Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ηπείρου & επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων η Υφυπουργός Παιδείας Μ.Τζούφη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Σύσκεψη της Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μ. Τζούφη με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Ηπείρου & επίσκεψη στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων

Συνάντηση με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Α. Φωτεινού και τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηπείρου πραγματοποίησε η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη.
Αρχικά, η Υφυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου και συνομίλησε με το προσωπικό. Στη συνέχεια ακολούθησε η προγραμματισμένη συνάντηση με τους Διευθυντές, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.
Τα κύρια ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν η βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών, οι ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων. Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση και το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τις νέες Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου. Η συζήτηση επεκτάθηκε επίσης στην υποχρεωτικότητα της Προσχολικής Αγωγής στα 2 έτη, η οποία νομοθετήθηκε πρόσφατα.
Στη συνέχεια, η Υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους του Περιφερειακού Τμήματος Σχολικών Συμβούλων, ενώ τέλος, επισκέφθηκε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, συνοδευόμενη από τον Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής, κ. Μ. Ευσταθίου. Στο χώρο του σχολείου συνομίλησε με μαθητές και εκπαιδευτικούς για θέματα που σχετίζονται με την ειδική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου