Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση από την ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α. για την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σήμερα 5/10/2015 στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας του αθλητισμού ο υπουργός παιδείας κ.Φίλης Ν. επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου και του 6ου Γ/σίου Αγ. Δημητρίου.
Παραυρέθηκε το συντονιστικό των φορέων της ειδικής εκπαίδευσης και συγκεκριμένα εκπρόσωποι των Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΑΤΕΑ και της ΕΝΕΛΕΑ, ο σχολικός σύμβουλος ΕΑΕ 4ης περιφ. Αττικής κ.Μουταβελής και εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου, ενώ μετά τις εκδηλώσεις ακολούθησε συζήτηση παρόντος της Δημάρχου του Αγ. Δημητρίου που έχει αγκαλιάσει τίς δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Επίσης παραυρέθηκε κλιμάκιο του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ν.Αθήνας.
Ο υπουργός άκουσε με προσοχή γονείς, εκπαιδευτικούς και στελέχη της ειδικής εκπαίδευσης στη συζήτηση και τοποθετήθηκε στο τέλος.
Γίνονται, όπως είπε, προσπάθειες να καλυφθούν κατά το δυνατόν τα κενά στις δομές της ειδικής αγωγής και όταν είναι έτοιμοι οι πίνακες αναπληρωτών θα γίνουν άμεσα προσλήψεις, ενώ για άλλη μία φορά ακούγοντας το γενικό πλέον αίτημα δεσμεύτηκε να συγκροτήσει την επιτροπή που προβλέπει ο ν.1566/1985 και ουδέποτε έχει γίνει.


Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου