Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Διαμαρτυρία Σχολικών Ψυχολόγων σχετικά με τη μη αναγνώριση φέτος-σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια-της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, από την Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας




 Λάβαμε από συναδέλφους υποψήφιους αναπληρωτές Ψυχολόγους(ΠΕ23) επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε ακολούθως, σχετικά με την μη αναγνώριση από πλευράς Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας της συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών τους στη Σχολική Ψυχολογία. 
Κατά τους συναδέλφους: "επί συνεχή έτη το αρμόδιο Όργανο που κρίνει τις συνάφειες των Μεταπτυχιακών Τίτλων, δηλαδή το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. της ίδιας Περιφέρειας, αναγνώριζε τη συνάφεια των Μεταπτυχιακών μας Τίτλων με την Σχολική / Παιδαγωγική ψυχολογία και μας κατέτασσε στον Κύριο Πίνακα, διορίζοντας μας επανειλημμένα σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ.".
Από την πλευρά μας θα επιθυμούσαμε από τους αιρετούς μας στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας να πάρουν θέση επί του θέματος, την οποία φυσικά και θα δημοσιεύσουμε πάραυτα.

Βασίλης Βούγιας
 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Διαμαρτυρία Σχολικών Ψυχολόγων

Στις 2/10/2015 αναρτήθηκαν οι: Κύριος Πίνακας Α’ και Επικουρικός Πίνακας Β’ από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κ. Μακεδονίας.
Επί συνεχή έτη, το αρμόδιο Όργανο που κρίνει τις συνάφειες των Μεταπτυχιακών Τίτλων, δηλαδή το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. της ίδιας Περιφέρειας, αναγνώριζε τη συνάφεια των Μεταπτυχιακών μας Τίτλων με την Σχολική / Παιδαγωγική ψυχολογία και μας κατέτασσε στον Κύριο Πίνακα, διορίζοντας μας επανειλημμένα σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
Φέτος δεν αναγνωρίσθηκε ο Μεταπτυχιακός μας Τίτλος, με αποτέλεσμα να καταταγούμε στον Επικουρικό Πίνακα Β’, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα διοριστούμε.

Διαμαρτυρόμαστε καθώς :
·           Η αναγνώριση των Μεταπτυχιακών μας Τίτλων επί σειρά ετών από την (ίδια) Περιφέρεια, έχει ουσιαστικά αποδείξει, θεμελιώσει και κατοχυρώσει την Θεσμική τους ισχύ και
·           κατά συνέπεια  συνιστά αυθαιρεσία η αιφνίδια ανατροπή τους, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν δεν έχουν παρεισφρήσει μεταβολές και τροποποιήσεις στη διαδικασία αξιολόγησης

Έτσι, η εν λόγω κρίση :
·           παραβιάζει τις αρχές της χρηστής Διοίκησης και της νομιμότητας,
·           δείχνει ανακολουθία της Διοίκησης σε σχέση με τις προηγούμενες αποφάσεις της.

      Για όλα τα παραπάνω, αιτούμαστε:
την αναγνώριση της συνάφειας των Μεταπτυχιακών μας Τίτλων με το αντικείμενο της Σχολικής / Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και την επανακατάταξή μας στον Κύριο Πίνακα Α’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου