Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Διεθνής Συνάντηση Νέων στο Ανόβερο της Γερμανίας...«Από το παρελθόν για το μέλλον-η νεολαία κινητοποιεί την Ευρώπη»-Εως 9/5


Διεθνής Συνάντηση Νέων 2015 πραγματοποιείται μέχρι τις 9 Μαΐου στο Ανόβερο της Γερμανίας με θέμα «Από το παρελθόν για το μέλλον – η νεολαία κινητοποιεί την Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην πόλη του Ανόβερου, νέοι από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν μια καινούρια πόλη, κάνουν καινούριους φίλους και αντιλαμβάνονται τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους η ιστορική μνήμη καλλιεργείται στην Ευρώπη.

Φέτος, έπειτα από επίσημη πρόσκληση του δήμου του Ανόβερου έξι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Λυκείου και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί από τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, λαμβάνουν ενεργά μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Νέων, εκπροσωπώντας τη χώρα μας.

Κατά την παραμονή τους στο Ανόβερο, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις γνώσεις τους στα γερμανικά, συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίας, αλλά και μέσα από την καθημερινή επαφή με συνομηλίκους τους.

Εκτός από τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας με θέμα την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, το πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει γνωριμία με την πόλη του Ανόβερου, επίσημη υποδοχή από τον δήμαρχο της πόλης, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε τόπους ιστορικού ενδιαφέροντος καθώς και πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου