Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

Απερρίφθη, από το δικαστήριο, το αίτημα της Π.Ε.Σ.Σ. για προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης των διατάξεων για τη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Για την προσφυγή της Π.Ε.Σ.Σ στη δικαιοσύνη

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, κατά τον οποίο διαπιστώθηκαν διαφωνίες αλλά και πολλές συγκλίσεις, προχώρησε στη νομοθέτηση του πλαισίου για τις Δομές Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού Έργου.
Το Υπουργείο άρχισε άμεσα τις διαδικασίες αξιοκρατικής επιλογής ώστε τον Σεπτέμβριο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι νέοι συντονιστές εκπαιδευτικού έργου να βρίσκονται στις θέσεις τους στηρίζοντας την προσπάθεια των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
Αντ’ αυτού η Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ) επέλεξε να προσφύγει στη δικαιοσύνη με στόχο να μπλοκάρει τη διαδικασία επιλογής συντονιστών εκπαίδευσης.
Το αίτημα της Π.Ε.Σ.Σ να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή αναστολής εκτέλεσης των διατάξεων για τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης συντονιστών εκπαιδευτικού έργου εξετάστηκε  ήδη και απερρίφθη από το δικαστήριο.
Ελπίζουμε αντί η Π.Ε.Σ.Σ να αναλώνεται σε τέτοιου είδους κινήσεις, να συμβάλλει δημιουργικά στην επιτυχία του νέου θεσμού.  

ΣΧΟΛΙΟ: Τα κυρίως ασφαλιστικά μέτρα που αιτήθηκε  η Π.Ε.Σ.Σ., η ουσία της υπόθεσης δηλαδή,  θα συζητηθούν περί τον Σεπτέμβριο.-http://seepea-stella.blogspot.com/2018/07/blog-post_957.html

Βασίλης Βούγιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου