Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Προς:
- Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας
& Θρησκευμάτων
κ. Μπαλτά Αριστείδη
- Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας
κ. Κουράκη Αναστάσιο
Κοινοποίηση: Δ/ντη Ειδικής Αγωγής,
Κ. Λολίτσα Κωνσταντίνο
Αθήνα, 13-5-2015
                                 Αρ. Πρωτ: 13
ΘΕΜΑ: «ΕΝΙΑΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ»
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ), εκτιμά ότι η κατάρτιση Ενιαίου Πίνακα Αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στην Ειδική Εκπαίδευση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα επιλύσει πολλές από τις αδικίες και παρατυπίες που παρατηρούνταν στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στην υιοθέτηση και εφαρμογή του νέου θεσμού.
Ωστόσο, οφείλουμε να καταθέσουμε την επιφύλαξή μας ως προς το αν ο χρόνος που απομένει μέχρι την προκήρυξη πρόσληψης αναπληρωτών, επαρκεί για το σχεδιασμό και οργάνωση του συστήματος, τον προσδιορισμό της διαδικασίας και την τελική απρόσκοπτη  εφαρμογή της. Προτείνουμε, λοιπόν, προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες και αρρυθμίες, να δοθεί πίστωση χρόνου και να λειτουργήσει για τελευταία φορά κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2015-16, το σύστημα προσλήψεων ως είχε μέχρι σήμερα. Θεωρούμε ότι έτσι θα υπάρξει επαρκές χρονικό διάστημα για να γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και να καμφθούν οι τυχόν αντιρρήσεις και επιφυλάξεις, που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι υφίστανται.
Παραμένουμε στη διάθεση του Υπουργείου προκειμένου να συμβάλουμε με εποικοδομητικές προτάσεις στο σχεδιασμό και υλοποίηση του Ενιαίου Πίνακα Προσλήψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου