Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ή ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ !!!



Η απόσταση Καρπενήσι - Λαμία είναι περίπου 80 klm και 1.30 ώρα δρόμος, με οδικό δίκτυο όχι και ότι καλύτερο, γεμάτο επικίνδυνες στροφές σε ανηφοροκατηφόρες.
 Όμως οι υποψήφιοι του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που μετακινούνται, από τις σχολικές μονάδες της ηπειρωτικής Χώρας στις οποίες υπέβαλαν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις προς τα Βαθμολογικά ή Ειδικά Εξεταστικά κέντρα της ηπειρωτικής Χώρας που έχουν οριστεί για να εξεταστούν, δεν δικαιούνται αποζημίωσης εφόσον η απόσταση μεταξύ της σχολικής μονάδας στην οποία υπέβαλε αίτηση – δήλωση ο υποψήφιος και του Βαθμολογικού ή Ειδικού Εξεταστικού κέντρου είναι μικρότερη των 120 χιλιομέτρων.
Έτσι οι μαθητές και οι μαθήτριες από το Καρπενήσι που υποχρεώνονται να μεταβούν στη Λαμία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, θα αναλάβουν οι ίδιοι το αρκετά μεγάλο κόστος, ιδίως αυτές τις εποχές, μετακίνησης και διαμονής τους. 
Καταφανώς άδικη και ανισότιμη η μεταχείριση, γι αυτούς τους μαθητές και μαθήτριες, εκ μέρους της  Πολιτείας και σαφώς πρέπει ν αλλάξει διαφοροποιώντας κατά περίπτωση το χιλιομετρικό όριο.

ΔΕΙΤΕ την Κ.Υ.Α.  "Κάλυψη εξόδων μετακίνησης, διαμονής και διατροφής υποψηφίων που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις το ίδιο έτος κατά το οποίο αποφοιτούν από Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο και εξετάζονται πανελλαδικά σε άλλη σχολική μονάδα από αυτή στην οποία υπέβαλαν αίτηση – δήλωση." ΕΔΩ

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου