Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας θάσαι…(Του Βασίλη Βούγια)





Σήμερα, Παρασκευή 8/5/2015 στις 17:30, στον Άγιο  Στέφανο Μαγνησίας κηδεύεται ο φίλος μου ο Χρήστος Γούλας, ο οποίος υπήρξε Εργοθεραπευτής στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής του Βόλου και επί σειρά ετών Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το Χρήστο, τα τελευταία χρόνια,  εκτός από συνάδελφο είχα την τιμή να τον έχω και φίλο και αρκετές φορές επισκέφθηκα την πατρίδα του το Βόλο περνώντας πολύ ωραίες στιγμές μαζί.

Ο πάντα γελαστός Χρήστος, με το καλόκαρδο φωτεινό πρόσωπό,  είχε την « παλιομοδίτικη» εκείνη εντιμότητα που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους τους έχοντες παιδιόθεν δομημένους αξιακούς κώδικες, ιδιόμορφο φλεγματικό χιούμορ, το οποίο τον έκανε δημοφιλή στις παρέες και μεγάλη όρεξη να προσφέρει ανιδιοτελώς σ αυτό που λέμε «κοινό όραμα» για την εκπαίδευση και για την κοινωνία γενικότερα.

Το Βόλο, λοιπόν, τον είχα συνδυάσει τα τελευταία χρόνια και με την παρουσία αυτού του ωραίου ανθρώπου, ο οποίος συχνά –πυκνά  με παρότρυνε να σπάσω το φαύλο κύκλο της εγγενούς αναβλητικότητας μου και να τον επισκεφτώ.

Έτσι λοιπόν τις τελευταίες μέρες ο Χρήστος με τη «γλυκειά» επιμονή του με έπεισε να περάσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο μαζί στην πόλη που αγαπούσε.

Πλην όμως οι δαίμονες που τον βασάνιζαν και που ο σεμνός και καλόκαρδος αυτός άνθρωπος ουδέποτε άφησε να τους φανταστούμε, εμείς που τον αγαπούσαμε, τον πήραν χθες οριστικά από κοντά μας.

 Και η χαρά που μας έδινε έγινε οδύνη.

Ο Χρήστος θεωρώντας πως θα μας γινόταν βάρος, δεν θέλησε να μοιραστεί το φορτίο που κουβαλούσε με μας, ώστε να μπορέσoυμε να τον βοηθήσουμε, γεμίζοντάς μας με απέραντη θλίψη.

Από δω και μπρός τίποτε δεν θάναι όπως πριν…

Καλό ταξίδι φίλε…

Πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας θάσαι…

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου