Κυριακή 7 Μαΐου 2017

4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα: Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση της Ευρώπης των Αξιών» / “Civiltà greco-romana e idea europea: dalla coscienza storica alla creazione dei valori europei”

Στη Νάπολη Ιταλίας από 15 έως 19 Νοεμβρίου 2017

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΤΑΛΙΑΣ που εδρεύει στην Τεργέστη Ιταλίας, στην οδό Via del Lavatoio 5, 34132 Trieste και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ, που εδρεύει στη Νάπολη Ιταλίας, στην οδό Via San Biagio dei Librai 121, 80138 Napoli, διοργανώνουν το 4ο Μεσογειακό Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Ελληνορωμαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ιδέα: Από τη συνείδηση της Ιστορίας στη διαμόρφωση της Ευρώπης των Αξιών» (“Civiltà greco-romana e idea europea: dalla coscienza storica alla creazione dei valori europei”) στις 15 – 19 Νοεμβρίου 2017.
Το εν λόγω Συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη και του Δήμου Νεάπολης και προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Νεάπολη Ιταλίας στη Βασιλική του San Giovanni Maggiore (Rampe S. Giovanni Maggiore, 80134 Napoli).
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή μαθητών Λυκείων της Ελλάδας και της Ιταλίας από όλες τις τάξεις του Λυκείου του σχολικού έτους 2017-2018.
Κατά τα διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, οι σύνεδροι μαθητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους μέσω ατομικών ή ομαδικών εργασιών, όπως επίσης και μέσω ποικίλων μορφών έκφρασης (καλλιτεχνικά δρώμενα, εικαστικά κλπ).
Ο στόχος του Συνεδρίου είναι διττός: αφενός, μέσω της ώσμωσης των Ελλήνων και των Ιταλών μαθητών, να ενισχυθεί αμοιβαίως η εθνική και ευρωπαϊκή αυτοσυνειδησία και αφετέρου να προσφέρει στους συμμετέχοντες μαθητές την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά, να επικοινωνήσουν με τους συνομηλίκους τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να διαμορφώσουν ένα δίκτυο διαρκούς μαθητικής επικοινωνίας και προβληματισμού σχετικά με την εικόνα και τη δομή που εμφανίζει η σύγχρονη κοινωνία και το κράτος.
Για τη μετακίνηση των μαθητών που θα συμμετάσχουν ισχύουν οι διατάξεις της υπ΄ αριθμ. 33120/ΓΔ4/28-02-2017 (Β΄ 681) Υ.Α. με θέμα «Εκδρομές-Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών και μαθητριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας».
Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή στο εν λόγω Συνέδριο, όπως και για όλες τις πληροφορίες που το αφορούν, μπορούν να απευθύνονται στον κ. Νικόλαο Α. Κούκη. Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος πρέπει να αποσταλούν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι τις 06 Οκτωβρίου 2017. Για την επιλογή των σχολείων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η συμμετοχή των μαθητών στο εν λόγω μαθητικό Συνέδριο είναι προαιρετική.
Σημειώνεται ότι η μετακίνηση και η συμμετοχή των σχολικών μονάδων στον εν λόγω μαθητικό διαγωνισμό θα γίνει χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Διαβάστε το έγγραφο και το παράρτημά του

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου