Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Εκδήλωση στο ΥΠΟΠΑΙΘ για το «Κύπρος 1974-2014, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ…»


 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Με αφορμή την τελετή βράβευσης των δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος 1974-2014, Δεν ξεχνώ, Διεκδικώ, Δημιουργώ…» η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ξεχείλισε το μεσημέρι από ζωή και ελπίδα. Φορείς αυτής της θετικής ενέργειας ήταν οι μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί από όλη τη χώρα και την ομογένεια (1000 άτομα) που έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση.
«Συγχαίρω όλους όσους πήραν μέρος παιδιά και εκπαιδευτικούς, δημιουργικά ή οργανωτικά στον διαγωνισμό» είπε κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης ο Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς.
Παρατήρησε ακόμα ότι ο τίτλος της εκδήλωσης περιέχει ένα υψηλό νόημα επειδή «δεν δύναται να είμαστε δημιουργικοί αν η μνήμη μας είναι κοντή».
Στη συνέχεια ο υπουργός βράβευσε το 22ο Νηπιαγωγείο Ρόδου τα παιδιά του οποίου εικονογράφησαν κυπριακά παραμύθια.
Με αφορμή την εκδήλωση ο υπουργός συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Κυριάκο Κενεβέζο. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα όπου και ανταλλάχτηκαν εποικοδομητικές απόψεις.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και το Σπίτι της Κύπρου - Μορφωτικό γραφείο της Κυπριακής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Απευθύνθηκε σε μαθητές όλων των τάξεων δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου