Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, Τ.Ε. ΚΑΙ ΚΕ.Δ.Δ.Υ....ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ Ε.Ε.Π.& Ε.Β.Π. ΑΠΟ ΤΟ 2ο Π.Δ.Ε....ΤΟ Φ.Ε.Κ. ΓΙΑ ΤΟ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. & Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π....ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016-17




Σύμφωνα με πληροφορίες από υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας:

1ον)...Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης , Τμήματα Ένταξης και ΚΕ.Δ.Δ.Υ.,  θα μπορέσουν να γίνουν από Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και μετά, καθότι προέκυψε ένα πρόβλημα με τη μοριοδότηση των  Σεμιναρίων 400 ωρών, για την οποία και γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

2ον)...Η ανακατανομή των πιστώσεων του 2ου Π.Δ.Ε. όσον αφορά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π.) και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π.), μετά την επικαιροποίηση των κενών και στο βαθμό που δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή έχει ως εξής:
Περιφέρεια Αττικής: 75 πιστώσεις
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: 15 πιστώσεις
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: 3 πιστώσεις
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 2 πιστώσεις
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης: 2 πιστώσεις
Σύνολο: 97 πιστώσεις + 8 πιστώσεις στη διάθεση της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής  προς κάλυψη εκτάκτων περιπτώσεων.
Γενικό Σύνολο: 105 πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. από το 2ο Π.Δ.Ε.

3ον)...Για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας θα διατεθούν 25 πιστώσεις.

4ον)...Το Φ.Ε.Κ. με την Απόφαση ανασυγκρότησης του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. αναμένεται να εκδοθεί σήμερα, οπότε από Δευτέρα 30 Νοεμβρίου θα μπορέσουν οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης να ανασυγκροτήσουν τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. σε όλη τη χώρα, ώστε να μπορούν να γίνονται προσλήψεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π.(αν και κατά την ταπεινή μου άποψη προσλήψεις Συνοδών Ε.Β.Π. θα μπορούσαν να γίνουν και χωρίς την εμπλοκή των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.).

5ον)...Θα ξεκινήσει η διαδικασία των Μεταθέσεων των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το 2016-17 σε λίγες ημέρες.

Με ότι νεώτερο επανερχόμεθα.

Βασίλης Βούγιας

7 σχόλια:

  1. Κύριε Βούγια μήπως γνωρίζετε πότε θα πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις ΕΒΠ του 2ου ΠΔΕ ? Συγκεκριμένα αναφέρομαι στις 75 πιστώσεις τις Αττικής. Μπορεί να το αναφέρατε κιόλας, αλλά μιας και κάμω πρώτη φορά τα χαρτιά μου και είμαι ολίγον άσχετη ..μπορεί να μην το κατάλαβα. Είμαι απο τους τελευταίους και καταλαβαίνετε περιμένω πως και πως. Και κάτι ακόμα. Άραγε θα γίνει άμεση πρόσληψη των 75 πιστώσεων ή θα παίρνουν πχ 15, 20 ανα τακτά χρονικά διαστήματα ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Πρέπει να ανασυγκροτηθεί το ΠΥΣΕΕΠ και ακολούθως θα γίνουν και οι προσλήψεις

      Διαγραφή
  3. Μηπως γνωριζετε ποσες πιστωσεις ειναι για εεπ και ποσες για εβπ στην Δυτ. Μακεδονια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο ήταν το πρόβλημα με τα σεμινάρια κύριε Βούγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα,
    Γνωρίζετε αν έχουν ήδη ανακοινωθεί προσλήψεις εεπ, στην Αττική, για το 2ο Π.Δ.Ε?
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή