Τρίτη 5 Μαΐου 2015

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ(ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) ΧΑΝΙΩΝ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ...




Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Χανίων


Email  Υπηρεσίας: kday@dide.chan.sch.gr
Email προϊσταμένης: keddy.ven@gmail.com
Τ.Δ. 8ης Δεκεμβρίου 61, 73132 Χανιά



ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΧΑΝΙΩΝ (2014-15)

Αναπληρώτρια Προϊσταμένη:  Βενιανάκη Αικατερίνη
          Κοινωνικοί Λειτουργοί:  Βόκα Ελένη
                                                     Περιστεράκη Ερασμία
                                 Ψυχολόγοι: Καλλιονάκη Ελένη
                                                      Καλλιοντζή Σοφία
            Εκπαιδευτικοί Π/θμιας
               και Δ/θμιας Εκπ/σης:  Αγριμάκη Στέλλα
                                                     Κορακάκη Κατερίνα
                                                     Σακελλαρίου Σταυρούλα
                       Παιδοψυχίατρος :Παπαδαντωνάκης Γιώργος
                               Γραμματέας: Αθανασόπουλος Αθανάσιος
                
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΧΑΝΙΩΝ

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας (εκτός από τις αξιολογήσεις-διαγνώσεις-παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικούς), το προσωπικό του ΚΕ.Δ.Δ.Υ υιοθετεί τη συστημική προσέγγιση σε όλες τους τις δράσεις του και δε στηρίζεται στην αποσπασματική αντιμετώπιση των ειδικών αναγκών των μαθητών και των οικογενειών τους. το ΚΕΔΔΥ Χανίων.
Έχει αναπτύξει τις παρακάτω δράσεις:


Α) Συνεργάζεται με όλες τις σχολικές μονάδες του Νομού, με στόχο την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που αφορούν συγκεκριμένους μαθητές ή συγκεκριμένες καταστάσεις μέσα στη σχολική τάξη ή στο σχολείο. Έτσι, διοργανώνονται από κοινού σε συνεργασία με τους σχολικούς συμβούλους Γενικής Αγωγής, ημερίδες, ενδοσχολικές επιμορφώσεις ή ενημερώσεις για συγκεκριμένους μαθητές στους Συλλόγους Διδασκόντων ή σε μέλη του Συλλόγου. Σε αρκετές περιπτώσεις αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση.

Β) Το 2012 με πρωτοβουλία των μελών του προσωπικού του ΚΕ.Δ.Δ.Υ Χανίων συστάθηκε στο Ν. Χανίων η ομάδα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ (http://www.prolamvano.blogspot.gr/)  για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της βίας, με τη συμμετοχή και συνεργασία σχολικών συμβούλων και άλλων. Έτσι, υλοποιήθηκαν δράσεις- επιμορφώσεις, σε όλους τους Δήμους του Ν. Χανίων με τη συμμετοχή δεκάδων εκπαιδευτικών ανά δήμο για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. 

Γ) Για την ολόπλευρη αντιμετώπιση των δυσκολιών των μαθητών και των οικογενειών τους, το ΚΕ.Δ.Δ.Υ Χανίων συνεργάζεται και με άλλες Υπηρεσίες και φορείς επιχειρώντας να  λειτουργήσει ως διαμεσολαβητικό δίκτυο μεταξύ όλων των υπηρεσιών και των μαθητών  με ειδικές ανάγκες.
Δ) Ως ομάδα εργασίας Επιμόρφωσης  Γ΄ φάσης και  διαρκούς Υποστήριξης των εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2014-2015 για τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων εργάζεται και συνεργάζεται  με εκπαιδευτικούς και γονείς, σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας βιωματικά εργαστήρια στους εκπαιδευτικούς  Παράλληλης Στήριξης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου