των υπολογιστικών συστημάτων των σχολείων. Αιτία της διακοπής είναι οι οικονομικές περικοπές που αποφασίστηκαν από τον φορέα χρηματοδότησης (Υπουργείο Παιδείας) για το έργο ΣΤΗΡΙΖΩ όπου εντάσσεται η Δράση.
Στόχος της παρούσας επιστολής - πέρα από την ενημέρωση σας για τη παραπάνω δυσάρεστη εξέλιξη - είναι η διαμόρφωση μίας δημόσιας δήλωσης των χρηστών του ΠΣΔ περιοχής ευθύνης του ΠΘ, η οποία να αναγνωρίζει την χρησιμότητα των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης και να υποστηρίζει την συνέχισή τους. Η δημόσια δήλωση θα γίνει με ψηφιακή συλλογή υπογραφών όσων συμφωνούν με το κείμενο που επισυνάπτεται στο τέλος (petition στην διεύθυνση http://goo.gl/W9KVe7 ) και θα χρησιμοποιηθεί σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας.
Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια λειτουργίας, η αποδοχή των υπηρεσιών επιτόπιας υποστήριξης* από την εκπαιδευτική κοινότητα εμφανίζεται ως εξαιρετικά υψηλή, με βάση
(α) το πλήθος των προσκλήσεων/επισκέψεων στα σχολεία, οι οποίες είναι υπερδιπλάσιες του αρχικού σχεδιασμού,
(β) την αξιολόγηση των υπηρεσιών από τους χρήστες, της οποίας τα αποτελέσματα αγγίζουν το άριστο (4,96/5) τόσο ως προς την απόκριση όσο και ως προς την τεχνική κατάρτιση,
(γ) το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας της ομάδας με όλους τους εμπλεκόμενους (εκπαιδευτικούς, διευθυντές σχολείων, διευθύνσεις εκπαίδευσης, Κέντρα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, περιφερειακές διευθύνσεις).
Δυστυχώς, με την πρόωρη διακοπή του έργου η πλήρως λειτουργική δομή επιτόπιας υποστήριξης εξαναγκάζεται σε διάλυση, ενώ τα σχολεία υποχρεώνονται να παραμείνουν χωρίς στήριξη σε μια εποχή γεμάτη τεχνολογικές απαιτήσεις.
Επειδή θεωρούμε ότι το ισχυρότερο και ουσιαστικότερο επιχείρημα υπέρ της συνέχισης των υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στα σχολεία (με την παρούσα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή) παρέχεται από την ίδια την εκπαιδευτική κοινότητα, σας προτρέπουμε, εφόσον συμφωνείτε με την παραπάνω ανάλυση και το σύντομο κείμενο που επισυνάπτεται στο τέλος της επιστολής, να προσθέσετε και το δικό σας όνομα και ιδιότητα στην διεύθυνση http://goo.gl/W9KVe7.
Με εκτίμηση

Καθ. Μποντόζογλου Βασίλειος

Επιστημονικός Υπεύθυνος ΠΣΔ/ ΠΘ

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΣΔ
Η επιτόπια τεχνική υποστήριξη υπολογιστικών συστημάτων των σχολείων περιοχής ευθύνης του ΠΘ, η οποία παρέχεται από το ΠΣΔ μέσω του έργου ΣΤΗΡΙΖΩ του Υπουργείου Παιδείας, διακόπτεται πρόωρα το Μάιο του 2015 λόγω οικονομικών περικοπών στο έργο.
Στη διάρκεια τριών χρόνων λειτουργίας, η αποδοχή των υπηρεσιών επιτόπιας υποστήριξης από την εκπαιδευτική κοινότητα υπήρξε εξαιρετικά υψηλή, όπως αποδεικνύεται από το πλήθος των προσκλήσεων-επισκέψεων, την άριστη αξιολόγηση των τεχνικών και το εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας.
Θεωρούμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες κρίσιμες για την αναβάθμιση της λειτουργίας των σχολείων μας (ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία των αυξημένων τεχνολογικών απαιτήσεων) και ζητούμε ένθερμα τη συνέχιση  των υπηρεσιών επιτόπιας τεχνικής υποστήριξης με την παρούσα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή.

*Επειδή η υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης βασίζεται στη προσωπική επαφή των τεχνικών μας και επειδή είμαστε υπερήφανοι για την ομάδα που δημιουργήθηκε και λειτουργεί, υπενθυμίζουμε τα μέλη της:
Γιαλαμάς Γιάννης, περιοχή ευθύνης νομός Λάρισας

Ζεϊμπέκης Γιώργος, περιοχή ευθύνης νομός Μαγνησίας

Μακρής Δημήτρης, περιοχή ευθύνης νομός Τρικάλων

Μπολτσή Αγγελική, περιοχή ευθύνης νομός Καρδίτσας

Στέφος Νικόλαος, περιοχή ευθύνης νομός Φθιώτιδας

Τσαμαδός Παναγιώτης, περιοχή ευθύνης νομός Ευρυτανίας

Κολτσίδας Αλέξανδρος, υπηρεσία helpdesk

Κοτσαμανίδης Αθανάσιος, υπηρεσία helpdesk

Κουτσιφέλη Μαρία, υπηρεσία helpdesk

Μπατιστάκης Δημήτρης, υπηρεσία helpdesk

Μπρότσης Θεόδωρος, υπηρεσία helpdesk




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου