Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Υποβολή ενστάσεων, επανεξετάσεων, ανακλήσεων και νέων αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών για το διδακτικό έτος 2016-17


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Υποβολή ενστάσεων, επανεξετάσεων, ανακλήσεων αποσπάσεων και νέων αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2016-17

Μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 67505/Ε1/20.04.2016 εγκύκλιο αποσπάσεων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής στο ΟΠΣΥΔ έως και την Τετάρτη, 17 Αυγούστου:

1. Ενστάσεων και επανεξετάσεων αιτήσεων απόσπασης σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, μόνο στους εκπαιδευτικούς που δεν ικανοποιήθηκε η αίτηση απόσπασής τους.
Σε περίπτωση που έχουν μεταβληθεί τα μοριοδοτούμενα στοιχεία απόσπασης για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΔΕ και από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ, οι εκπαιδευτικοί θα αποστείλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στα αρμόδια τμήματα Γ΄ των Δ/νσεων Διοίκησης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας του ΥΠΠΕΘ (ppe3@minedu.gov.gr για την Πρωτοβάθμια και dprb@minedu.gov.gr για τη Δευτεροβάθμια) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να γίνει αλλαγή στη μοριοδότησή τους.
Σημειώνεται πως είναι δυνατή η τροποποίηση των προτιμήσεων ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ απόσπασης.

2. Ανακλήσεων απόσπασης σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ, Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία και σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, όπου θα πρέπει να αναφέρονται συνοπτικά και με σαφήνεια οι λόγοι του αιτήματος ανάκλησης προκειμένου να εξεταστεί αρμοδίως.

3. Νέων αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ. Τα απαιτούμενα για τη μοριοδότηση δικαιολογητικά θα σταλούν/κατατεθούν από τους εκπαιδευτικούς στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της οργανικής τους θέσης, προκειμένου να ελεγχθούν αρμοδίως, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 67505/Ε1/20.04.2016 εγκύκλιο.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οφείλουν να προβαίνουν άμεσα στον έλεγχο και την οριστικοποίηση των αιτήσεων αρμοδιότητάς τους, σύμφωνα με την προαναφερόμενη εγκύκλιο αποσπάσεων.
Επισημαίνεται πως δεν είναι δυνατή η τροποποίηση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ απόσπασης για τους εκπαιδευτικούς που ήδη αποσπάστηκαν με τις υπ΄ αριθμ. πρωτ. 128986/Ε1/03.08.2016 και 130462/Ε2/05.08.2016 Υ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου