Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Καινοτόμα εφαρμογή σχολείων της Δ.Δ.Ε. Κέρκυρας βοηθάει παιδιά να καλέσουν σε βοήθεια με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου



 

NEVER LOST 

Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας
ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας Κέρκυρας
2ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας
4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καινοτόμα εφαρμογή σχολείων της Δ.Δ.Ε. Κέρκυρας βοηθάει παιδιά να καλέσουν σε βοήθεια με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου

Που βρίσκομαι; Έχω χαθεί. Πως μπορώ να ζητήσω βοήθεια; Πως θα τους στείλω τη θέση μου; Πως μπορώ να δω που βρίσκομαι; Μερικές από τις ερωτήσεις που μπορεί να έρθει αντιμέτωπο ένα παιδί όταν χαθεί ή βρεθεί σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η εφαρμογή NEVER LOST δημιουργήθηκε από μαθητές σχολείων, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλα τα παιδιά της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 οι μαθητές 4 σχολείων επιλέξανε σχεδιάσανε και υλοποιήσανε  μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Το αρχικό τους κίνητρο; Να βοηθήσουνε παιδιά με ειδικές ικανότητες, νοητική υστέρηση και πολυαναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας. Το πρόβλημα; Πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά με την κατοχή ενός κινητού τηλεφώνου να καλέσουν σε βοήθεια κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις; Η λύση; Η δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα με την οποία ένα παιδί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης να μπορεί με 2 μόνο κινήσεις (2 κλικ) να καλέσει ένα τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS, να δει τη θέση του σε χάρτη, να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή να στείλει το χάρτη της θέσης του.

Οι 50 μαθητές των τεσσάρων αυτών σχολείων παρέδωσαν την εφαρμογή στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κέρκυρας σε μια εκδήλωση που θα μείνει στη μνήμη όλων μας και ολοκληρώνοντας το έργο τους, παραδίδουν την εφαρμογή δωρεάν σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας με την ευχή να μη χρειαστεί να βρεθούν στην ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουν. Σας καλούμε να κατεβάσετε την εφαρμογή NEVER LOST από το Google Play Store, να την εγκαταστήσετε στο κινητό τηλέφωνο του παιδιού σας και να του εξηγήσετε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει αν χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει.

Με την ευχή η εφαρμογή να χαρίσει σιγουριά και ασφάλεια σε κάθε παιδί.
Γιατί μερικά πράγματα μπορεί να είναι εύκολα και αυτονόητα για εμάς αλλά δεν είναι για όλα τα παιδιά.
Σας ευχαριστούμε !!!
Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας - ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας- 2ο & 4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας

www.epalkerkyras.com/neverlost



Περιγραφή Εφαρμογής http://tinyurl.com/ljz6j5m ,
Video trailer http://tinyurl.com/khfbp6g

Αναζητήστε χρησιμοποιώντας το όνομα NEVER LOST. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου