Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Εισαγωγικές εξετάσεις στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων


 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Εισαγωγικές εξετάσεις στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αλλάζει με υπουργική απόφαση από φέτος ο τρόπος εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι εξετάσεις θα διενεργούνται πλέον τον Σεπτέμβριο, οι υποψήφιοι θα διαγωνίζονται εκτελώντας εικαστικά έργα από τουλάχιστον δύο πρότυπα, έμψυχα ή άψυχα ή και τα δύο. Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα υποβάλλονται στη Γραμματεία του  Τμήματος από 25 μέχρι και 31 Αυγούστου.
Ας σημειωθεί ότι το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών λειτουργούσε από το 2000 ως Τμήμα Πλαστικών Tεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Τον Μάϊο του 2016, με τον  ν. 4386/2016  Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις. (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 83 , τεύχος Α’,  11 Μαΐου 2016), Άρθρο 63,  έλαβε τη σημερινή του ονομασία.
Η αλλαγή στις εισιτήριες εξετάσεις απορρέει από τον νόμο και λαμβάνει  υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα και τη φύση του γνωστικού αντικειμένου του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης,  τη σύμφωνη γνώμη της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη σχετική απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου.
Η απόφοιτοι  της Σχολής Καλών Τεχνών θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα  με τις αντίστοιχες σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα μπορούν δηλαδή να διδάσκουν στην Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση  ή να εργάζονται σε Δημόσια και Ιδιωτικά Μουσεία και αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου