Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Πραγματοποίηση Hμερίδας Ειδικής Αγωγής στο Βόλο...Σάββατο 16 Μαΐου 2015




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πραγματοποίηση Hμερίδας Ειδικής Αγωγής στο Βόλο

Η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών (Π.Ε.Ε.Π.) αποτελεί την επιστημονική ένωση των ειδικών παιδαγωγών στη χώρα μας, απαρτίζεται από ειδικευμένους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων που υπηρετούν σε δομές παροχής ειδικής αγωγής και διαγνωστικές μονάδες στο σύνολο της επικράτειας. Είχε και έχει ενεργή παρουσία με προτάσεις που στοχεύουν στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου στην ειδική αγωγή με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Έχει συντάξει και καθιερώσει τον Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας του Ειδικού Παιδαγωγού, τη σημαντικότερη ίσως σχετική πρωτοβουλία στο χώρο της εκπαίδευσης. Μεταξύ των στόχων της Π.Ε.Ε.Π. περιλαμβάνονται:
·      Η εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών στην παροχή ειδικής εκπαιδευτικής παρέμβασης για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
·      Η δια βίου εκπαίδευση των ειδικών παιδαγωγών με στόχο την προώθηση αποτελεσματικών πρακτικών παρέμβασης.
Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτών των στόχων η Πανελλήνια Ένωση Ειδικών Παιδαγωγών διοργανώνει ημερίδα με θέμα:
Καινοτόμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στην Ειδική Αγωγή
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο, το Σάββατο 16 Μαΐου 2015  στο Αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (κτίριο ‘Παπαστράτου’, Αργοναυτών & Φιλελλήνων- Βόλος ).
Θα παρουσιαστούν προγράμματα απ' όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όλους σχεδόν τους τύπους δομών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Εκτός από τη Θεσσαλία συμμετέχουν σχολεία από τις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.
Η ημερίδα αφορά εκπαιδευτικούς ειδικής και γενικής αγωγής, παράλληλης στήριξης, ειδικό εκπαιδευτικό, ειδικό βοηθητικό προσωπικό, φοιτητές και  γονείς μαθητών με Αναπηρία και/ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και πραγματοποιείται σε συνεργασία με σχολικούς συμβούλους, ειδικής και γενικής αγωγής, της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Επισυνάπτεται το πρόγραμμα με τις εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν.
Πληροφορίες: unionpeep@gmail.com ,    www.specialeducation.gr , &  facebook.com/unionpeep   
                                                  
Για το Δ.Σ. της  Π.Ε.Ε.Π.


                    Η  Πρόεδρος                                                      Η  Γ.Γραμματέας                                            
                 

                 Κουσουρέτα Νίκη                                                    Πρυμίδου Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου