Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Ε.Σ.ΑμεΑ.: "Ο αγώνας μας και η αγωνία μας για τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία"


 Η ΕΣΑμεΑ υπεύθυνα ενημερώνει. Ο αγώνας μας και η αγωνία μας για τις συντάξεις των ατόμων με αναπηρία

Τα μηνύματα αγωνίας από όλη την Ελλάδα προς τις υπηρεσίες τις ΕΣΑμεΑ συνεχίζουν να έρχονται κατά εκατοντάδες, αναφορικά με το ζήτημα των περικοπών των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία. Πρόκειται για το κορυφαίο ζήτημα της ατζέντας της ΕΣΑμεΑ μέσα στο καλοκαίρι με καθημερινές δράσεις και διαρκή και ασταμάτητο αγώνα, ώστε να μη χαθούν τα κεκτημένα και να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Η ΕΣΑμεΑ τονίζει τις επανειλημμένες επιβεβαιώσεις της υπουργού Εργασίας Ε. Αχτσιόγλου και του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς το αναπηρικό κίνημα, που έδωσε στις 8 Μαΐου 2017, στη συνάντηση που είχε με την ΕΣΑμεΑ και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (ΕΟΤ) στο Μέγαρο Μαξίμου: οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία θα εξαιρεθούν από τις απώλειες της 1ης Ιανουαρίου 2019.
Παράλληλα σε ισχύ είναι η δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προς την ΕΣΑμεΑ, ότι το πόρισμα ενιαιοποίησης των κανόνων συνταξιοδότησης των ατόμων με αναπηρία (πόρισμα που έχει σκοπό τη θέσπιση νέων ενιαίων κανόνων για όλες τις συντάξεις αναπηρίας, το οποίο προκειμένου να τεθούν σε ισχύ θα ενταχθεί σε νομοθετική διάταξη του υπουργείου Εργασίας) θα τεθεί στη διάθεση της ΕΣΑμεΑ για διαβούλευση πριν την προώθησή του στη Βουλή προς ψήφιση.
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΣΑμεΑ διαμηνύει ότι το θέμα των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία είναι η κορωνίδα της δουλειάς της όλο το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει μέχρι να ισχύσουν να συμφωνηθέντα.
Καλούμε όλο το αναπηρικό κίνημα να βρίσκεται σε επιφυλακή όλους τους καλοκαιρινούς μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου