Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ 5ου Σ.Δ.Ε.Υ.(Ε.Δ.Ε.Α.Υ.) ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ...ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ Ε.Δ.Ε.Α.Υ.



 
Σήμερα, Τρίτη 6/6/2017, ολοκληρώθηκε στο 19ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας η Σχολή Γονέων με θέμα την μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.
 Η Σχολή Γονέων λειτούργησε υπό την αιγίδα του 5ου Σ.Δ.Ε.Υ.(Σχολικό Δίκτυο Εκπαίδευσης και Υποστήριξης) του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Δροσιάς και συγκεκριμένα από την Ε.Δ.Ε.Α.Υ.(Επιτροπή Διαγνωστικής Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Υποστήριξης) με Ψυχολόγο την Νικάκη Ηρώ και Κοινωνικό λειτουργό τον Καπλάνη Κωνσταντίνο.
Η Σχολή Γονέων πραγματοποιούνταν κάθε μήνα-μια φορά, με σκοπό την βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ γονέα και παιδιού, την ενημέρωση για τους ρόλους και τις υποχρεώσεις μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και την αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης και αντιμετώπισης των δυσκολιών της καθημερινότητας.
 Οι γονείς είχαν την επιλογή της θεματολογίας η οποία προέκυπτε σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες.
 Μια ακόμη εμπειρία έλαβε τέλος κάτω από τις καλύτερες συνθήκες τόσο με τους γονείς όσο και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους, τόσο στους γονείς όσο και στην άριστη συνεργασία που υπήρξε με το εν λόγω Νηπιαγωγείο και την Διεύθυνση αυτού.
 Καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση στο επόμενο ταξίδι της Σχολής Γονέων. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο.

Νικάκη Ηρώ - Ψυχολόγος(ΠΕ23)
Καπλάνης Κωνσταντίνος - Κοινωνικός Λειτουργός(ΠΕ30)

ΣΧΟΛΙΟ: Αξιέπαινο το έργο των συναδέλφων, έργο που καταδεικνύει το σημαντικό ρόλο των Ε.Δ.Ε.Α.Υ. στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και τη στήριξη που πρέπει να λάβει ο θεσμός αυτός από την Πολιτεία.
 Η δημιουργία οργανικών θέσεων και η κάλυψη όλων των γενικών σχολείων της χώρας με Ε.Δ.Ε.Α.Υ και μόνιμο προσωπικό θα πρέπει να είναι ένα πρώτο βήμα.
Σημειωτέον πως η Σχολή Γονέων λειτούργησε σε 3 από τα 5 σχολεία του ΣΔΕΥ.
Στο Γυμνάσιο Ψαχνών, το 19 Νηπιαγωγείο Χαλκίδας και το 15 Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Βασίλης Βούγιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου