Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΕΛΙΚΩΣ ΟΙ 854 ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ Π.Δ.Ε., ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π., ΤΩΝ 4 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΔΙΧΩΣ ΕΣΠΑ



Επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από το σημερινό ενημερωτικό μου σημείωμα-http://seepea-stella.blogspot.gr/2015/10/854.html - το οποίο ομιλούσε περί του ενδεχομένου να μην ισχύσουν τελικά τα αναφερθέντα περί 854 προσλήψεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. (για τις 4 Περιφέρειες δίχως ΕΣΠΑ), από τις συνολικά 4.000 του Π.Δ.Ε., που αφορούν σε όλη την εκπαίδευση, χθές στη συγκέντρωση των φορέων ειδικής αγωγής στο Υπουργείο Παιδείας, έχω να δηλώσω τα εξής:

Εκ της θεσμικής θέσεώς μου ως αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.), οφείλω να ενημερώνω τα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. για ότι υποπίπτει στην αντίληψή μου, για οποιοδήποτε θέμα ενημερώνομαι αρμοδίως και τα αφορά.

Ιδίως όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση της διάθεσης των πιστώσεων του Π.Δ.Ε.στο Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. των 4 Περιφερειών που στερούνται άλλη λιγότερο και άλλη περισσότερο των πιστώσεων των διαθεσίμων Προγραμμάτων ΕΣΠΑ., πράγμα το οποίο έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους υποψήφιους αναπληρωτές που έχουν καταθέσει αίτηση πρόσληψης στις ως άνω αναφερθείσες  Περιφέρειες.

Σήμερα λοιπόν κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο Υπουργείο Παιδείας, επ αφορμή προγραμματισμένης συνεδριάσεως του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και μετά από σειρά συναντήσεων με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου, αποκόμισα την εντύπωση πως κάθε άλλο παρά έχει κλειδώσει το 854 ως νούμερο προσλήψεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.

 Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών των παραγόντων διετείνοντο διακαώς πως σ αυτό το νούμερο θα περιληφθούν τελικώς και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Ε.Α.Ε.

Αυτά, όπως πάντα πράττω και για μένα αυτό αποτελεί θέμα αρχής, τα κοινοποίησα ώστε να ενημερωθούν πάραυτα τα μέλη του Ε.Ε.Π/Ε.Β.Π., των οποίων είμαι τα μάτια και η φωνή ως εκλεγμένος εκπρόσωπός τους στο Υπουργείο.


Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν έχω μάθει να λειτουργώ δυστυχώς ή ευτυχώς με άλλο τρόπο και αναλαμβάνω την ευθύνη και το όποιο κόστος.

Μακάρι δε να ανησύχησα αναιτίως, μακάρι να είχα λάθος πληροφόρηση και οι πιστώσεις από το Π.Δ.Ε. για το Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. να είναι ακόμα και πιό πάνω από τις 854 που αναφέρθηκαν.

Ειλικρινώς μακάρι!

Βασίλης Βούγιας
1/10/2015

Υ.Γ: Από το f.b του αιρετού του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Δημήτρη Μπράτη
Οι 4000 πιστώσεις του ΠΔΕ έφτασαν από χθες βράδυ στο υπουργείο παιδείας.Η πολιτική ηγεσία θα σποφασίσει για το πώς θα κατανεμηθούν.Πάντως τα όσα γράφηκαν ότι από αυτές τις πιστώσεις θα δοθούν 850 για ΕΕΠ και ΕΒΠ δεν ισχύουν.Αυτή τουλάχιστον την ενημέρωση είχα πριν λίγο από τη Γενική Δνση προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου