Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΙΝΑΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. - ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ε.Α.Ε./Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π., ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΟΥ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.






ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΙΡΕΤΩΝ Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

 Αθήνα 25/8/2016

Μετά από σημερινή συνάντηση των αιρετών του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Βασίλη Βούγια και Δημήτρη Παπαευθυμίου με τον αρμόδιο επί θεμάτων Ειδικής Αγωγής Σύμβουλο του Υπουργού Παιδείας κο Π. Κασσιανό προέκυψαν τα εξής: 

1.      Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας θα είναι έτοιμες αύριο Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 να αναρτήσουν τους Προσωρινούς Πίνακες υποψηφίων αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., συμπεριλαμβανομένης και της μοριοδότησης των συναφειών των μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων σπουδών των μελών Ε.Ε.Π.
2.      Σε περίπτωση που ο ΑΣΕΠ διαβεβαιώσει το Υπουργείο Παιδείας πως θα περατώσει την εξέταση των ενστάσεων έως 12 με 15 Σεπτεμβρίου 2016, ώστε να εκδοθούν οι Οριστικοί Πίνακες, οι προσλήψεις του κύριου όγκου αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. για το 2016-17 θα γίνει το χρονικό αυτό σημείο. Αν ο ΑΣΕΠ δεν μπορέσει να εξετάσει τις ενστάσεις έως τότε και χρειασθεί μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν πιο σύντομα από τους Προσωρινούς Πίνακες σύμφωνα με τη γνωστή νομοθετική ρύθμιση, κάτι το οποίο βεβαίως δεν είναι και ότι το καλύτερο για το Υπουργείο Παιδείας.
3.      Ο ΑΣΕΠ καθυστερεί την ανακοίνωση των Οριστικών Πινάκων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής γιατί προβαίνει σε γραφειοκρατικό ξεκαθάρισμα της  τελευταίας στιγμής των πολλών ίδιων ενστάσεων από ενδιαφερόμενους.
4.      Τις ενστάσεις επί των Γνωμοδοτήσεων συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων από το Ι.Ε.Π. θα τις κρίνει ο ΑΣΕΠ άγνωστο που βασιζόμενος.
5.      Οι προσλήψεις για τις δομές Ειδικής Αγωγής,  για την παράλληλη στήριξη (εκπαιδευτικοί -  Συνοδοί Ε.Β.Π. και Σχολικοί Νοσηλευτές ΠΕ25), αναπληρωτών εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. θα ξεπεράσουν φέτος τις 9.000, εκ των οποίων ο κύριος όγκος θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου.
6.      Καταβάλλεται προσπάθεια οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π. να φτάσουν στα περσινά επίπεδα και όλα θα ξεκαθαρισθούν μετά τη συλλογή των λειτουργικών κενών.
7.      Το πρόβλημα με τα πιστοποιητικά Ελληνομάθειας το επιλύει κάθε Π.Δ.Ε. εκ των ενόντων, ώστε ουδείς συνάδελφος να αδικηθεί.

Δημήτρης Παπαευθυμίου & Βασίλης Βούγιας
Αιρετοί Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου