Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Πρόσκληση για Υποβολή Προτάσεων (8 Ιουλ - 9 Σεπ) στο Πανελλήνιο Συνέδριο Η δημιουργικότητα & η καινοτομία στην εκπ/κή πράξη: με αφετηρία τη μακρόχρονη εμπειρία των Πειραματικών & Πρότυπων Σχολείων που διοργανώνουν το ΙΕΠ, η ΔΕΠΠΣ και το ΤΕΑΠΗ-ΕΚΠΑ


Πανελλήνιο Συνέδριο
Η δημιουργικότητα και η καινοτομία στην εκπαιδευτική πράξη:
με αφετηρία τη μακρόχρονη εμπειρία των Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων
Αθήνα 2-4 Νοεμβρίου 2018

Σκοπός
Διανύοντας την τρίτη δεκαετία ευρύτατων παγκόσμιων και Ελληνικών εκπαιδευτικών ανακατατάξεων, το Συνέδριο δοκιμάζει να συζητήσει ζητήματα που γεννούν στον χώρο της εκπαιδευτικής πράξης οι εμβληματικές κατηγορίες της Δημιουργικότητας και της Καινοτομίας. Οι κατηγορίες αυτές διατρέχουν την εκπαιδευτική πολιτική που εισηγούνται διεθνείς θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η UNESCO, και προτείνουν εκπαιδευτικές πρακτικές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν «από τα κάτω» τις δομές και τις λειτουργίες της Εκπαίδευσης. Γιατί, αν η Δημιουργικότητα δοκιμάζει στην πράξη μη τετριμμένες, αποκλίνουσες από την «πεπατημένη», εκπαιδευτικές ιδέες, τότε μάλλον θα μπορούσε να επηρεάσει τον κεντρικό σχεδιασμό. Και αν η Καινοτομία πετυχαίνει να εφαρμόσει στην πράξη δημιουργικές ιδέες που προκαλούν ρωγμές/ τομές στο σύστημα, τότε μάλλον η καινοτομία θα μπορούσε να επηρεάσει την κεντρική οργάνωση.
Οι διοργανωτές/τριες του Συνεδρίου, με αφετηρία τα Πειραματικά και Πρότυπα Σχολεία της Ελληνικής Γενικής Εκπαίδευσης, τα οποία έχουν και θεσμικά κατοχυρωμένα αυτά τα λειτουργικά χαρακτηριστικά, επιχειρούν:
Α. να στηρίξουν την υπόθεση ότι Δημιουργικότητα και Καινοτομία στην εκπαιδευτική πράξη μπορούν να δείξουν δρόμους προς μια νέα, αναβαθμισμένη και πλέον αποτελεσματική εκπαιδευτική λειτουργία, και
Β. να φέρουν σε επικοινωνία και κριτικό διάλογο τα όσα δημιουργικά ή καινοτόμα δοκιμάζουν ή εφαρμόζουν οι Έλληνες και Ελληνίδες εκπαιδευτικοί στα Σχολεία τους.
Σημαντικές Ημερομηνίες
Υποβολή εργασιών από 8 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου
Αποτελέσματα κρίσεων μέχρι 5 Οκτωβρίου
Διεξαγωγή Συνεδρίου 2-3 Νοεμβρίου
Τηλέφωνα επικοινωνίας:
Παρασκευοπούλου Μαρία, 210-3442905 (ΥΠΠΕΘ, Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων)
Χατζηευστρατίου Αγγελική, 210-3443141  (ΥΠΠΕΘ, Αυτοτελές Τμήμα Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων)


 Η ανάρτηση των κειμένων θα γίνεται σε αυτήν τη διεύθυνση: https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/
  ΠΡΟΣΟΧΗ:  
  1. Αν είστε εγγεγραμένοι στην παραπάνω διεύθυνση (Μητρώο του ΙΕΠ), τότε έχετε ον. χρήστη και κωδικό πρόσβασης *, οπότε πηγαίνετε στο βήμα 5.
  2. Αν δεν είστε εγγεγραμένοι στην παραπάνω διεύθυνση (Μητρώο του ΙΕΠ) πρέπει να κάνετε εγγραφή, πατώντας το αντίστοιχο μενού   Είσοδος   (πάνω δεξιά).
  3. Αφού συμπληρώσετε στη φόρμα, τα απαραίτητα στοιχεία για την εγγραφή σας (Όνομα, Επώνυμο, email, όν. χρήστη, κωδικό κλπ) πατήστε το πλήκτρο Εγγραφή.
  4. Διαβάστε το email που σας έχει στείλει το ΙΕΠ και κάνετε κλικ στον προτεινόμενο σύνδεσμο (link).
  5. Στην παραπάνω διεύθυνση (https://www.iep.edu.gr/services/mitroo/) κάνετε κλικ στο μενού   Είσοδος  , χρησιμοποιώντας το όν. χρήστη και τον κωδικό σας.
  6. Μετά την είσοδό σας η γραμμή μενού πάνω αλλάζει και εμφανίζει τις επιογές   Αρχική, Portfolio, Αιτήσεις, Ιστορικό   κλπ.
  7. Συμπληρώστε τα υποχρεωτικά πεδία στο Portfolio (μόνο στην καρτέλα Προσωπικά Στοιχεία).
  8. Πατήστε   Αιτήσεις   και επιλέξετε την αντίστοιχη αίτηση, όπου μπορείτε να υποβάλλετε τα κείμενά σας.
* Αν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης τότε πατήστε   Ξέχασα τον κωδικό μου   και ακολουθήστε τη διαδικασία. Αν δε θυμάστε ούτε το όν. χρήστη, επικοινωνήστε με το HelpDesk του ΙΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου