Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Την Τρίτη 12/5/2015 η ψήφιση του ν/σ «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις»...και το Φ.Ε.Κ. "να βγει όσο γίνεται πιο γρήγορα"





ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ(ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 8/5/2015)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων):

Όπως γνωρίζετε, είχαμε εισέλθει στη διαδικασία του κατεπείγοντος. Είχαμε επικαλεστεί ορισμένες ημερομηνίες και είχαμε μπει σ’ αυτήν εδώ τη διαδικασία.
Σήμερα, αυτή είναι η διαδικασία -όπως ακούσαμε από τον κύριο Πρόεδρο- που προβλέπει τους χρόνους που ακούσατε. Με βάση όμως τον Κανονισμό της Βουλής, όταν έχουν κατατεθεί -και έχουν κατατεθεί τροπολογίες και υπουργικές και βουλευτικές στο νομοσχέδιο- δεν μπορεί η διαδικασία να ολοκληρωθεί με την ψήφισή της σήμερα.
Επιπλέον, από ό,τι πληροφορήθηκα από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, θα κατατεθεί αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Παρ’ όλο που θα μπορούσαμε και σήμερα να έχουμε ονομαστική ψηφοφορία, δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε καθόλου το εμπόδιο ότι επειδή ακριβώς έχουμε τροπολογίες, θα πρέπει να τις συζητήσουμε άλλη μέρα, δηλαδή την Τρίτη.
Έτσι, λοιπόν, για λόγους καλύτερης αποτύπωσης της γνώμης των Βουλευτών όσον αφορά το αν θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία σήμερα ή την Τρίτη, νομίζω ότι η Τρίτη είναι μια μέρα η οποία δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους Βουλευτές να συμμετέχουν στην ονομαστική ψηφοφορία σε ένα τόσο σημαντικό νομοσχέδιο.

Επειδή, όμως, είναι έτσι τα πράγματα, η πρόταση του Υπουργείου είναι ότι θα μπορούσαμε, μια που δίνεται αυτή η δυνατότητα -αν και θα πρέπει να πω εκ προοιμίου ότι ο χρόνος είναι οριακός όσον αφορά τις προθεσμίες και θα φροντίσουμε το ΦΕΚ να βγει όσο γίνεται πιο γρήγορα- με την άδεια του Σώματος, προτείνω να μπορέσουμε να συζητήσουμε σήμερα, όχι με τους πιεστικούς χρόνους που επιβάλλει το κατεπείγον, αλλά με μία μεγαλύτερη άνεση, όπως τη γνωρίζουμε την κοινοβουλευτική διαδικασία, να μιλήσουμε σήμερα επί της αρχής με κατάλογο ομιλητών -και αυτό βέβαια, μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου, γιατί οι Βουλευτές δεν είναι προετοιμασμένοι ενδεχομένως να συμμετάσχουν σε μία τόσο εκτεταμένη συζήτηση- να πάμε την Τρίτη με συζήτηση κατ’ άρθρο και να μιλήσουμε και για τις τροπολογίες τότε, να γίνει ονομαστική ψηφοφορία και να ολοκληρωθεί η συζήτηση την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου